Home » Filme

Fracture – cum sa iti omori sotia si sa scapi

8 August 2007 scris de Niciun comentariu

[Titlu in limba romana: Ruptura]

CoolRank: 7.5/10

– atmosfera & entertainment: 8/10

– regie: 9/10

– actori: 9/10

– scenariu: 8/10

– montaj: 8/10

Nota IMDb: 7.9/10

Regie: Greg Hoblit An: 2007
Actori: Ryan Gosling, Anthony Hopkins, Rosamund Pike Genul: drama

 

Daca iti omori sotia si apoi declara asta unui politist este evident ca vei fi prins? Ei bine, inca nu l-ati cunoscut pe perfectionistul Ted Crawford (Sir Anthony Hopkins) din The Fracture.

Care este teoria de viata a inteligentului criminal interpretat de Anthony Hopkins? Orice lucru are o fisura (fracture). Daca te uiti suficient de de aproape, orice persoana are un punct slab.

The Fracture este un film bazat pe dihotomia bine-rau si pe infruntarea dintre doua persoaneje puternice reprezentante ale binelui si raului. Procurorul caruia ii revine sarcina de a-l acuza pe Anthony Hopkins este interpretat deosebit de reusit de Ryan Gosling.

Prima ora a filmului The Fracture este o inlantuire de replici istete, de rasturnari de situatie si de momente neasteptate jucate magistral atat de Hopkins, cat si de Gosling. Cei doi pare ca se potrivesc foarte bine, realizand un cuplu antitetic genial.

Dupa prima ora, exista o mica “pauza” in film – timp de 20 de minute, povestea se concentreaza pe relatia amoroasa a lui Gosling cu sefa lui, interpretata de Rosamund Pike (pe care o stiti din 007: Die another day). Idila respectiva a fost, dupa parerea mea, artificiala, lipsita de pasiune, putin nemotivata si foarte constipata. Cam la fel a fost si performanta actoriceasca a Rosamundei Pike.

Dupa cele 20 de minute semi-siropoase si total ca nuca in perete, filmul isi revine. Scenariul este deosebit de reusit si finalul neasteptat, dialogurile savuroase si intreaga actiune este un joc de-a soarecele si pisica. Nu pot spune mai multe, ca sa nu umplu postul de spoilere.

The Fracture pare dupa prezentare, trailer si afis ca ar fi vrut sa reediteze Tacerea mieilor. Ei bine, nu o face si nici nu trece pe aproape de ea. Dar asta nu inseamna ca nu va va face la fel de multa placere. Cea mai mare greseala este sa mergeti la film cu asteptarea ca veti vedea Tacerea mieilor, pentru ca s-ar putea sa nu va mai placa filmul. Iar The Fracture nu este un film greu, ci chiar unul light, surprinzator si de buna dispozitie.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*