Home » Filme

This Is It – the show goes on without MJ

29 October 2009 scris de 2 comentarii

this-is-it1CoolRank: 7.5/10

Un film emotionant? Nicidecum. Doar un remember foarte entertaining pentru toti fanii si toti cei care au apreciat vreodata muzica lui Michael. Si un film documentar extraordinar de frumos realizat. This Is It – un mare concert al megastarului Michael Jackson care nu a mai apucat sa vada lumina rampei. Si totusi un succes cinematografic, un cadou pentru fanii lui MJ care vor sa revada hit-urile starului lor preferat si sa inteleaga mai bine geniul creator care se ascundea in spatele acestora. Si pentru care cortina a cazut mult prea inainte de vreme.

Like You’ve Never Seen Him Before

This Isthis-is-it2 It este o compilatie de interviuri, repetitii si scene din culise filmate in timp ce Michael Jackson isi pregatea seria de concerte estivale care ar fi trebuit sa aiba loc la O2 Arena in Londra. Filmul isi propune sa realizeze un portret intim al megastarului, surprinzandu-l pe Michael dand indicatii, repetand secunda cu secunda marele show alaturi de membrii echipei de creatie si gandind si creand fiecare detaliu pentru a obtine o serie de concerte perfecte. Filmul cuprinde lunile din aprilie pana in iunie si repetitiile si mini-interviurile lui Michael si ale echipei sale de creatie din aceasta perioad.

In This Is It, Michael este prezentat ca dansator, cantaret, ahitect si geniu creator, leader al echipei de creatie, perfectionist si mereu foarte aproape de public si de cei cu care lucreaza. Printre piesele pe care fanii vor avea placerea sa le urmareasca repetete in scenele This Is It se numara Thriller, Beat It, Black or White, Man in the Mirror, Smooth Criminal, The Way You Make Me Feel, Earth Song, I Just Can’t Stop Loving You, Jam, Wanna Be Starting Something si They Don’t Care About Us. Cu adevarat impresionante sunt dansurile echipei lui MJ si show-ul pus in scena pentru fiecare melodie. Fiecare dintre ele ne face sa regretam si mai mult ca acest concert nu a apucat sa vada lumina reflectoarelor.

Tribute to MJ, asa cum ti-ai fi dorit sa il vezi

Ma asteptam cumva sa vad un Michael Jackson dezumanizat, asa cum era prezentat de presa. Sau sa vad un film ultra-american, uber-emotionant, o exagerare telenovelistica si o exploatare a fanilor siropoasa. Mi-a placut insa foarte mult ce am vazut. Un film care il arata pe MJ uman, il prezinta ca fiind un geniu muzical, dedicat fanilor si muzicii sale. Ne reaminteste muzica pentru care il iubim. Si ne ajuta sa ne despartim frumos de Michael Jackson, indiferent daca am fost sau nu fanii sai cei mai devotati.

Michael nu este prezentat ca un megastar in This Is It, ci ca un om simplu, care isi iubeste muzica si care doreste ca aceasta sa fie prezentata ireprosabil pentru fanii sai. Un om modest. Nu o vedeta. Poate un copil care a fost nevoit sa se maturizeze inainte de vreme. Este minunata relatia sa cu cei din echipa de creatie – Michael nu pare a avea aere de star, nu ridica vocea, este bland si intelegator cu acestia si este manat inainte de dorinta de a face lucrurile cat mai aproape de perfectiune.

Regizorul filmului This Is It este Kenny Ortega, partenerul artistic al lui Michael Jackson si regizorul show-ului sau pentru concertele This Is It. Kenny Ortega a descris acest documentar ca fiind “ultimul document sacru al liderului si prietenului nostru”.

Verdictul KoolHunt.ro

This Is It este un must-see. Indiferent ca ai fost un mare fan al lui Michael sau nu. Este un tribut adus unui geniu muzical al zilelor noastre. Un tribut adus muzicii. Un tribut adus muzicii care schimba lumea. Un spectacol desavarsit de aproape 2 ore de muzica excelenta si care va reusi sa te motiveze sa iti doresti sa faci ceva din tot sufletul, asa cum MJ a facut entertainment, show si muzica din tot sufletul. Pentru fani. Si poate pentru a schimba muzica. This Is It.

2 comentarii »

  • Ce sa vedem la cinema in luna noiembrie 2009 | KoolHunt.ro - Coolhunting in Bucuresti said:

    […] Is It – Vedeta lunii noiembrie la cinematografele din toata lumea, This Is It a avut premiera in ultimele zile ale lui octombrie si a umplut salile de cinema. Un remember foarte […]

  • 12 filme de neratat ale lui 2009 | KoolHunt.ro - Coolhunting in Bucuresti said:

    […] This Is It este un must-see. Indiferent ca ai fost un mare fan al lui Michael sau nu. Este un tribut adus unui geniu muzical al zilelor noastre. Un tribut adus muzicii. Un tribut adus muzicii care schimba lumea. Un spectacol desavarsit de aproape 2 ore de muzica excelenta si care va reusi sa te motiveze sa iti doresti sa faci ceva din tot sufletul, asa cum MJ a facut entertainment, show si muzica din tot sufletul. Pentru fani. Si poate pentru a schimba muzica. This Is It. […]

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*