Home » Localuri, Restaurante

Restaurant romanesc Casa Iancului – Unde este o aventura sa gasesti sarea si piperul

4 December 2013 scris de 1 comentariu

restaurant-casa-iancului1KoolRank: 6/10

atmosfera & design interior: 5/10

meniu:  6/10

servire: 6/10

preturi: 7/10

Ce e mai bun intr-o seara de toamna racoroasa decat o revenire la origini? Culinare, bineinteles. Si cum am auzit multe pareri despre restaurantul traditional romanesc Casa Iancului, am decis sa mergem  la ceas de seara sa savuram o cina linistita. Bineinteles cu un telefon in prealabil sa ne asiguram ca este deschis, pentru ca alta data am vrut sa incercam si un pranz intr-o duminica si, ajungand la restaurant, am constatat ca era inchis. Nu a fost nevoie sa facem nici o rezervare, domnul de la telefon explicandu-ne politicos ca este loc destul. Si asa s-a dovedit a fi. Pentru ca…

restaurant-casa-iancului2Care-i atmosfera in restaurantul  romanesc Casa Iancului si cum sta la capitolul design interior?

Am constatat ca eram singurii clienti la ora 19:00, in afara de un grup foarte vesel de pensionari, care nu se mai desprindeau de un pahar de vin. Localul este un kitsch perfect. De la ghivece cu flori artificiale pana la elemente cu accente rustice. La parter este zona pentru nefumatori, formata dintr-un salon cu mese a cate 4 persoane iar la etaj zona pentru fumatori. Ne-a parut rau ca nu am ales totusi zona de fumatori, pentru ca jos era o atmosfera  foarte trista si rece cu muzica formatiei ABBA in fundal. Rece si la propriu si la figurat, hainele ramanand pe noi pe tot parcursul cinei.

restaurant-casa-iancului3Ce mancam si ce bem bun in restaurantul romanesc Casa Iancului?

Meniul este unul clasic romanesc: ciorba de fasole cu afumatura, platouri reci si calde cu branzeturi si carne, sarmale, tochituri si placinte traditionale. Am ales insa ce aveau “pe stoc”. Ciorba de legume era singura pe care o mai aveau, ciuperci coapte, orez cu legume – la recomandarea chelnerului, cascaval pane, pastrav prajit in malai cu sos de usturoi si papanasi pentru desert. Si asa a inceput aventura noastra culinara.

restaurant-casa-iancului7

Ciorba de legume a fost o dezamagire toatala: foarte acra si lipsita de sare, a venit insotita de o portie de chifle cam vechi. Am continuat cu cele doua bucati de  de cascaval pane, care mi-au adus aminte de cel din comert, congelat, foarte uleios si cu un strat foarte mare de pesmet. In acest moment simteam nevoie sa asezonam un pic mancarea, dar nu aveam cu ce. Pentru ca de pe masa noastra lipseau sarea si piperul.

Am dat dovada de initiativa si am purces la celelalte mese cautand si gasind intr-un final un set. Pastravul, o portie generoasa, a venit insotit de un bot de mamaliga calda. Bine prajit si cu putine oase,  a mers de minune cu sosul de usturoi. Ciupercile coapte cu cascaval ras au fost foarte uscate si necondimentate si  au venit insotite de cateva felii de rosii care au fost foarte apreciate. Pentru ca in comanda initiala comandasem si o portie de castraveti murati care nu a mai ajuns la noi la masa. Deci ne-am multumit cu rosiile. Avand

loc destul pentru desert,  chelnerul ne-a recomandat placinta cu branza, pe care ar fi putut sa ne-o aduca in cinci minute, dar am  ales papanasii ce au durat cam douazeci de minute. Si au fost minunati, salvand toata seara. O singura portie formata din doi papanasi mari, proaspeti, cu o dulceata de visine foarte buna, au saturat doi oameni

restaurant-casa-iancului5Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul romanesc Casa Iancului?

Preturile sunt rezonabile comparativ cu portiile. Ciorbele incep de la 7 lei, aperitivele merg intre 18 si 35 lei (pentru un platou mare de mezeluri traditionale),  gratar intr 19 si 45 lei pentru muschiul de vita, pestele intre 18 si 25 lei, salatele se invart in intervalul 6 – 10 lei. De asemenea, au o colectie impresionanta de vinuri sau cel putin asa apare pe situl lor. La fata locului insa, erau disponibile doar vinuri de la 75 lei sticla. Berea costa intre 7 si 10 lei (si nu cereti ca noi Silva bruna, pentru ca nu o au, dar totusi apare in meniu). Apa si bauturile racoritoare costa intre 4 si 11 lei. De asemenea, intre orele 12:00 si 17:00 se aplica o reducere de 50% la intreaga nota.

restaurant-casa-iancului6

Cum suntem serviti in restaurantul romanesc Casa Iancului?

Servirea a fost una deficitara. Chelnerul a uitat sa ne aduca o salata, a preferat sa se retraga la etaj in timp ce noi cautam sarea si piperul si ne-a dat o senzatie constanta ca il deranjam.

Cand sa venim la restaurantul romanesc Casa Iancului si pentru ce fel de ocazii este potrivit?

Restaurantul romanesc Casa Iancului mi se pare locul potrivit de mers pentru a sarbatori cel mult ziua bunicului sau a bunicii. Si, din ce am aflat, cei care au birou in zona mai vin aici la masa de pranz – imi imaginez ca sunt foarte foarte putine optiuni in jur, caci altfel nu inteleg logica pentru care ai veni aici.

restaurant-casa-iancului4Unde gasim restaurantul romanesc Casa Iancului?

Restaurantul romanesc Casa Iancului il gasiti la adresa strada Sarafinesti nr. 2, la intersectia intre Soseaua Iancului si Soseaua Pantelimon. Rezervari puteti face la numarul de telefon 0723 569 798. Programul este de Luni pana Vineri intre orele 12:00 si 22:00. Si nu uitati ca sambata si duminica este deschis doar pentru evenimente.

Fotografiile au fost realizate de Mirela Husaru in restaurantul Casa Iancului din zona Iancului-Pantelimon pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa

restaurant-casa-iancului8

1 comentariu »

  • Bogdan D. said:

    Am descoperit demult restaurantul din strada Sarafinesti, insa dupa ce l-am frecventat o vreme, l-am abandonat si vad ca nici dupa parerea dvs. nu am de ce sa revin.
    Intr-o seara am ajuns aici cu un prieten si am macat decent. Observand reclama pe mese cu discount-ul de 50 % la pranz, cu un orar destul de permisiv, mi-am zis ca este un deal bun sa manac la pranz aici.
    Initial reducerea se aplica la tot meniul (cu exceptia bauturilor), dupa un timp doar anumitor preparate din meniu, moment in care motivatia de a reveni s-a diminuat pana la disparitie. O fi relativ aproape de casa, insa mancarea romaneasca nu este alegera optima pentru mine si pe de alta parte se simtea o decadere lenta dar sigura a calitatii preparatelor si a entuziasmului ospatarilor.
    In mintea mea a ramas doar un restaurant romanesc decent, a carui supravietuire se bazeaza mai mult pe evenimente decat la liber. Nu exceleaza cu nimic din pacate, ramanad o alegere rezonabila doar pentru iubitorii de mancare traditionala din zona Iancului-Pantelimon.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*