Home » Acum la cinema, Filme

The Hangover Part III – Un film despre o mahmureala care n-a avut loc

26 July 2013 scris de 1 comentariu

the-hangover-part-31[Titlu in limba romana: Marea Mahmureala 3]

KoolRank: 6.5/10

atmosfera & entertainment: 7/10

regie: 7/10

actori: 7/10

scenariu: 7/10

montaj: 7/10

Nota IMDb: 6.1/10

Regie: Todd Phillips An: 2013
Actori: Bradley Cooper, Zack Galifianakis, Ed Helms Genul: comedie

 

the-hangover-part-38Am asteptat Hangover III din momentul in care am iesit din sala de la avanpremiera pentru presa a lui The Hangover Part II. Am vrut deci sa merg sa vad ce a mai nascocit scenaristul pentru haita de lupi, mai ales ca dupa parerea mea primele doua filme din serie mersesera bine si isi indeplinisera scopul propus (acela de a exprima niste mici frustrari si dorinte masculine in exclusivitate). Am ajuns deci la ceea ce era anuntat drept “sfarsitul” aventurii lor si am asteptat. Si am asteptat. Degeaba. Nu tu o betie de poveste dupa care eroii sa se trezeasca neamintindu-si ce au facut in noaptea precedenta. Nu tu ceva dus putin la extrem. Stiti voi, patanii pe care le fac oamenii la betie si apoi le povestesc toata viata. Nu tu nimic. E un film simpaticut, dar prea soft pentru renumele lui. Mai ales ca ne invatase cu altceva!

the-hangover-part-37Ce sa va spun, e un film care astepti sa inceapa pana incepe sa curga genericul si chiar atunci incepe! E o variatiune slaba pe aceeasi tema. Nu se bea, nu se consuma nimic, nu se fac lucruri nastrusnice. Se alearga tot filmul dupa cai verzi pe pereti. O spun cu dezamagire: e un film care nu mi-a placut. Nu cred ca-l voi revedea cum am facut-o cu celelalte 2 in momentul in care a fost dat si reluat de HBO.

My name’s Alan and I bought a giraffe! Oh, my life is perfect!” – Alan (Zach Galifianakis).

the-hangover-part-34

The Hangover Part III e cu atat mai dezamagitor cu cat nu incepe rau. Incepe cu o noua nazbatie a lui Alan, nazbatie care-i omoara tatal. Toata lumea e hotarata si-l convinge, in urma unei interventii colective, ca cel mai bine pentru el e sa se interneze intr-un soi de sanatoriu de unde (spera ei) va iesi un om normal. De aici insa totul se strica. Daca nu ma credeti merita sa mergeti sa va convingeti (nici eu, daca mi-ar fi spus cineva ca “e slab” n-as fi rezistat si m-as fi dus sa-l vad). Problema cu filmul asta e ca ofera mult mai putin decat ne facusera sa speram zvonurile si asteptarile. Si e pacat. Nu am pretentii de scenarist sau regizor, dar consider ca s-ar fi putut face din aceasta a treia parte o asa de buna continuare incat sa se ajunga pana acolo incat sa se continue cu seria a patra la cererea publicului!

De unde a venit aceasta moderatie a tonului acestei ultime parti?

the-hangover-part-33

Eu personal consider ca totul se trage de la partea a doua, respectiv din descrierea noptii lor de uitare din acea a doua parte. Am auzit si am citit la noi si afara critici destul de dure. De data asta, dintru inceput, ar fi trebuit sa stim ce ne va lovi: filmul a primit aprobarea MPAA pentru „Appropriate Audiences”, fara a se recomanda restrictii de varsta de genul 13 sau 15 ani… Si cand un film cu o astfel de carte de vizita vine sa faca rabat la scene “juicy” sau lucruri mai mult sau mai putin sfinte, e clar: au dat cinstea pe rusine (daca putem spune asa)…

Despre actori si regie ce se poate spune?

the-hangover-part-32Actorii – ca sa incepem cu ei, nu au ce reprosuri sa primeasca. Au tinut scenariul. Galifianakis e din ce in ce mai bun si mai distinct, mai ales intr-un rol ca acesta care, la fel ca si cel din Due Date, ii exploateaza aerul de om putin la minte, dar bine intentionat.

Referitor la regie si scenariu, sincer, am crezut ca sunt semnate de cu totul alti oameni decat cei ce au participat la primele 2 parti. Am spus mai devreme de ce, au diluat acest film si tema lui si, dupa ce ca era un film usurel (s-o recunoastem) l-au facut parca mai aproape de un serial de dupa-amiaza, pentru gospodine…

Ce spun criticii despre The Hangover Part III?

the-hangover-part-36Avem critici ca de film mediocru, cu note intre 3 si 7. Majoritatea observa diluarea intrigii, James Berardinelli de la ReelViews pune insa degetul pe rana, in opinia mea: “Daca The Hangover a reprezentat o lovitura in ceea ce priveste „fun-ul”, daca in Hangover part II am avut parte de ceva distractie, desi repetitiva prin insasi ideea filmului, The Hangover part III este un soi de experiment hidos de tortura in masa a privitorului”. Si cu asta am cam spus tot!

Referitor la principalele site-uri de critica cinematografica, RottenTomatoes.com il noteaza la 20% (tomatometer) si 52% (audienta), iar pe metacritic.com avem un amarat de 30% metascore.

Verdictul KoolHunt.ro

Aceasta parte a treia este un amarat de cantec de lebada a unui film ce odata a bulversat lumea prin indrazenala cu care a intrat in subconstientul imbibat de alcool si droguri al unor barbati, prin situatiile inedite in care acestia au fost pusi. Un cantec de lebada profitabil insa si care va scoate in mod sigur profit, traim intr-o lume de voyeur-isti care insa nici nu stiu ce ii va lovi la vizionarea unui film care putea fi muuuult mai bun…

1 comentariu »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*