Home » Localuri, Restaurante

Restaurantul Phill – fuziune de culturi si gusturi

23 March 2012 scris de 1 comentariu

KoolRank: 7/10

– atmosfera si design interior: 7/10

– meniu: 7/10

– servire: 7.5/10

– preturi: 7/10

In zona de nord a Bucurestiului s-a deschis, nu de mult timp, un restaurant “in tendinte”, dupa chipul si asemanarea bucurestenilor ce locuiesc in cochetele cartiere rezidentiale din vecinatatea Padurii Baneasa. Locul se doreste a fi o oaza de gusturi fusion, concentrandu-se pe trei feluri de bucatarii: italiana, japoneza si franceza.

Daca prima este oricum in topul preferintelor bucurestenilor (dat fiind numarul mare de localuri unde putem manca italieneste), celelalte doua se pare ca acum incep sa castige din ce in ce mai mult teren.

Care-i atmosfera la Phill si cum sta la capitolul design interior?

Phill ne intampina intr-un spatiu foarte interesant luminat si bine gandit. Design-ul interior este simplu, dar cu accente de bun gust, care inspira o nota usor ludica intregului loc. Mesele sunt pozitionate foarte intelept, cu suficienta distanta intre ele, astfel incat clientii sa se poata bucura de intimitate.

Ce mancam si bem bun la restaurantul Phill?

Preparatele bucatarului de la Phill acopera “aproape” tot globul pamantesc, dupa cum ne anunta cu modestie meniul. Paleta de alegeri pentru fiecare fel de mancare acopera minim doua “destinatii” culinare, una mediteraneana si una asiatica, fie ea japoneza sau thailandeza.  Dupa cum probabil va inchipuiti, la un asemenea cocktail de fantezii culinare, preparatele au o sonoritate daca nu extrem de exotica, cel putin inedita.

Astfel, la categoria antreuri va puteti deschide apetitul fie cu ceva à la français (melci, pate de rata sau midii), fie cu ceva italienesc (ce altceva decat carpaccio, prosciutto sau tartar de vreun peste mai deosebit) fie, in mod firesc, cu ceva japonez (sashimi cu carne de vita Black Angus, sashimi cu carne de ton sau tataki de ton). Pentru neofitii bucatariei japoneze, in randul carora ma includ fara mandrie, sashimi este un fel de carpaccio, dar japonez :) Adica feliute stravezii dintr-o anumita carne cruda, taiate cu maiestria si migala de care poate numai japonezii sunt capabili. Tataki, pe de alta parte, este un procedeu de preparare a carnii in care “subiectul” este intai “batut bine”, apoi trecut fulger prin foc, marinat discret si repede si feliat (cum altfel decat fin).

Felurile principale explodeaza intr-o paleta care face alegerea extrem de grea. Daca va este foarte foame, comandati intai un aperitiv ca sa va puteti ocupa “in liniste” de alegerea urmatoarelor feluri de mancare.

Capitolul salate este destul de restrans, in comparatie cu restul tipurilor de preparate, clientul putand alege doar intre salata de pui cu fasole verde, salata cu ton si sparanghel, salata cu branza de capra si capsuni, salata cu caracatita sau buratta cu rosii.  Pentru o persoana a carei suprema fantezie de salata inseamna multa rucola sau spanac cu rosii uscate, ceva carne fina si ceva branzeturi, aceste optiuni nu sunt cele mai incitante. Asa ca am ales o supa de ceapa. Capitolul de supe este chiar mai limitat decat cel al salatelor, noi avand de ales doar intre supa crema de creveti, supa de ceapa, supa de vita si un preparat extrem de thailandez  si de iute (care contine creveti in combinatie cu nuca de cocos). Supa de ceapa aleasa a fost aproape o crema de ceapa, servita la o temperatura nici prea-prea, nici foarte-foarte, iar cidrul in care fusese stinsa ceapa completa discret si usor piscator aroma dulceaga de unt.

La categoria fel principal incepe anevoiosul proces de decizie. Desi preparatele sunt grupate cuminte in paste, fructe de mare si fripturi, tot e greu sa alegi: sa fie paste italienesti cu trufe, creveti sau dovlecei, sau sa fie paste cu creveti si mirodenii thailandeze? Sa fie un peste in crusta de sare, in “dulcele” stil clasic mediteranean, sau creveti in salata? Sau poate aveti pofta de un tartar de vita, sau de un muschi de vita cu trufe sau de cotlete de miel in stil Noua Zeelanda… Noi am optat, intr-un tarziu, pentru pastele cu creveti in stil thailandez (Dtom Yam shrimp linguini) si pentru un cotlet de miel.  Pastele au fost delicioase, cremoase si nu exagerat de picante, iar crevetii chiar erau prezenti in farfurie. Cotletul de miel, desi extrem de apetisant la prima vedere, a fost insa cam sarac in carne si cam bogat in os. Problema intalnita si pe la alte case, dar aici, din pacate, cantitatea nu era contrabalansata prin gust. Daca sunteti amatori de carnuri aromate prin diverse procese de marinare, atunci acest fel de mancare va fi o usoara dezamagire, caci veti simti doar un gust puternic de miel, deloc estompat de mirodenii.

Desertul este o alta epopee de variante: aveti la dispozitie cele mai vestite si dorite preparate din varii bucatarii. De la tiramisu sau affogato al caffe, pana la strudel cu mar sau fondue de ciocolata. De la platou de branzeturi pana la sorbet de mango sau tort cu fructe de padure. Greu, dar nu imposibil. Data fiind raritatea cu care sorbetul este prezent in meniurile restaurantelor romanesti, raritate care nu face decat sa se acutizeze atunci cand vine vorba de sorbet de mango, am zis sa-l incercam. Si bine am facut, pentru ca sorbetul a fost atat de fin, racoritor si parfumat incat farmecul oricarui fondue de ciocolata sau platou de tiramisu ar fi palit dramatic.

Cash or credit? Cum sunt preturile la Phill?

Cu siguranta credit. Phill face parte din familia restaurantelor scumpe, unde consumatia pentru doua persoane incepe de la 250 lei pentru o masa completa (trei feluri de mancare si ceva de baut). Supele incep de la 18 lei si ajung la 65 lei (pentru specialitatea de supa thailandeza cu creveti). Antreurile baleiaza in paleta 25 lei (pentru o portie de melci) pana la 70 lei (pentru sashimi de vita). Salatele se inscriu in intervalul 29 lei (pentru o salata cu pui si fasole verde) pana la 53 lei (pentru o salata cu branza de capra). Pastele costa intre 30 lei si 55 lei (pentru sortimentul cu fructe de mare), pestele incepe la 67 lei (pentru o tocanita de fructe de mare) si sfarseste la 170 lei pentru un kilogram de calcan (insotit de legume). Calamarii sunt insa “ieftini” si ii puteti servi pentru numai 32 -35 lei, in functie de metoda de preparare.

Deci un lucru extrem de pozitiv la Phill ar fi ca orice buzunar poate manca fin si exotic, intrucat fiecare categorie de preparate cuprinde un fel situat in pragul inferior (in jur de 30 lei) dar si preparate mai luxoase, care se apropie de 150 lei/portie. De la aceasta observatie nu fac exceptie fripturile, cu preturi intre 30 lei (pentru o friptura de pui cu spanac, muguri de pin si vin alb) pana la 125 lei pentru un muschi de vita maturat si preparat la gratar. Garniturile, la fel de diverse si de rafinate, pornesc de la 12 lei pentru o portie de cartofi prajiti si ajung la 20 lei pentru o salata de rucola cu rosii cherry. Deseturile incep de la 17 lei pentru un sorbet de mango sau fructul pasiunii, ajung la 19 lei pentru o portie de tiramisu si culmineaza la 43 lei pentru un platou de branzeturi. Dar couvert-ul, acea minunata painica proaspata servita cu unt aromat cu ierburi, il primiti chiar din partea casei.

Cum suntem serviti la restaurantul Phill?

Personalul este amabil, usor afectat poate. Nu manifesta insa proactivitate in furnizarea unor explicatii in ceea ce priveste preparatele din meniu, ceea ce ar fi fost chiar binevenit, dat fiind caracterul exotic al acestora. O fi oare din cauza ca publicul tinta al acestui loc ar trebui sa “stie”?

Cand sa mergem la Phill si pentru ce ocazii este potrivit?

Localul se preteaza cu succes intalnirilor de afaceri, dar si iesirilor romantice, atunci cand aveti chef de o poezie de gusturi.  Identitatea locului este alta in functie de momentul zilei in care ajungeti acolo. In timpul zilei, design-ul pe fond alb cu accente tari de culoare iti da senzatia unui loc proaspat si vesel. Seara, localul capata o identitate diferita prin modul in care sunt iluminate mesele si puse in valoare petele de culoare din decor.

Unde gasim restaurantul Phill?

Restaurantul Phill se afla pe Strada Potcoavei, in apropierea Gradinii Zoologice Bucuresti. Il gasiti usor urmarind panourile de prezentare. Daca vreti sa ajungeti acolo seara sau in week-end poate ca ar fi bine sa faceti o rezervare la tel 0743.172.017. Pofta mare!

Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in restaurantul Phill pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Restaurant {$surname} Restaurant Phill
    Program: L-S: 12:00 - 00:00, D: 10:00 - 00:00
    Adresa: Drumul Potcoavei nr. 120
    Bucuresti , Romania ,
    Telefon: 0743 17 20 17
    Map of <b>Program</b>: L-S: 12:00 - 00:00, D: 10:00 - 00:00
    Yahoo Map - Live Map


1 comentariu »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*