Home » Filme

The Brave One – de-ar veni Jodie si prin Bucuresti…

28 October 2007 scris de Niciun comentariu

CoolRank: 7.5/10TheBraveOne_jodiefoster6

atmosfera & entertainment: 7.5/10

regie: 8/10

actori: 8/10

scenariu: 6.5/10

montaj: 7/10

Nota IMDb: 6.9/10

Nimeni nu este mai presus de lege. dar ce facem cand legea este neputincioasa, iar indiferenta sa lipsita de solutii morale ? Cateodata si mai ales in filme se poate aplica regula universala  si una dintre emotiile primare ale omenirii “ochi pentru ochi, dinte pentru dinte“.  Doar ca razbunarea e uneori mai nociva decat nedreptatea pe care incearca sa o corecteze.

Din seria Batman, Superman, X-Men, Spider Man si alti meni gen Kill Bill, apare acum si Jodie Foster ca El Vigilante in filmul The Brave One. Adica sexul slab de ce nu ar putea cadea prada tentatiei?

Why don’t my hands shake? Why doesn’t somebody stop me?

The Brave One este un film despre o femeie al carei iubit este omorat in bataie pe TheBraveOne_jodiefoster2strada. Femeia, interpretata foarte credibil de Jodie Foster, hotaraste sa ia situatia in mainile ei si sa faca dreptate pe strazi, pedepsind raufacatorii, criminalii si pestii din cartierul ei, sub pseudonimul El Vigilante.

Cel mai mare atu pentru The Brave One este totusi subiectul. Iti va face o placere sadica sa vezi cum Jodie ii “matraseste” pe raufacatorii din cartier si scapa si parca parca ti-ai dori sa faca o vizita si printr-unele cartiere din Bucuresti. Sau cel putin dracusorul din mine asa si-a dorit.

Excelente monologurile radiofonice ale eroinei despre frica si despre sentimentul de nesiguranta pe care il traiesc locuitorii in New York, in ceea ce trebuia sa fie o fortareata, cea mai sigura metropola din lume. “nici un loc nu mai este sigur, nici macar in cel mai sigur oras din lume – New York-ul“.

Despre actori si regie ce se poate spune?

The Brave One beneficiaza de doua interpretari actoricesTheBraveOne_jodiefoster_terencehowrdti convingatoare, cu drame interioare, cu framantari morale, cu actiune, dar si de cateva sincope in scenariu prin lipsa de plauzibilitate.

Jodie Foster este uluitoare asa cum ne-a obisnuit, rolul este consistent iar interpretarea nuantat dramatica si foarte veridica. Este in acelasi timp fragila si puternica.

Un alt punct tare este felul in care este sugerata legatura dintre Jodie Foster si politistul care investigheaza cazul ei, interpretat de Terrence Howard pe care il stiti din Hustle & Flow, Ray si alte roluri secundare. Legatura de prietenie se creeaza treptat intre cei doi si incetul cu incetul devine una de intelegere profunda.

Verdictul KoolHunt.ro

The Brave One nu este inedit, nu aduce musai ceva nou, dar este bine jucat si reuseste sa te tina in suspans timp de 2 ore cat dureaza. Va recomand mai ales sa-l vedeti  intr-o seara in care va simtiti un pic suparati pe viata. It will make you feel better…

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*