Home » Muzica, Timp liber

Top 5 Depeche Mode

7 May 2013 scris de Niciun comentariu

Depeche-Mode-15-MaiDoar doua saptamani ne despart de unul dintre cele mai asteptate concerte ale acestui an. Pe 15 mai, Depeche Mode va sustine un show la Bucuresti, spre incantarea a mii de fani care le vor fredona melodiile vers cu vers.

Cum se intampla la fiecare concert, vor exista melodii pe durata carora “vocea publicului” va rasuna, timp in care artistii isi vor arata bucuria si multumirea fata de cei care au asteptat luni sau chiar ani buni pana sa isi intalneasca idolii.

Desi aveam o banuiala despre melodiile care vor intra in acest top, dupa o documentare in prealabil, am strans laolalta cele mai (re)cunoscute si ascultate cantece Depeche Mode, din anii ’80 pana in prezent.

Mi-a fost greu sa ma hotarasc la ordinea lor, insa putem spune ca subiectivismul intra si el in “decor”:

1. Enjoy the Silence, Violator (1990) – o decizie foarte grea intre locurile 1 si 2, intrucat amandoua sunt piese emblematice pentru artistii britanci. De-a lungul anilor, piesa a devenit nemuritoare si asta pentru ca este melodioasa, are acel beat specific formatiei si este cat se poate de… comerciala.

2. Personal Jesus, Violator (1990) – este de departe preferata mea; inceputul este atat de dinamic si de instigator incat iti trezeste toate simturile; ritmul este un alt punct forte al piesei si parca te invita la dans cu ochii “larg inchisi”.

3. People are People, Some Great Reward (1984) – o melodie despre armonie, despre intelegerea dintre oameni, una dintre piesele utopice ale albumului; anii ’80 isi fac simtita prezenta.

4. Never Let Me Down Again, Music for the Masses (1987). Succesul Depeche Mode se datoreaza, fara doar si poate, stilul unic pe care l-au introdus acum mai bine de trei decenii, si anume muzica electronica. “Simfonia” de instrumente care se intalneste in piesele lor, se remarca mai ales in melodia mai sus mentionata.

5. Master and Servant, Some Great Reward (1984) – in majoritatea cazurilor, piesele semnate DM au un mesaj, mai subtil sau mai direct. Ele vorbesc despre discriminare, egalitate, libertate sau chiar dominare/sadomasochism, toate acestea pe ritmuri electronice. Desi au trecut atatia ani buni de la lansarea ei, refrenul melodiei – “let’s play master and servant” – este recunoscut de fanii din intreaga lume, si nu numai.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*