Home » Carti

Saga – bilete la clasa de mijloc – Primul volum de poezie cu, despre si pentru corporatisti

19 January 2014 scris de Niciun comentariu

tausance-saga-bilete-la-clasa-de-mijloc1Luni, 9 decembrie, de la 19:30, la Energiea, Tausance a lansat poemul-grafic Saga – bilete la clasa din mijloc, prima poveste de dragoste corporatista pusa in versuri, rima si intre coperte. Volumul a aparut la editura Herg Benet in conditii grafice de album de arta si este ilustrat de Paul Hitter, unul dintre cei mai provocatori tineri artisti români. La lansare va citi cateva pagini din volum actorul Alex Fifea.

Saga – bilete la clasa de mijloc este cartea care i-ar putea schimba viata colegului tau de birou

tausance-saga-bilete-la-clasa-de-mijloc2

Saga este un poem epic, ironic si tandru despre iubirea dintre doi corporatisti, despartiti in adolescenta si regasiti la disperare, pe la 30 de ani si ceva, cu ocazia unui infarct. Textul este sustinut de grafica naiv-realista a lui Paul Hitter, ale carui desene cu miza sociala si tuse cinice sunt deja bine-cunoscute. Paul a ilustrat sapte scene care nu explica textul, ci duc povestea mai departe, o cresc si o dezvolta. Din vagonul de accelerat Timisoara-Bucuresti pâna pe malul marii, Paul a transcris vizual o harta a nelinistilor, fricilor, lasitatilor si sperantelor unei generatii care a imbatrânit inainte de vreme, dar care inca spera la evadare.

“Saga – bilete la clasa din mijloc este o carte-album despre noi si despre voi, despre cei ce umplu statia Pipera la 8 dimineata si despre cei care rad de ei intorcandu-se din club, despre cei adusi la nebunie de creditul ipotecar si cei intorsi victoriosi si arsi din Goa sau de la festivaluri. Este poezie pentru ca sunteti poezie, este scrisa pentru ca trebuia scrisa si este desenata ca sa nu mai existe niciun dubiu.” explica Tausance, autorul. Tausance este numele de familie si numele de cod literar a lui Vlad Ioan Tausance. Este jurnalist, consultant in comunicare si, de vreun an, antrenor de creativitate aplicata in atelierele Creative Fitness Studio.

tausance-saga-bilete-la-clasa-de-mijloc3Cu happy end inclus

Tausance crede ca Saga trebuie trecuta pe lista de cadouri de sarbatori: „Saga costa mai mult decat costa, de obicei, cartile de poezie. Nu este un produs de serie. Costa cat un vinil, un pranz decent, o sticla de vin bun, un tricou sau un pahar de scotch. Pentru ca apare intr-o editie limitata de 500 de exemplare. Pentru ca propune o experienta grafica speciala, fiind tiparita pe hârtie cretata si legata in coperte cartonate. Pentru ca include sapte ilustratii ale unui artist contemporan. Pentru ca ti-ar fi putut schimba viata daca ai fi citit-o la 18 ani”.

Cartea Saga – bilete la clasa de mijloc poate fi comandata aici online pe siteul editurii Herg Benet. Mai multe despre carte puteti afla pe site-ul saga.tausance.ro. 

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*