Home » Filme

The Bone Collector – Un Denzel Washington de colectie

7 October 2007 scris de 2 comentarii

angelinajoliedenzelwashingtonbonecollector1CoolRank: 8/10

atmosfera & entertainment: 8/10

regie: 8/10

actori: 8/10

scenariu: 7/10

montaj: 7/10

Nota IMDb: 6.3/10

The Bone Collector este un film pe care daca nu l-ati vazut inca, nu trebuie sa-l ratati. Este un thriller pentru cei cu sange rece, putin infricosator dar inteligent construit. Este surprinzator de bun si te va tine intepenit in scaun pana la sfarsit.

Actorii sunt superbi, Angelina Jolie uita ca este sexy si reuseste sa dea replica potrivita unui Denzel Washington, carismatic si dezarmant de frumos. Ancheta va fi condusa de pe patul de spital in care acesta este imobilizat, dar paralizia fizica nu are nimic comun cu genialitatea si inventivitatea unui om inteligent.

Angelina Jolie ii ghiceste gandurile lui Denzel Washington

Fost detectiv in New York si angelinajoliedenzelwashingtonbonecollector3unul din cei mai buni specialisti in criminologie, Denzel Washington are un ochi ager pentru detalii si fler pentru indicii. El este o adevarata legenda pentru fortelor de politie din comunitate, dar din pacate sufera un accident cumplit care-l lasa aproape paralizat si cu o slaba dorinta de a mai trai.

In acest timp, orasul este cuprins de spaima amenintarii unui psihopat care rapeste oameni si ii omoara in moduri extrem de sadice. Mai mult acesta are obiceiul de a lasa in urma o serie de mesaje codificate, ascunse la locul fiecarei crime. Convins sa se implice in acest caz, Denzel Washington o recruteaza pe Angelina Jolie, o tanara politista care ii atrage atentia prin curaj si putere de observatie deosebita. Desi cu greu ar putea alcatui o pereche, aceasta trebuie sa se transforme in urechile, ochii si picioarele detectivului si, mai mult, sa gandeasca la fel. Totul intr-o cursa contra cronometru pentru a intra in mintea acestui criminal si a-l opri inainte sa loveasca din nou.

Despre actori si regie ce se poate spune?

The Bone Collector este un film reusit pentru genul crima-mister, povestea are multe intoarceri, exista o rasturnarequeenlatifahdenzelwashingtonbonecollector de situatie surprinzatoare in final si un fel de happy-end.

Regizorul filmelor cu Harrison Ford in rol de agent CIA, Pillip Noyce ne face o surpriza placuta! Un thriller facut dupa reteta noua, intrata in traditie deja. Politisti care se bazeaza mai putin pe pistoale si mai mult pe inteligenta, iar criminalul este  manipulator, atent la detalii si se ascunde sub o identitate mai presus de orice banuiala.

Castigatorii premiului Oscar, Denzel Washington si Angelina Jolie, joaca remarcabil si reusesc sa fie un cuplu seducator.

Denzel Washington face un rol care l-a solicitat mult, fiind obisnuit cu roluri in care isi deangelinajoliequeenlatifahbonecollectormonstra si buna forma fizica. Aici trebuie sa joace suficient de convingator pentru a da realism filmului. Si intr-adevar joaca…  cu ochii, cu buzele, cu mainile. Este foarte expresiv si reuseste sa transmita si calm, dar si tensiune. Denzel Washington este unul din marii actori contemporani si numai simpla lui prezenta ridica cotatia unui film cu cel putin o stea.

Angelina Jolie spre surprinderea tuturor chiar joaca foarte bine. Este fermecatoare fara sa fie stridenta. Stie sa-si joace frustrarile, este reala si transmite emotie.

Dintre rolurile secundare Queen Latifah isi face datoria cu prisosinta, adaugand ceva din personalitatea ei unui personaj care ar fi putut trece neobservat.

Ce spun criticii despre The Bone Collector?

The Bone Collector este un film pentru iubitorii stilului Se7en, Resurrection, The Silence of the Lambs. Sigur nu se ridica la inaltimea acestora si nu este nici pe departe foarte original. Si cei care au citit cartea afirma ca este mai buna decat angelinajoliebonecollectorfilmul…

Phillip Noyce de la RollingStone afirma ca filme precum The Bone Collector, Double Jeopardy, Kiss the Girls vor avea mereu un public al lor, mai ales femei entuziasmate de lupta pe care o duc eroine cu calitati deosebite, intr-o lume de barbati. Filmul aduce ca situatie cu Rear Window a lui Hitchcock. Dar modul in care Jeremy Iacone a conceput scenariul dupa cartea lui Jeffrey Deaver, aducandu-l la limita credibilitatii, indeparteaza filmul de realizarile clasice.

Aspectele bune ale filmului sunt legate de caracterele personajelor si de relatiile dintre ele. Astfel caracterele puternice si dure ale personajelor principale si chimia existenta intre cei 2 actori fac credibila relatia dintre ei. Cei 2 actori fac o echipa foarte buna, iar rolul Angelinei Jolie sigur va atrage atentia asupra ei. Distributia este intregita, chiar rotunjita de prezenta carismatica data de Queen Latifah.

Mie personal mi-a placut foarte mult. E un thriller reusit, are mister, are suspans de la inceput la coada si e cu Denzel Washington? Credeti-ma. Este un must-see.

2 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*