Home » Localuri, Restaurante

Taverna La Zavat – bucatarie mediteraneana, servire romaneasca

24 October 2012 scris de 2 comentarii

KoolRank: 5/10

atmosfera si design: 5/10

meniu: 5/10

servire: 5/10

preturi: 6/10

Cand vreau sa-mi iau portia de acizii grasi omega-3 antenutele mele detecteaza cel mai apropiat restaurant pescaresc. Aflandu-ma in zona Scolii Iancului, am detectat taverna La Zavat, un loc cu specific mediteranean care iti face promisiuni de teleportare in Corfu.

Care-i atmosfera in taverna La Zavat cum sta la capitolul design interior?

Taverna se afla la sosea, asa ca daca alegi sa stai pe mini-terasa unde incap 3 mese, asculti muzica strazii, cu tot ce tine de ea, claxoane, ciripit de pasarele, urlete de vecini suparati si, daca ai noroc sa fie vreun geam al tavernei deschis, muzica greceasca din local.

Localul are parter si mansarda, la parter nu se fumeaza, iar sus deja simti mirosul de peste mai bine definit. Mobilierul ales este unul din lemn, iar specificul mediteranean este asigurat prin cateva accesorii de tipul: tablouri cu harti vechi si decoratiuni maritime, cam putine ce-i drept, lucru care nu face din local unul prea primitor.

Un obiect practic si care mi-a starnit zambete a fost alcool-testul care se gaseste la toaleta.

Localul nu are parcare proprie, deci daca ajungi parcheaza pe trotuar, cat mai aproape de gard, pentru a nu incurca troleele care frecventeaza zona.

Ce mancam si ce bem bun in taverna La Zavat?

Repertoriul de preparate incepe cu aperitive, multe dintre ele numai bune pentru vegetarieni, continua cu salata greceasca, cu fructe de mare sau cu branza de capra, dupa care ajungi la capitolul peste, unde gasesti dorada, lup de mare, ton si somon dar si pesti locali, ca pastrav sau crap. Au bineinteles si fructe de mare, dar si preparate grecesti din carne, ca souflaki de pui sau paste cu fructe  de mare si peste.

Eu am luat platoul pescaresc care contine macrou marinat si hering afumat, masline negre, icre de crap si rondele de ceapa. Platoul este suficient pentru doua persoane cu stomac mic, dar ii lipseste diversitatea. Preparatele de pe platou le-am combinat cu o pita greceasca, care aducea a focaccia.

La felul principal am ales saramura de dorada acompaniata de mamaliguta. Din spusele chelneritei, numai ce adusesera pestele, deci aveam cuvantul ei ca este un peste cat se poate de proaspat. Saramura a fost buna, pestele nu are foarte multe oase mici, dar per total nu este un preparat pe care l-as comanda si data viitoare, ii lipseste acel ceva care sa te faca sa te lingi pe degete.

La desert, am ales tortul casei cu iaurt la desert, un dulce racoritor intr-adevar cu piersici, portocale, piscoturi si acea crema de iaurt, care mie mi-a dat senzatia mai degraba de frisca sau mascarpone, nici intr-un caz de iaurt.

De baut am cerut vin la pahar si mare mi-a fost surprinderea cand am vazut ca mi se aduce un pahar aproape plin.

Cash or credit? Cum sunt preturile in taverna La Zavat?

Preturile sunt medii, spre marisoare si poti achita cu cardul si cash.

Aperitivele sunt 10 – 30 lei, salatele aperitiv incep de la 16 dar ajung si la 55 lei, fructele de mare sunt 32 – 55 lei, o ciorba costa intre 12 si 30 lei, un fel principal de peste incepe chiar si de la 17 lei, dar poate ajunge pana la 58 lei, iar specialitatile casei incep de la 36 si ajung la 120 lei. Garniturile sunt 8 – 10 lei, iar deserturile 15 lei.

Un pahar de vin este 7 lei, o carafa 28 lei, o limonada este 10 lei iar o cafea 7 – 11 lei.

Cum suntem serviti in taverna La Zavat?

Imediat ce m-am asezat la masa, a venit o chelnerita sfioasa si ne-a lasat meniul. Cand a revenit am intrebat-o de o recomandare, doream ceva tip plachie si am primit raspunsul “sa intreb la bucatarie” – la 5 minute dupa acest episod, vine alta chelnerita si spune ca nu a inteles colega ei ce doresc si sa-i spunem ei. Am inceput sa intreb de preparatele din meniu, dar nici aceasta chelnerita nu a stiut sa spuna clar ce este in meniu.

Dupa ce am stabilit comanda si a venit platoul pescaresc, am intrebat ce alt peste se afla langa macrou, si am primit deja clasicul “sa intreb la bucatarie”. Intre timp a aparut si prima chelnerita cu 3 sticle de apa si una de suc, le-a lasat pe masa si a plecat dupa pahare, in conditiile in care eram insotita doar de o persoana si nu comandasem apa sau suc.

Au fost si parti bune: scrumiera a fost schimbata des, cea de-a doua chelnerita si-a dat silinta sa arate ca totusi stie ceva-ceva din meniu, a adus doua lingurite la desert, dar, spre sfarsit, m-a facut sa astept nota nepermis de mult.

Cand sa mergem la taverna La Zavat  si pentru ce ocazii este potrivita?

Cand vrei preparate de peste proaspat si cand vrei sa gusti din preparate mediteraneene, taverna iti deschide portile. Este o locatie de mers cu familia sau prietenii, atunci cand papilele gustative iti cer peste si fructe de mare.

Unde gasim taverna La Zavat?

Taverna se afla in zona Foisorului, pe aceeasi strada cu ceainaria Caffé D’arthé, adica pe Popa Nan, dar la numarul 16. Pentru rezervari ai numerele 021 252 29 56 si 0766526 791, iar programul este de la 12 la 24, in fiecare zi.

Fotografiile au fost realizate de Mihaela Gheata in Taverna La Zavat pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa

    photo of Taverna {$surname} Taverna La Zavat
    Program: L - D 12:00 - 24:00
    Adresa: Strada Popa Nan nr. 16
    Bucuresti , Romania ,
    Telefon: 021 - 252 29 56; 0766 526 791
    Map of <b>Program</b>: L - D 12:00 - 24:00
    Yahoo Map - Live Map


2 comentarii »

  • Bogdan said:

    Am fost vinerea trecuta, mai pe seara, la acest restaurant; am servit urmatoarele:
    -pui de balta pane – in principiu bun (nu am element de comparatie, probabil am manacat broasca doar o data in vita, demult),
    -salata cu branza de capra – buna;
    -saramura de crap – foarte buna;
    Servirea a fost OK; decoratiunile interioare – cam austere;
    In concluzie probabil ca voi mai reveni din cand in cand.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*