Restaurant La Porcul Rasfatat – Parada preparatelor din porc
– atmosfera & design interior: 6/10
– meniu: 8/10
– servire: 8/10
– preturi: 8/10
Deschiderea unul nou restaurant in capitala ii face pe gurmanzi sa se perpeleasca de placere si sa-si imagineze prima intalnire cu preparatele acelui local, mai ales daca se numeste La Porcul Rasfatat. Cel putin asa a fost in cazul meu cand am auzit ca, de la inceputul lunii noiembrie a rasarit in zona Gradina Icoanei un restaurant, unde porcul este vedeta din farfurie – vedeta care este tratata evident, regeste.
Care-i atmosfera la restaurantul La Porcul Rasfatat si cum sta la capitolul design interior?
Restaurantul La Porcul Rasfatat nu exceleaza prin nimic la capitolul decor. Cobori niste scari si ajungi la demisol intr-o crama cu doua incaperi cu peretii din caramida si arcade, totul pe o paleta coloristica de crem si maro. Exista si un spatiu pentru nefumatori si o pivnita unde proprietarii au de gand sa gazduiasca piese de teatru, spectacole de stand-up comedy si concerte. Muzica nu este una populara cum m-as fi asteptat, ci este lasat un radio sa zumzaie in voie. In fiecare camera troneaza plasmele, asa ca nu ai cum sa pierzi stirile pe silent sau ce alta emisiune mai vor patronii sa lase.
“Clientul nostru, stapanul nostru” ar trebui sa fie o sintagma desfiintata, caci la vizita mea aici am ascultat toata seara cum un client isi jignea cu voce tare concubina. Normal mi s-ar fi parut ca cei din local sa-l roage sa se linisteasca, dar nu s-a intamplat asta, desi “domnul” a facut galagie mai bine de o ora.
Ce mancam si ce bem bun la restaurantul La Porcul Rasfatat?
Dupa cum spune si numele localului, aici porcul este vedeta din farfurie pe care-l gasesti in toate formele de la jumari, slanina sau toba, in ciorba si pana la carnati sau “porcestile” gatite zilnic ca ciolan, cotlet, limba, tocanita, sarmale, pastrama sau frigarui. In tot acest ceaun de carne de porc exista totusi si platouri de post, salate si mancaruri cu pui. Este si un meniu special penru copii cu portii mititele si un meniu de pranz.
Nu-mi placeau platourile propuse asa ca mi l-am facut singura cu slanina afumata peste care a nins cu boia si jumari cu ceapa rosie (cam putina si cam prost taiata, pentru asa companie). Ar fi mers niste mustar in toata combinatia asta sa mai taie din greata care ti se face daca mananci cu pofta, dar chelnerita a ridicat din umeri cand i-am zis de el.
La felul principal cere cu incredere varza a la Cluj, patratul de varza cu carne, smantana si ardei iute ghidus care-ti vine in farfurie o sa-ti incante papilele si daca o imprietenesti si cu niste mamaliga, este perfect. Un alt preparat de poveste este clopul ciobanesc cu branza de burduf si carnaciori, care desi are un gust neaos romanesc este cam piperat la pretul de 29 de lei.
Pentru ca mancarea a fost extra satioasa am vrut sa anulez comanda desertului. Se pare ca am avut un presentiment, de parca stiam ce urma sa se intample. Din pacate nu s-a putut si m-am trezit cu cel mai obosit desert pe care l-am gustat vreodata. Pompos descrisa in meniu ca si crostata de casa, tarta cu gem nu este nimic mai mult decat un aluat fara nicio noima cu un gem banal, care mai costa si 11 lei pe deasupra.
De baut, vinul fiert vine intr-o canuta de lut si are tanin cat sa-ti coloreze serios limba. Totusi este bun, asa ca incearca-l. Nu stiu ce cauta in meniu intr-un astfel de local cocktail-urile fara alcool de tipul Ice Cherry, care desi arata ca o reclama la un colorant fistichiu si e garnisit cu lime, are un gust fantastic de artificial. In locul lor mergea mai bine un compot, un ceai facut in casa sau chiar niste apa cu sirop de tei. Ca sa pastram specificul localului, nu?!
Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul La Porcul Rasfatat?
Garniturile sunt 4 – 12 RON, o ciorba este 15 RON, iar 100 de grame de aperitiv este intre 6 si 12 RON, au si platouri gata facute la preturi incepand de la felul principal incepe de la 21 si ajunge la 65 RON, daca-ti iei “mandria casei” adica ciolan gigant la test. Si nu uita de deserturi care sunt 11 – 19 RON.
O cafea sau un ceai este 8 – 10 RON, sucul este 7 RON, o limonada iti scoate din buzunar 14 RON. Daca vrei alcool trebuie sa stii ca o bere este 7 – 16 RON, o cana de vin fiert este 8 RON si o sticla de sampanie te duce la 120 RON.
Cum suntem serviti in restaurantul La Porcul Rasfatat?
Esti primit cu bineturi, meniurile ti se aduc repede, comanda vine si ea la timp. Totusi, atunci cand este momentul debarasarii si procedura este facuta de doi chelneri, atunci incepe momentul de amuzament caci mai degraba se incurca decat se ajuta unul pe celalalt. In plus, cand am vrut sa anulez comanda de desert mi s-a zis ca nu se poate, iar cand a venit desertul rece si fad mi-am dat seama de ce – mai mult ca sigur voiau sa scape de el.
Cand sa venim la restaurantul La Porcul Rasfatat si pentru ce fel de ocazii este potrivit?
Daca nu nimeresti clienti chercheliti care-si injura nevestele, localul este o buna oprire pentru o masa in familie sau cu prietenii. Aici gasesti o varza a la Cluj de te lingi pe degete si nici clopul ciobanesc nu-i de lepadat.
Unde gasim restaurantul La Porcul Rasfatat?
Restaurantul La Porcul Rasfatat se afla undeva intre Romana si Universitate, mai precis la adresa str. C.A. Rosetii nr. 47. Pentru rezervari suna la numarul de telefon 0725 634 733.
Fotografiile au fost realizate de Sorin Florea in restaurantul La Porcul Rasfatat de pe strada C.A. Rosetti pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.
Am gustat si noi “porcul rasfatat” si am fost foarte incintati, cu mic cu mare. Dupa ce am citit recenzia si ne-am dat pe site-ul lor (la birou:)) am luat hotararea (acasa!) sa incercam cateva din “chestiile insiruite in meniu.
Pentru ca eram cu copiii, am stat in salonul de nefumatori, care mie mi s-a parut decorat foarte ok pentru tema restaurantului: mai mult era – prea mult, iar mai putin ar fi parut saracios. Servirea a fost prompta si personalul amabil.
Am mancat porc cremos cu tagliatelle, ciuperci dichisite si copiii cate un cotlet mustos. Portiile mari (am laut acasa doua casolete pline) si foarte gustoase. Desertul, ati avut dreptate,nu mai era loc! Dar, l-am luat acasa si pe el: prajitura casei, buna sa te lingi pe degete. Preturile: nu cele mai mici, dar pentru un restaurant din zona aia si pentru cat de mari si gustoase au fost portiile, foarte ok!
Nu se certa nimeni (nu cred ca au mereu cate un cplu de scandalagii in program!), muzica in surdina, iar plasmele i-au ajutat pe copii sa stea rabdatori pana am savurat si noi desertul, cafeaua si o tzuica de Zetea in loc de coniac.
Noi nu am luat cocktail ci doar o limonada indulcita cu miere pe care copiii au baut-o cu mare placere
Asta seara, fiind mort de foame, am ales sa vin aici, sa testez conceptul de “porc rasfatat”. Am mers pe calea batuta de dvs. comandand cele 2 feluri principale recomandate:
-varza a la Cluj – foarte buna, vine insa neinsotita de mamaliga;
-clop ciobanesc cu carnaciori, branza de burduf si mamaliga – bun, interesant, mult, cu prea multa mamaliga fata de cantitatea de umplutura; din fericire mamaliga in exces a picat la tanc in tandem cu varza a la Cluj;
Localul, situat la demisol, te introduce in atmosfera de crama, insa ingrijit decorata; servirea a fost rapida si de calitate. Preturile sunt in general decente, pe alocuri ridicate, dar per total este ok.
Este un restaurant destul de bun pt. iubitorii genului, iar in perioada Craciunului este un loc ideal sa gustati din “pomana porcului”, mai ales pt. ce care nu gatesc.
Am fost si eu acolo si nu am decat cuvinte de lauda. E unul din locurile unde m-as duce a doua si a treia oara cu mare placere. Mancare exceptionala caci porcul, recunosc, mi se pare extrem de bun, mai ales daca e si rasfatat in mirodenii :))
Felicitari!
O cronica facuta pe bune si care nu induce in eroare:
“……..cel mai obosit desert pe care l-am gustat vreodata. Pompos descrisa in meniu ca si crostata de casa, tarta cu gem nu este nimic mai mult decat un aluat fara nicio noima cu un gem banal, care mai costa si 11 lei pe deasupra.
De baut, vinul fiert vine intr-o canuta de lut si are tanin cat sa-ti coloreze serios limba. Totusi este bun, asa ca incearca-l. Nu stiu ce cauta in meniu intr-un astfel de local cocktail-urile fara alcool de tipul Ice Cherry, care desi arata ca o reclama la un colorant fistichiu si e garnisit cu lime, are un gust fantastic de artificial. In locul lor mergea mai bine un compot, un ceai facut in casa sau chiar niste apa cu sirop de tei. Ca sa pastram specificul localului, nu?!”
Intr-un cuvant: cam kitsch si cu pretentii nejustificate. Ar trebui sa dea de banuit din start faptul ca locul e cam gol!
la porcu’ nesimtit
manacare incalzita la microunde, portiile sunt mici, ciolanul cu varaza este mai mult varza cu 2 bucati de sorici, preturi mari nejustificate, nu recomad!
Mult mai misto prezentarea decat ce gasesti acolo!
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.
Tinem legatura?
Vrei sa scrii pentru Koolhunt.ro?
Ultimele articole pe Koolhunt.ro
Must-see la cinema
Sunt O Baba Comunista
Riddick
Must-avoid la cinema
2 Guns
This is the End
Must-visit in Bucuresti
Restaurant frantuzesc Voila
Corks Cozy Bar
Must-read pe Koolhunt.ro
Topul restaurantelor din Bucuresti
Topul cafenelelor din Bucuresti
Topul ceainariilor din Bucuresti
10 filme hot pentru o noapte incendiara
Top 50 replici celebre din filme
My top 30 favorite movies
Top 20 filme cu final neasteptat
Top 12 filme cu si despre dans
Top 12 filme muzicale
Trailere filme nominalizate Oscar 2013
Nominalizarile pentru premiile BAFTA 2013
Parteneri Koolhunt.ro
Tags
Most Commented
Recent Comments