Home » cinema, Stiri cinema

S-au pus in vanzare primele bilete pentru Les Films de Cannes a Bucarest

26 September 2013 scris de Niciun comentariu

Jimmy P.Gratie cererii de bilete din anii trecuti si interesului starnit deja de editia de anul acesta, care aduna cele mai provocatoare titluri din selectia Festivalului de la Cannes, o a treia sala a fost inclusa in programul Les Films de Cannes a Bucarest. Astfel, pe langa cinematografele Studio si Elvira Popescu, vor avea loc proiectii si la CinemaPRO. Totodata, de luni, 23 septembrie, cinefilii isi pot deja cumpara bilete la unele dintre cele mai asteptate filme din program, printre care si doua filme laureate cu Palme d’Or.

Lista filmelor pentru care se pun in vanzare bilete in avans va fi actualizata in permanenta pe site-ul oficial www.filmedefestival.ro Cea de-a patra editie a Les Films de Cannes a Bucarest va avea loc intre 25 si 31 octombrie. Jimmy P. (Psychotherapy of a Plains Indian), cu Benicio del Toro si Mathieu Amalric va fi proiectat in premiera in Romania in cadrul festivalului. Jimmy P. (Psychotherapy of a Plains Indian) este cel de-al cincilea film regizat de Arnaud Desplechin selectat in competitia oficiala a Festivalului de la Cannes. Desplechin a scris scenariul dupa ce a citit studiul pasionant al psihanalistului francez Georges Devereux, transformand o lucrare stiintifica intr-un „western psihanalitic uimitor si pasionant”, potrivit „Le Figaro”. Reusita li se datoreaza partial si celor doi actori, Benicio del Toro, in rolul unui soldat amerindian cu afectiuni psihice, si Mathieu Amalric, in rol de psihanalist francez nascut in Transilvania, care fac o echipa memorabila. „Un film superb, cu o imagine captivanta, si straniu in cel mai bun sens al cuvantului”, nota si „The Village Voice”.

La vie d'AdeleRegizorul Arnaud Desplechin, renumit pentru filme ca La vie des morts,  La sentinelle, Esther Kahn, Comment je me suis disputé (ma vie sexuelle), Rois et Reine sau Conte de Noel, este unul intre cei mai importanti cineasti francezi contemporani, castigator a numeroase premii.

Cinefilii isi pot cumpara bilete la acest film incepand din 23 septembrie.  Tot de astazi, s-au pus in vanzare biletele si la proiectiile de gala ale filmelor Adèle: Capitolele 1 & 2/ La Vie d’Adèle: Chapitres 1 & 2, distins cu Palme d’Or regizat de Abdellatif Kechiche, si Heli, de Amat Escalante, recompensat cu Premiul pentru regie, ambele urmand a fi proiectate in prezenta regizorilor, care vor ramane sa discute cu spectatorii la final.

los-bastardos-amat-escalanteTot din 23 septembrie, cinefilii isi pot cumpara bilete la Sous le Soleil de Satan, cu Gerard Depardieu si Sandrine Bonnaire, filmul care i-a adus un Palme d’Or lui Maurice Pialat in 1987, si la Los Bastardos, titlul care l-a impus in atentia criticii internationale pe Amat Escalante. Los Bastardos, un amestec de drama sociala si thriller violent amintind de Funny Games al lui Michael Haneke, urmareste o zi din viata a doi imigranti mexicani din Los Angeles care accepta un job suspect de bine platit. Filmul va fi proiectat in prezenta regizorului, fiind urmat de o sesiune de Q&A.

Biletele pot fi achizitionate separat pentru fiecare dintre cele trei cinematografe: pentru CinemaPRO, pe www.eventim.ro, pentru Cinema Elvira Popescu, pe www.eventbook.ro, iar pentru Cinema Studio, de la casieria cinematografului. Programul proiectiilor pentru cele trei filme poate fi consultat pe site-ul www.filmedefestival.ro.  Lista filmelor pentru care se pun in vanzare bilete va fi actualizata in permanenta pe www.filmedefestival.ro.

Les Films de Cannes a Bucarest a fost initiat in 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Fremaux. Editia a patra va fi organizata de Asociatia Cinemascop si Voodoo Films, in parteneriat cu Institutul Francez din Bucuresti si cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Ministerului Culturii. Festivalul beneficiaza de sprijinul distribuitorilor Independenta Film si Asociatia Macondo.

Prezentat de: Orange Romania

Sustinut de: Groupama Asigurari, Volksbank

Masina oficiala a evenimentului este BMW Seria 7.

Cu sprijinul: Apa Nova Bucuresti, Air France

Parteneri: Vinexpert, Clubul Diplomatic, La un ceai

Parteneri media: TVR, Radio Guerrilla, Adevarul, Sapte seri, Digi24, Ziare.com, Hotnews.ro,  Dilema Veche,  Port.ro, Liternet.ro, CinemaRx.ro, Iqads.ro, Hipmag.ro, Sub25.ro, Modernism.ro, Studentie.ro, Getlokal.ro, IQads.ro, Filmreporter.ro, Ziarul Metropolis, LaPunkt.ro Cinefan.ro,  ArtActMagazine.ro,  CooperativaUrbana.ro, Koolhunt.ro, Inhale, Libraria Carturesti, Cocor Media Channel, Blitz TV, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza (CCIFER), Petrom

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*