Home » cinema, Filme, Topuri filme

Top 10 comedii de Craciun

10 December 2009 scris de 1 comentariu

santaclaus2Ca in fiecare an abia astept sa vina Craciunul si sa ma bucur de linistea si tihna acestei sarbatori minunate. Miresmele de brad si cozonaci, clinchetul globurilor, gandul la surprizele din cadouri, colindele, cei dragi… Toate astea plus filmele preferate la care ma uit in fiecare an de Craciun.

E vorba de fapt de comediile de Craciun, tocmai potrivite pentru aceasta parte a anului si pentru mini-vacanta care tocmai incepe. Deci e momentul sa ne binedispunem. Sigur veti gasi in aceasta selectie cateva filme care va vor face sa zambiti mai des Craciunul acesta. Iata-le mai jos, in ordine inversa, in scopul de a creste putin suspansul.

10. Deck the Halls (2006) – Craciun intre vecini

Incdeck_the_halls (2)epem cu un film nu foarte senzational Deck the Halls, insa cu un farmec aparte in special datorita povestii si carismei actorilor, Danny DeVito si Matthew Broderick. Are destule faze comice, culoare din plin si un final pozitiv.

Este o comedie de vacanta relaxanta, axata pe povestea a doi vecini dintr-un orasel din New England care intra in razboi unul cu altul cand unul din ei se hotaraste sa-si decoreze de Craciun casa cu atatea luminite incat sa fie vizibile din spatiu. “I want my house to be seen from space!“.

9. National Lampoon’s Christmas Vacation (1989) – Welcome to our home, what’s left of it

Chevy Chase nu este intotdeauna foarte Christmas_vacationsimpatic, poate pentru ca exagereaza foarte mult, dar pentru comediile de Craciun este perfect. Mai ales costumul mosului i se potriveste perfect. Iar in National Lampoon’s Christmas Vacation, rolul sefului de familie care organizeaza planificat si plin de zel o petrecere la care sunt invitati toti membrii ai familiei, ii vine manusa.

Ghinionul il va urmari pe erou, viata lui va deveni un calvar in ciuda bunelor intentii si vor avea loc tot soiul de accidente bizare si amuzante. Rezultatul va fi un must-see clasic de Craciun la care veti rade in hohote. ca sa nu mai vorbim de dialogul excelent plin de replici memorabile: “Tis the season to be merry. / That’s my name. / No shit.“, “Uncle Clark, are you sure you ain’t Santa Claus? / I’m sure… I can’t even afford to be an elf.“, “Is your house on fire, Clark? / No, Aunt Bethany, those are the Christmas lights.”, “If that cat had nine lives it sure used ’em all.“.

8. The Santa Clause 3: The Escape ClauseMos Craciun vs. Mos Gerila

Cei care iubesc Craciunul se vor bucura de cel de al treilea film din seria The Santa santa-clause-3-the-escape-clauseClause 3, unde Tim Allen imbraca din nou costumul rosu, pentru noi aventuri feerice si multe hohote de ras. In film apare un personaj nou interpretat de Martin Short, Jack Frost “I invented chill!“, care ii va pune bete in roate. Daca acesta nu va reusi sa salveze situatia, va fi un ger cumplit la Polul Nord si in toata lumea. Cum va dezgheta situatia Mos Craciun?

7. Bad Santa (2003) – Ho, Ho, Whoa!

Bad Santa este o comedie original6-bad-santaa, in care va veti lasa amuzati de Billy Bob Thorton in rol de Mos Craciun caruia nu ii pasa de Craciun si de sarbatorile de iarna. Daca ati fost obisnuiti cu imaginea unui Mos Craciun bonom cu barba alba luna, obraji rosii si un sac mare de jucarii in spate, Bad Santa va fi o adevarata surpriza. Mosul este un spargator alcoolic si afemeiat.

Bad Santa este o comedie mai ales pentru cei mai mari si care stiu neaparat de gluma, va veti amuza din plin si veti savura din abundenta replici de genul: “Well sure. Santa fucking someone in the ass…“, “I’m not your fucking Da-Da.“, “It’s Christmas and the kid’s gettin’ his fuckin’ present.“, “I’m an eating, drinking, shitting, fucking Santy Claus.“, “You are really Santa, right? / No, I’m an accountant. I wear this fucking thing as a fashion statement, alright?“.

6. Grumpy Old Men (1993) – Sarm, umor si comedie

Grumpy Old Men este o comedie spumoasa grupyoldmence-i are in centrul atentiei pe doi prieteni sexagenari, buni amici de-o viata, Jack Lemmon si Walter Matthau. Desi se cunosc, se iubesc si se respecta de cand se stiu, cei doi si-au facut obiceiul de a se tachina si de a-si face farse. Atentie veti rade cu lacrimi.

Nu ratati acest film amuzant, plin de viata si speranta, al carui mesaj e ca tineretea e mai mult decat o stare fiziologica, e o stare de spirit, care poate fi secretul bucuriei de-a trai indiferent de varsta si conditie sociala. Nu este o comedie clasica de Craciun, dar este multa zapada, dragostea pluteste in aer si Craciunul are si el un rol important in film. Ca sa nu mai vorbim de replicile pline de umor: “Good morning, dickhead. / Hello, moron.“, “You’re supposed to be smoking filter cigarettes. / I’m 94 years old. What the hell do I care?“, “John, when was the last time you made love? / October 4th… 1978. / Oh, I think we’re safe.“, “John! John! Are you dead? / Not yet. But I don’t want to die looking at your ugly face.“, ” I hit the cans again! / I heard. How is the Grinch today? / Ain’t got a pot to piss in or a window to throw it out.“.

5. The Santa Clause 2 (2002) – Santa Claus is coming to town

Pentru ca Tim Allen a aTheSantaClause2vut un succes colosal cu in rolul mosului din The Santa Clause, producatorii acestuia ne-au facut cadou o continuare aproape la fel de amuzanta, The Santa Clause 2 (2002). De data asta Tim Allen afla ca in indatoririle sale de Mos Craciun, intra si faptul ca trebuie sa isi gasesca o sotie, o Craciunita, inainte de Craciun. Avand doar 28 de zile la dispozitie acesta decide sa se intoarca acasa si sa ii ceara ajutorul fiului sau, Charlie. “I have to get married? / Yes. It’s the Mrs. Clause.

4. How the Grinch Stole Christmas (2000) – Happy Who-lidays?

Unul din cele mai how-the-grinch-stole-christmasreusite filme ale omului cu 1001 fete Jim Carrey, How the Grinch Stole Christmas este un clasic al filmelor de Craciun. Va puteti strange cu toata familia langa brad si sa urmariti transformarea uraciosului Grinch, care uraste tot ce are legatura cu oamenii si care bineinteles uraste si Craciunul. “Oh, the Who-manity. Hate, hate, hate. Hate, hate, hate. Double Hate. LOATHE ENTIRELY!“. Atentie deci la cadouri!

Finalul filmului il va face pe Grinch sa inteleaga ca spiritul Craciunului inseamna mai mult decat jucarii si podoabe de pom. “Maybe Christmas doesn’t come from a store. Maybe Christmas… means a little bit more.“. Welcome Christmas!

3. Jingle All the Way (1996) – Christmas, It’s Turbo time!

Unele din traditiile nescrise ale Craciunului sunt cadourile. Niciodata nu trebuie sa uiti sajinglealltheway cumperi cadouri celor dragi de Craciun. Ce-ai face daca, in ajunul Craciunului, ti-ai da seama ca ai uitat sa cumperi un cadou copilului tau, care ti-e drag ca lumina ochilor? Si ce te-ai face daca singurul lucru pe care copilul tau si-l doreste este ultra-mediatizatul Turbo Man? Iar stocul pus in vanzare s-a cam epuizat?

La aceste intrebari va trebui sa raspunda Arnold Schwarzenegger in Jingle All the Way, angajat intr-o cursa infernala pentru a-si recastiga dragostea celor dragi. Peripetii pline de haz, buna-dispozitie si shimburi excelente de replici: “Howard, I’m of the mind set you can never do too much to make a child’s Christmas magical.”, “We get one day a year to prove we’re not screw-ups and what do we do? We screw it up.”, “I’m gonna deck your halls, bub!“,

2. Elf (2003) – Discover your inner elf

Vrei sa evadezi delfe Craciun intr-o lume minunata? Atunci alege Elf, pentru ca este o super comedie pentru toate varstele, care te duce in lumea viselor frumoase si iti umple sufletul de ganduri bune si frumoase.

Eroul filmului Will Ferrell isi da seama ca nu se poate adapta in lumea spiridusilor lui Mos Craciun si hotaraste sa plece la New York sa-si gaseasca adevarata familie si sa readuca sarbatoarea Craciunului in constiinta celor ce nu vor sa mai creada in existenta Mosului. Bineinteles ca va starni o harababura de tot rasul, punctate de replici lui pline de candoare: “Actually, I’m a human, but I was raised by elves.“, “We elves try to stick to the four main food groups: candy, candy canes, candy corns and syrup.“, “You stink. You smell like beef and cheese! You don’t smell like Santa!“, “Why are you smiling like that? / I just like to smile, smiling’s my favorite.”.

1. The Santa Clause (1994) – My dad is Santa Clause

Bineinteles ca daca este vorba de comedii nu se poate fara Tim santaclaus1Allen, iar rolul din
The Santa Clause si a sequelurilor sale. Carisma si jocul sau plin de naturalete au creat un Santa foarte uman, iar povestea este de un haz nebun. Aproape ai vrea sa fie si adevarat.

Cert este ca mai mult nevrand decat de buna voie, Tim Allen va intra nu numai in costumul ci si in pielea mosului si se va lasa condus de niste reni simpatici in lumea plina de jucarii si spiridusi de la polul Nord. Aici se bea cacao, lapte si toata lumea munceste cu spor in fabrica de jucarii pentru copii.

Mult comic de situatie si dialoguri alerte pline de umor: “We’re your worst nightmare. Elves with attitude.”, “Whoa, Dad! You’re flying! / It’s okay, I’m used to it. I lived through the ’60s.“. “Seeing isn’t believing. Believing is seeing.”

1 comentariu »