Home » Filme

The Lake House – o poveste de dragoste care sfideaza timpul

10 September 2010 scris de 2 comentarii

the-lake-house-keanu-reeves1CoolRank: 7.5/10

atmosfera & entertainment:  8.5/10

regie: 7/10

actori: 8/10

scenariu: 7/10

montaj: 7.5/10

Nota IMDb: 6.8/10

The Lake House, sau in traducere in limba romana Casa de langa lac, ne infatiseaza o frumoasa poveste de dragoste, ai carei protagonisti sunt Kate si Alex, minunat interpretati de Sandra Bullock si Keanu Reeves. Pelicula reuseste sa redea foarte frumos ideea timpului ca principal inamic al povestii de dragoste, iar cuplul celor doi indragostiti separati de o bucla de timp reuseste sa adauge filmului doza de romantism si amuzament necesare unui astfel de scenariu. Va asigur, The Lake House este chiar mai frumos decat va veti imagina dupa ce veti citi subiectul.

Even though this is clearly impossible, it is no less amazing.

Kate Forster (interpretata de Sandra Bullock) este medic si tocmai a inceput lucrul la un nou spital din orasul Chicago, mutandu-se ca urmare din casa ei de langa lac construitathe-lake-house-sandra-bullock2 numai din sticla. Alex Wyler (interpretat de Keanu Reeves) este un tanar arhitect si este noul locatar al casei de langa lac. Cei doi ajung sa se cunoasca prin intermediul casutei postale de la casa de langa lac. Singura problema este ca Alex se afla in anul 2004 pe cand Kate in 2006, cei doi avand in comun doar casa in care amandoi locuiesc in momente diferite de timp. Astfel, casuta postala pare a deveni singura legatura intre ei doi si intre cele doua clipe de timp.

In momentul in care cei doi se cunosc prima data prin intermediul scrisorilor, ei trec prin momente dificile si astfel ajung sa se confeze unul celuilalt spunandu-si cele mai adanci si intunecate secrete pana ce ajung sa-si dea seama ca s-au indragostit unul de altul si decid sa gaseasca o solutie pentru a se intalni.

Filmul este foarte bine realizat si reuseste sa expuna foarte original sacrificiile pe care oamenii le fac pentru dragoste. Imposibilitatea ca dragostea dintre cei doi sa se concretizeze face ca acest film sa fie captivant cu adevarat. Incapacitatea noastra de a intelege intr-un punct unde se desfasoara actiunea, in ce an, cum reusesc cei doi sa comunice in timp reuseste sa creeze un nivel crescut de suspans si sa tina spectatorul cu sufletul la gura.

Despre actori si regie ce se poate spune?

Sandra Bullock nu numai ca este una dintre cele mai iubite actrite ale momentului, dar a si reusit recent sa castige Oscarul 2010 pentru cel mai bun rol feminin pentthe-lake-house-sandra-bullock3ru filmul The Blind Side din 2009. De-a lungul timpului, Sandra a avut aparitii de succes in Miss Congeniallity, 28 days, Premonition, Two Weeks Notice, The Proposal. Bine, si a avut si o aparitie nefericita in All About Steve, aparitie pentru care i-a fost acordata si Zmeura de Aur 2010. Keanu Reeves s-a facut prima oara remarcat in Speed, dar talentul i-a fost cu adevarat confirmat cu ocazia trilogiei Matrix si a dramei Sweet november. Reeves are la activ filme foarte bune precum Devil’s Advocate, Constantine si multe altele. The Lake House reuneste cuplul de succes Bullock-Reeves, cuplu care s-a bucurat de mare popularitate odata cu filmul Speed (1994). Bine, este mult spus reuneste, intrucat cei doi actori apar in foarte putine cadre impreuna. Totusi, popularitatea de box-office de care s-a bucurat The Lake House s-a datorat in mare parte acestui lucru. Bine, asta nu inseamna ca cei doi nu au si jucat foarte bine.

Alte prezente interesante care s-au remarcat in film sunt: Dylan Walsh (Nip tuck, The Stepfather) si monstrul sacru al cinematografiei Christopher Plummer (din a carui filmografie recenta mai fac parte Inside man, Alexander, National Treasure).

The Lake House este regizat de Alejandro Agresti, dupa un scenariu scris de David Auburn. Filmul reprezinta cea mai mare creatie a regizorului si scenaristului de pana acum.

Ce spun criticii despre The Lake House?

Metacritic.com ii ofera filmului The Lake House un metascore de 52/100, iar tomatometer-ul de pe RottenTomatoes arata 36% fresh pentru The Lake House. Chicago Sthe-lake-house-keanu-reeves4un-Times subliniaza romantismul filmului, iar Entertainment weekly apreciaza prestatia Sandrei Bullock.

Verdictul KoolHunt.ro

The Lake House este un film romantic usor, foarte potrivit pentru publicul feminin. In plus doza de suspans il face foarte incitant, iar pentru cei care au placerea de a dezlega enigme complicate se va dovedi un deliciu. Eu vi-l recomand din toata inima deoarece este placut de urmarit si iti da o stare de bine si multumire post-vizionare. Desi am citit multe critici care nu inteleg rationamentul acestui film si s-au nascut multe controverse pe marginea acestui subiect, va spun sigur, filmul are la baza un scenariu logic si, in opinia mea, nu unul greu de deslusit pentru spectator.

2 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*