Silent Hill: Revelation 3D – Revelatia macelaririi unor cariere artistice
[Titlu in limba romana: Silent Hill: Revelatia 3D]
CoolRank: 4.5/10
– atmosfera & entertainment: 5/10
– regie: 4/10
– actori: 5/10
– scenariu: 4/10
– montaj: 5/10
Nota IMDb: 6.4/10
Regie: Michael J. Bassett | An: 2012 |
Actori: Adelaide Clemens, Kit Harington, Sean Bean | Genul: horror |
Banuiesc ca Malcolm McDowell, Sean Bean si Carrie-Anne Moss aveau probleme financiare sau au pierdut un pariu, din moment ce au acceptat sa apara in aceasta continuare a filmului din 2006. Nebunie temporare sau betie crunta pentru ca Silent Hill: Revelation 3D s-ar putea sa castige titlul de cel mai mare dezastru cinematografic al anului si, cu putin noroc, al decenului. 3D-ul ce te imbie seducator este un dezmat vizual prost orchestrat de degete taiate, zburand prin aer si, daca vi se pare cumva ca traiti o senzatie de deja-vu cand vedeti demonii, nu va inselati, Silent Hill Revelation 3D abunda de elemente ce amintesc de cenobitii din Hellraiser. Din pacate Pumpkin Head era mult mai fioros decat Cap de Razatoare.
Go to hell! We’re already here. (Alessa)
Heather (Adelaide Clemens) si tatal ei Henry (Sean Bean) de patru ani de zile bantuie din oras in oras, incercand sa se ascunda atat de autoritati, cat si de fortele intunericului ce au luat-o in colimator pe Heather/Sharon. Daca de politie poti scapa, de draci si alte lighioane in vis nu poti. Regula de aur pe care am invatat-o de la Freddy Kruger: deprivarea de somn dauneaza grav sanatatii. Silent Hill demonstreaza ca prea mult somn strica, iar Heather ne plimba printr-o calatorie nebuna realitate/vis/Silent Hill. Macar daca era ceva de capul ei. Scream 2 ne invata ABC-ul filmelor de groaza si ce aduc nou in povestile de acest fel sequel-urile. Heather afla cine este si ce vor creaturile ce-i bantuie visele de la ea. In poveste apare si un tanar, Vincent (Kit Harington) – nu va inselati daca mutra lui Vincent vi se pare cunoscuta, il stiti impreuna cu Edward Stark (Sean Bean) din Game of Thrones.
Dezmatul vizual continua intr-un stil menit sa nu te adoarma cu ochelarii 3D pe nas, dar facut sa ne aduca in pragul disperarii in fata decaderii unor actori prestand pe ecran o suitade roluri mediocre. Heather isi infrunta trecutul, prezentul si viitorul in balamucul din Silent Hill unde o secta o vor pe aceasta fatuca ca sa se elibereze de demonii adusi asupra lor de propriile lor actiuni. Aici spectatorul spera ca macar flashback-urile si prezentele episodice ale lui Deborah Kara Unger (Highlander 3) si Carrie-Anne Moss (The Matrix) vor avea un sens. Pana la acest moment al naratiunii, rasuflam usurati ca “blestemul” lui Sean Bean de a muri in fiecare film nu s-a pogorat asupra actorului. Inca. Scenele de balci si de expozitiune se inlantuie hilar, culminand cu aparitia Capului de Piramida sau Cap de Razatoare cum prefer sa-l numesc, impreuna cu o Moss, transformata in demon-cenobit-gladiatrix, intr-o secventa de cafteala ce produce rasul, nu fiorii de groaza. Scena mea preferata ramane atacul infirmierelor Gaga, intr-o secventa ce poate oricand sa fie refacuta de artista in urmatorul ei videoclip.
Run! (Mannequin Girl)
Asta i-as fi sugerat si eu lui McDowell in clipa cand i s-a pus in brate scenariul la Silent Hill. Da, pe langa Sean Bean si Carrie-Anne Moss, in Silent Hill 3D: Revelation, McDowell isi face aparitia pe post de tata inchis la balamuc de fiica lui, Claudia (Carrie-Anne Moss). Cercetand IMDb-ul, observ ca McDowell nu duce lipsa de roluri dar de la Portocala Mecanica sa ajungi la Silent Hill 3D e cale lunga si anevoioasa si, cu tot respectul pentru un actor ce si-a lasat amprenta in cinematografie, trebuie sa intreb: dude, ce ai luat la bord cand ai semnat pentru rolul asta? Acesta este sentimentul ce mi-l provoaca vizionarea acestui film. O stare contemplativa la adresa actorilor ce si-au dat ok-ul sa joace in acest film.
Silent Hill: Revelation 3D nu ofera momente de groaza timp de 90 de minute: daca esti versat in vizionarea filmelor de groaza, de cele mai multe ori zambesti trist sesizand replici trase de par, utilizarea unei povesti drept structura de baza in evolutia personajului cheie – Heather – prost prezentata si exploatata, si, nu in ultimul rand, personaje creionate grosolan, defiland pe marele ecran cu o mina sictirita. Daca monstrii demoni sunt de tot rasul, personajul negativ, Alessa (Adelaide Clemens, in dublu rol) este inexistent. Confruntarea Heather – Alessa nu aduce decat o infricosatoare posibilitate de sequel la acest film si acesta poate fi de fapt partea scary. Un sequel la Silent Hill 3D: Revelations.
Despre actori si regie ce se poate spune?
Ce se poate spune despre actori si regie? What were they thinking? Este prima intrebare ce-mi trece prin minte. Sean Bean m-a tinut cu sufletul la gura, in primul rand pentru teama mea personala de a nu-l vedea murind intr-un nou film. Blestemul cazut asupra acestui actor, absolvent al prestigioasei scoli RADA, este ca in foarte multe filme moare sau nu apuca sa arate ce-i poate pielea. Eu inteleg multe pe lumea asta. Inteleg recesiunea, nevoia unui job stabil, necesitatea de a fi la zi cu taxele platite. Poate asa gandeste si Bean cand semneaza pentru un film. Pacat de un actor foarte bun, sa-l vezi cum se iroseste intr-o pelicula slaba. Sean Bean, uite un sfat: esti actor britanic, Marvel inca recruteaza, baga-te la auditii si daca cineva te va intreba despre Silent Hill vreodata, zambeste si baga un speech despre alegeri buna si proaste.
Silent Hill este o alegere proasta pentru un actor bun. Malcolm McDowell. Cand am citit distributia am zis ca nu vad bine, cand l-am vazut pe ecran, a fost primul moment din tot filmul cand am inlemnit, si nu de frica, cat de consternare. Ce cauti, Malcom, intr-un asemenea film? De ce? In mintea mea a avut loc un razboi al teoriilor pe motivul pentru care Bean, McDowell si Carrie-Anne Moss s-au alaturat acestui film. Raspunsurile mele variaza de la nebunie temporara la un pariu pierdut dupa o noapte de betie crunta. Sa vezi un actor ca McDowell in rolul lui Leonard Wolf este durerosl, tinand cont ca este un actor emblematic al marelui ecran. Moss pe post de leader al cultului Doomsday si cenobit/gladiatrix wannabe este o gluma proasta, nu un rol. Dar e de inteles cand scenariul nu ofera nimic la capitolul dezvoltarea personajelor.
Regia semnata de Michael J. Bassett (Solomon Kane, Deathwatch) se poate rezuma la un scurt exercitiu de cum sa nu faci un film. Se poate spune ca e un videoclip de proasta calitate sau o varza cu iz de filme horror de mana a treia din anii ’80. Recomandarea mea din suflet pentru toti participantii la proiectul Silent Hill 3D: pe viitor, cand semnati pentru un astfel de film, sa aveti alaturi un prieten care sa va dea doua peste fata. Daca aveti probleme financiare, aveti alternative in videoclipuri, reclame sau teatru.
Ce spun criticii despre Silent Hill: Revelation 3D?
Critica a dat de pamant cu Silent Hill: Revelation 3D. Prefer sa merg in Iad decat sa mai vad inca o data acest film. Cuvintele ii apartin lui Mark Ellis si merg de minune cu sechelele pe care le putem avea dupa vizionarea unui asemenea film. Pe IMDb, Silent Hill 3D Revelation are un punctaj de 6.4/10 si este mult prea mare pentru un asemenea produs. Pe Rotten Tomatoes citim urmatorul verdict pentru Silent Hill 3D: 3.2/10 ca punctaj, o prospetime de 5 procente si 38 de recenzii negative. Murray Robertson de la The List credea ca dupa un asemenea film nu se intrevede un sequel. Mie mi-e teama ca se intrevede un sequel. Nebuniile de acest tip continua, vezi Saw. Pe Metacritic, Silent Hill 3D primeste un scor potrivit: 14/100 ca punctaj cu toate cele 11 critici aduse filmului negative. Nick Schager de la The Village Voice conchide excelent: asemeni vocilor ce o avertizeaza pe Heather in vis, filmul Silent Hill 3D este o avertizare pentru cei ce vor sa-l vada inca din primele momente: Don’t go to Silent Hill!
Verdictul KoolHunt.ro
Daca sunteti fani ai jocului Silent Hill, daca nu aveti nicio alternativa la cum sa va petreceti 90 de minute din viata, daca vreti sa faceti o cercetare despre avatarurile actorilor in cautare de roluri, da, mergeti la Silent Hill: Revelation 3D. Puteti sa mergeti cu gandul ca nu-i horror, e o comedie. S-ar putea, in schimb, cand veti vedea actori consacrati, macelerindu-si talentul intr-un astfel de proiect, sa considerati ca ati fost la o tragedie.
[…] Silent Hill: Revelation 3D – Revelatia macelaririi unor cariere artistice Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this. […]
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.