Home » Filme

The Holiday – schimbare de look sau de continent?

14 December 2007 scris de 7 comentarii

CoolRank: 7.5/10theholiday_winslet_black_diaz_law

atmosfera & entertainment: 8/10

regie: 8/10

actori: 8/10

scenariu: 7/10

montaj: 7/10

Nota IMDb: 6.9/10

Regie: Nancy Meyers An: 2006
Actori: Kate Winslet, Jude Law, Cameron Diaz, Jack Black Genul: comedie romantica

 

Eu de obicei cand am multe probleme si simt ca totul este naspa sau ca viata mea este terminata, ma gandesc la o schimbare de look. Coafeza mea stie, la fel si vanzatoarele de la Dika, Mango si Tina R. pe care le asaltez.

Filmul The Holiday propune o cu totul alta abordare: schimbare de continent, schimbare de noroc, acceptarea greselilorsi reanalizarea optiunilor. De ce sa fii un personaj secundar in propria viata, cand poti sa hotarasti tu insuti pentru tine?

You’re supposed to be the leading lady in your own life, for God’s sake!

Cele doua protagoniste feminine fac in The Holiday, fac schimb de locuinta si de continent pe theholiday_diaz_law2durata vacantei si cu aceasta ocazie gasesc dragostea adevarata, telul lor in viata dar si forta necesara pentru a pune capat problemelor din trecut.

Urmarind The Holiday constati cu placere ca pana la urma este un romance adevarat. Dulce si amar, preponderent dulce. Baieti, e un film numai bun de a-l vedea cu prietena. Mai ales ca vine si Valentine’s in curand… Eu l-am vazut de Craciun si mi-a dat sentimentul ca romantismul si bunatatea sunt inca parte din vietile noastre.

Un pic cam ciudat faptul ca pe continentul european, Cameron Diaz gaseste barbatul perfect – frumos, cu job interesant si tatic full-time a doi ingerasi adorabili, cu intentii serioase si tot tacamul. Incepi sa te bucuri ca nu ai emigrat in America, asa-i?

Long distance relationships can work, you know?????

Ceea ce nu mi-a placut in The Holiday a fost centrarea actiunii pe theholiday_winslet_blackcontinentul lui Cameron Diaz (indiferent daca acesta este la inceput cel american, si apoi cel europena). Probabil asta s-a datorat faptul ca There’s something about Cameron.

Sau faptului ca problemele lui Kate Winslet vor scufunda Titanicul inca o data. Salvatorul ei este de data asta mai in varsta si practic Eli Walach si Kate se salveaza reciproc.

Cu exceptia acestei nesimetrii intre povesti, theholiday_winsletThe Holiday a fost gingas si destul de profund in surprinderea tipologiilor umane create. Povestile sunt credibile, pline de umor si simpatice. Un film dulce si bun ca o bomboana de ciocolata fina… “I like corny. I’m looking for corny in my life.”

Cameron Diaz joaca super, iar Jude Law are un zambet absolut mortal (miami…), asa ca cine mai remarca cum joaca? Kate Winslet joaca la fel ca de obicei – demential de natural si foarte credibil si sigur merita un premiu de consolare mai frumos ambalat. Noroc cu scenele si schimbul savuros de replici cu Eli Wallach.

7 comentarii »