Home » Localuri, Restaurante

Restaurant The Artist – Locul unde descoperi surprize moleculare

7 February 2013 scris de 5 comentarii

restaurant-the-artist1KoolRank: 10/10

– atmosfera si design interior:  9.5/10

– meniu: 10/10

– servire: 10/10

– preturi: 10/10

Bucurestiul mai pretentios in ale gastronomiei plangea deja isteric dupa visul pe care The Artist l-a transformat in realitate.

Daca ati auzit despre ei numai de bine si de foarte bine, povesti entuziaste despre cum acest loc este cu adevarat o bijuterie unica in peisajul nostru gastronomic, daca ati vazut ochi stralucind la relatarea experientelor culinare de aici, sa le luati pe toate drept o interpretare perfect corecta a ceea ce Paul Oppenkamp si sotia lui Mihaela au reusit sa cladeasca pe o straduta pasnica din Centrul Vechi. Gastronomie moleculara adevarata este ceea ce aduce The Artist nou, iar senzatiile culinare se impletesc cu un serviciu impecabil si preturi extrem de corecte. Este fara dubii un loc pe care trebuie sa il incercati macar o data si asta cat de repede!

Scuzati abundenta de figuri de stil acum si in continuare, insa cam asa te face localul minunat sa privesti situatia!

Care-i atmosfera la The Artist si cum sta la capitolul design interior?

restaurant-the-artist2Design-ul localului intim este unul simplu, dar nu banal, modern, dar nu exagerat, minimalist, dar nu fad, fara combinatii extravagante de materiale sau culori. Este un stil curat, un spatiu in primul rand functional, in care te simti de prima data foarte confortabil. Peretii de la strada sunt din sticla, ceea ce face ca The Artist sa se scalde intr-o lumina naturala, superba pe timp de zi. Un punct de atractie sunt mesele din aluminiu si mai ales baia, unde chiuvetele erau pline de cuburi de gheata si petale roz de trandafiri.

Cel mai important insa mi s-a parut ceva ce nu am mai intalnit in Romania pana acum: desi The Artist este un local de top si ar putea justifica anumite “aere”, fitele lipsesc cu desavarsire, nu se uita nimeni dubios daca nu urla brand-urile de pe tine, daca esti imbracat simplu si lejer, pentru ca asa te simti bine, este un local de calitate, cu un aer vestic, civilizat.

Ce mancam si bem bun la The Artist?

restaurant-the-artist3The Artist este singurul locd in Bucuresti unde putem trai experienta adevarata a gastronomiei moleculare care face furori in lumea intreaga, cu stilul ei inedit de a privi ingredientele culinare si de a exploata la maxim proprietatile lor fizice si chimice. Inventata de un fizician de la Harvard, aceasta stiinta moderna a gatitului, unde nu este vorba doar de gust si de combinat ingredientele ca sa iasa ceva bun la final, merge mult dincolo, si anume in directia de a intercala arome si de a crea noi forme in farfurii cu ajutorul unor ustensile de bucatarie ce aduc mai degraba a echipament de laborator.

Tot ce am incercat a fost o senzatie la degustare, accentuata de curiozitatea din momentul alegerii si surpriza vizuala deosebit de placuta, absolut de fiecare data cand ne mai era adus ceva la masa! Recomand sa incercati cele 3 spoon tasting-uri, pentru a fi plimbati prin intreg meniul. Noi am savurat, pe langa degustarea tuturor felurilor de la antreu pana la desert, la spoon tasting, si supa de trufe (unde o eprubeta fumeganda langa farfurie accentueaza gustul prin mirosul emanat), sarmale cu homar si betigase de mamaliguta, precum si creveti jumbo cu legume.

restaurant-the-artist4Sorbetul de castraveti (da, desert din castraveti!… si a fost superb, invingandu-mi scepticismul accentuat) este o experienta unica si nu doar din perspectiva aromelor, ci si datorita faptului ca participi la preparare. Am avut onoarea sa il avem la masa pe insusi Chef Paul Oppenkamp, care, dupa ce am primit un mojar cu busuioc, menta, petale de trandafir si coaja de portocala, a turnat peste ele azot lichid, iar eu, incantata ca un copilas, am macinat petalele cu pistilul din dotare, pregatind locul, unde s-a culcat sorbetul verzisor.

Meniul este redus la o pagina, dar asta datorita complexitatii si minutiozitatii necesare la preparare. Totusi se poate gasi putin din toate (vita, porc, rata, fructe de mare). Pentru a nu plictisi insa, meniul este schimbat aproape complet la cateva luni.

Absolut artistic si “impresionistic”, de la inceput pana la sfarsit!

Cash or credit? Cum sunt preturile la The Artist?

restaurant-the-artist5Preturile la The Artist se situeaza in categoria superioara, insa sunt totodata foarte decente si mai mici, daca le comparam cu localurile noastre ce se doresc pozitionate (si foarte rar reusesc) in clasa de fine dining.

Familia Oppenkamp a dat cu adevarat dovada de bun simt si nu s-a lacomit in stilul mioritic cand a stabilit raportul calitate-pret. Aperitivele se situeaza intre 28 si 57 Ron, felurile principale intre 36 si 105 Ron, deserturile pornesc de la 20 Ron si ajung pana la 28 Ron. O apa plata mare ne va costa 14 Ron, un pahar de vin 17  Ron.

Absolut nemainitalnit pentru un local de calitatea lui The Artist este oferta pentru meniul zilei, cu siguranta cel mai rafinat din tara la ora actuala, la un pret minunat de aproximativ 25 Ron (variatii usoare in functie de preparate) pentru 2 feluri la alegere si asta chiar si in weekend!

Cum suntem serviti in restaurantul The Artist?

restaurant-the-artist6La The Artist suntem in sfarsit tratati cum meritam si cum ne asteptam de la un local de acest gen! Pana acum a fost cel mai bun serviciu pe care l-am intalnit in Bucuresti, nu doar prietenos si placut, insa foarte profesionist, atent si extrem de prezent. Zambetul cald ne-a facut sa ne simtim bine si relaxati inca de la inceput, fiecare fel de mancare a fost descris si prezentat atent la servire, nefiind deloc inoportun sa intreb ce anume reprezinta unele forme neidentificabile din farfurie, servetele albe, imaculate din bumbac ne-au fost schimbate dupa fiecare folosire, cele mai mici faramituri rezultate dupa savurarea aperitivului au fost inlaturate imediat (eu nici nu le observasem pana atunci!). Iar mancarea a sosit uimitor de repede, avand in vedere cate detalii sunt necesare pentru fiecare fel artistic. Am primit si doua gustari din partea casei, o supriza foarte placuta.

Absolut fara cusur!

Cand sa mergem la The Artist si pentru ce ocazii este potrivit?

restaurant-the-artist7Daca plecam in cautarea unui rasfat deplin al papilelor gustative, daca suntem curiosi si dornici sa ne lasam simturile sa exploreze combinatii inedite, daca vrem sa asteptam cu entuziasm fiecare comanda, iar ochii sa ne fie rasfatati cu tablourile culinare din farfurii, atunci The Artist este locul cu siguranta potrivit, care nu iti va dezamagi asteptarile pretentioase. Putem merge la ei cu orice ocazie, poate e mai putin potrivit pentru cei mici, care s-ar multumi cel mai bine cu o portie de cartofi prajiti sau paste, desi, daca vreti sa ii cresteti gurmanzi…

Datorita ofertei exceptionale pentru meniul zilei, este locul ideal si pentru un business lunch, nu doar o cina mai speciala.

Unde gasim restaurantul The Artist?

Restaurantul este situat intr-o margine de Centru Vechi, pe o strada cu nume de artist, si anume Nicolae Tonitza. Pentru ca este un local de exceptie din toate punctele de vedere, a devenit intr-un timp record foarte popular, asa ca cel mai bine va asigurati un loc (The Artist este de altfel si foarte micut), facand o rezervare, mai ales in serile de weekend.

Fotografiile au fost realizate de Alma Bugnariu in Restaurantul The Artist pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Restaurant {$surname} Restaurant The Artist
    Program: Ma - D: 12:00 - 23:00
    Adresa: Str. Tonitza nr. 13
    Bucuresti , Sector 3 , Romania
    Telefon: 0728 318 871
    Map of <b>Program</b>: Ma - D: 12:00 - 23:00
    Yahoo Map - Live Map


5 comentarii »

  • Andra said:

    Vaaai ce bine suna, abia astept sa ajung. Multumesc pentru recomandare. :)

  • Restaurant The Artist – Locul unde descoperi surprize moleculare … | Website Firma - Creare si Administrare said:

    […] servire: 10/10 – preturi: 10/10 Bucurestiul mai pretentios in ale gastronomiei…. Afla mai multe despre Restaurant The Artist – Locul unde descoperi surprize moleculare […]

  • Bogdan said:

    Am fost vineri la pranz sa mananc aici, si anume:
    -meniul zilei (25 RON) adica o supa crema si porc gatit in stil asiatic/chinezesc – ambele bune, relativ deosebit gatite; alaturi de 2 tipuri de paine, una mai buna ca cealalta, cum rar gasesti in Romania;
    -rulada de porc – absolut speciala prin modul de preparare al muschiuletului; garnitura de asemenea demna de o bucatarie speciala asa cum e descrisa mai sus;
    Atmosfera este simpla si distinsa, servirea si modul de prezentare al mancarii e chiar de-a dreptul ceremonios; preturile, desi mai mari ca la un restaurant romanesc, sunt potrivite pentru acest nivel de mancare, iar meniul zilei e aproape un chilipir;
    In concluzie, este un restaurant cum rar intalnesti, in care merita sa revii de cate ori ai ocazia.

  • Topul celor mai bune restaurante din Bucuresti | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] Restaurant The Artist – KoolRank: 10/10 […]

  • New spots to try out | A Listly List said:

    […] Restaurant The Artist – Locul unde descoperi surprize moleculare Koolhunt.ro – Vezi Bucurestiul cu a… […]

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*