Home » Filme

The Women – femeile pot fi si prietene

27 October 2008 scris de 1 comentariu

Women only allowed. Starring women only. Made by a woman. Revigorant, nu-i asa? Sa vezi o productie cinematografica in care sa nu iti fuga ochii dupa nici un fel de mascul bine facut sau cuceritor. The Women este, asa cum spuneam si asa cum se si prezinta de la bun inceput, un film cu femei facut de femei pentru femei.

Relatiile complexe si fragile dintre reprezentantele sexului feminin…

Filmul se invarte in jurul relatiilor de prietenie, rivalitate, barfa, invidie, iubire materna, rudethe women 1nie stabilite intre femei de-a lungul vietilor. Prietenia intre femei este prezentata in numeroase ipostaze, firele incalcindu-se si descalcindu-se treptat si aratand o sumedenie de moduri in care acest gen de relatie poate deveni complicata, tensionata sau chiar dureroasa.

In mod central, se arata modul in care barbatii din viata acestor femei isi aduc raportul in echilibrele si dezechilibrele vietilor lor si cum tensiunea este uneori adusa chiar de catre ei (voluntar sau involuntar) in relatii.

… compun un film gingas, cu profunzimi dulci si mesaj pozitiv

Mesajul final este unul pozitiv. Se militeaza pentru independenta femeilor fata de barbati, pentru prietenia dintrethe women 2 femei, pentru femei care isi urmeaza visul. Feminist? Da, chiar din plin. Plictisitor? Pe alocuri. Situatiile sunt situatii in care oricine se poate regasi, situatii care sunt puse fin sub lupa si descusute. Totusi, desi prezentate profund, tonul este unul pozitiv, plin de optimism, atenuand dramatismul care ar putea fi dat in mod natural respectivelor povesti.

Protagonistele filmului reusesc sa aduc un pic de sare si piper chiar si atunci cand gustul general devine fad. Meg Ryan invioreaza atmosfera filmului din pielea personajului central, Eva Mendes adauga picanteria necesara pentru publicul masculin, iar Annette Bening, Debra Messing, Carrie Fisher si Jada Pinkett Smith isi adauga fiecare propriul stil in acompaniament.

Cons & pros

Nodul in papura este usor de gasit. Filmul este usor plictisitor – ca doar e fara barbati, ar spune un misogin adevarat – si un picut lungit. Actiunea nu prea exista, filmul fiind bazat pe radiografia sentimentelor si trairilor femeilor protagoniste. Ca si puncte pro, este un film sensibil, care te atinge sufleteste si in care te regasesti.

Ce spun criticii?

Roger Ebert a considerat filmul o placere, in special pentru ca a reusit sa sparga tiparele pietei cinematografice curente, pentru ca a reusit the women 3sa aduca publicul in salile cinematografelor spre a viziona un film complet atipic, un film despre suflete si sensibilitati, despre prietenie si fidelitate. Tomatometer-ul de pe RottenTomatoes a aratat 14%. Pareri impartite tinzand spre negativ.

Pentru cine este The Women un must-see? Romantici idealisti care inca mai cred in fidelitate si prietenie.

Cine ar trebui sa ocoleasca cu orice pret The Women? Cei care doresc sa vada ceva actiune, cei care au baut o cafea inainte sau au toleranta limitata la plictiseala.

Prietenele spuneau ca asta este un film de vazut intre fete. Eventual de ziua femeii. Ei bine, aici nu suntem de acord. Eu zic ca trebuie profitat de ocazia de a nu fi nici un actor sexy in film, care sa iti distaga atentia de la iubit si sa mergi cu iubitul. Se va bucura si el la vederea Evei Mendes si tu te vei bucura cand vei putea sa ii surprinzi lui latura sensibila.

Nota IMDb: 4.5/10

CoolRank:5.5/10

1 comentariu »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*