Home » Filme

The Good Shepherd – asteptand sa inceapa filmul…

5 April 2007 scris de Niciun comentariu

CoolRank: 6/10the_good_shepherd_2006_7

atmosfera & entertainment: 5/10

regie: 6/10

actori: 6/10

scenariu: 6/10

montaj: 6/10

Nota IMDb: 6.9/10

De cate ori ati stat in sala de cinema mai mult de doua ore, asteptand sa inceapa filmul? Daca nu ati mai facut-o de multa vreme, aveti ocazia sa faceti asta la The Good Shepherd.

Din pacate o sa-mi dati dreptate, chiar daca filmul are multe atuuri: Robert De Niro, Matt Damon, Angelina Jolie,  o poveste fascinanta, in care : “Everything is a secret” plus un erou deosebit. Filmul este atat de lung, incat o sa pierdeti si logica si interesul. Cei interesati vor ramane totusi cu o satisfactie: fascinanta diva este complet ignorata de eroul filmului.

He believed in America, and he would sacrifice everything he loved to protect it

Subiectul filmului The Good Shepherd este istoria tumultoasa a inceputurilor celebrei organizatii The Central Intelligethe_good_shepherd_2006_4nce Agency, privita prin prisma vietii unui om. “It isn’t about dedication and loyalty, it’s about belief in what we do.”

Eroul, Edward Wilson este un stralucit student la universitatea din Yale, cu o inteligenta sclipitoare, o reputatie imaculata si cu o incredere sincera in valorile americane, recrutat sa lucreze pentru OSS (organizatia secreta ce a precedat CIA) in timpul celui d-Al Doilea Razboi Mondial.the_good_shepherd_2006_2

Idealismul eroului va fi insa erodat in mod constant si se va vedea nevoit sa-si sacrifice tot pentru a-si putea indeplini indatoririle meseriei. “Friends can be enemies and enemies, friends.”

The Good Shepherd este incursiune buna in lumea spionajului la nivel inalt si a jocurilor de interese unde orice alegere gresita este fatala.

Despre actori si regie ce se poate spune?

Subiectul filmului este captivant, distributia este excelenta, dar scenariul este dezolant si pana la urma poate ca Robert De Niro, dupa succesul cu A Bronx Tale, a incercat de data asta o palarie prea mare. Lipseste consecventa, firul logicii se pierde in flashback-uri inutile, iar montajul este lamentabil. Ciudat pentru ca scenaristul Eric Roth a contribuit la multe  succese precum Forrest Gump, The Insider sau The Curious Case of Benjamin Button.

Robert De Niro a facut The Good Shepherd pornind de la o idee foarte buna: aceea de the_good_shepherd_2006_3a-i prezenta pe acei cvasi-anonimi care din umbra ne controleaza viata. De Niro s-a documentat serios pentru film, a calatorit in Pakistan, Moscova si Afghanistan.

Matt Damon iese cel mai mult in evidenta si demonstrand pentru a nu stiu cata oara ca este un actor de clasa.  Pe de alta parte demonstreaza ca este unul din putinii actori tineri de la Hollywood care mai stiu sa poarte cu stil un costum.

Angelina Jolie joaca rolul sotiei exasperate de viata dubla a sotulthe_good_shepherd_2006_1ui ei – de fapt, acest joaca mi se pare mult spus, ea revinind din cand in cand la coordonatele de origine, ale semi-obsedatei din Girl, Interrupted.

Nu mi s-a mai intamplat de multa vreme sa vin la cinema la un film si sa vad cum pleaca oamenii randuri-randuri. Mai trecea o jumatate de ora in film, mai plecau 4 oameni.

Nu vreau sa spun ca The Good Shepherd este un film prost. Ma voi rezuma la a spune ca este un film lung. Poate si putin plictisitor. Subiectul este interesant, actorii sunt mari si performantele lor sunt foarte bune, pacat ca lipsesc actiunea, suspansul…

Verdictul KoolHunt.ro

Pentru mine, The Good Shepherd a fost o experienta interesanta, in sensul in care uneori calitatea nu este musai dublata si de cantitate. Ce-i prea mult mai poate sa si strice. Prin urmare, daca The Good Shepherd nu ar fi durat chiar 167 de minute, poate ca mult mai putini ar fi plecat din sala.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*