Home » Localuri, Restaurante, Terase

Restaurant La Bonne Bouche – un local de care e numai gura…

24 July 2013 scris de Niciun comentariu

la-bonne-bouche8KoolRank: 6/10

atmosfera & design interior: 8/10

meniu: 5/10

servire: 8/10

preturi: 4/10

Stim cu totii expresia cu “la pomul laudat…” si ne asteptam ca in realitatea romaneasca sa se mai si adevereasca din cand in cand. De asemenea, suntem constienti ca Centrul Vechi a devenit o zona de fite, care  evident are vad si deci foarte multi vizitatori oricum. Sunt totusi aici multe restaurante bune, dintre care as putea enumera chiar in apropierea La Bonne Bouche restaurantele Meze, Tchaikovsky si The Artist. Ei bine, ca sa nu mai lungim vorba, La Bonne Bouche nu este unul dintre ele. Pe larg, va vom povesti imediat de ce…

la-bonne-bouche1Care-i atmosfera in restaurantul frantuzesc La Bonne Bouche si cum sta la capitolul design interior?

Daca veniti vara la terasa La Bonne Bouche, trecand printre mesele aglomerate de terase de Centru Vechi, mai mult ca sigur ca nu veti fi foarte impresionati de ambianta. Terasa La Bonne Bouche arata ca toate celelalte. Designul interior al restaurantului La Bonne Bouche este insa unul simpatic gandit. Un soi de vintage frantuzesc, cu carti vechi si prafuite, oglinzi de epoca si mobilier cu aer de pe vremuri. Totul bine imbinat, dar din pacate intr-un spatiu mult prea inghesuit. Am apreciat oglinda imensa asezata pe unul dintre pereti care reusea, intr-adevar, sa mai creeze un sentiment de spatialitate, de care era sincer nevoie.

la-bonne-bouche9Ca sa nu o mai lungim, La Bonne Bouche este un soi de bistro parizian cu pretentii si fite pe masura. Lucru pe care il simti de cum ii treci pragul, din ochii celor care stau la mese, din grimasele celor care servesc cu nasul pe sus si din tonul general al meniului. Apoi mai descoperi si ca pretentiile localului sunt complet nejustificate si ramai complet… cu gura cascata despre cata incultura si cata dorinta de epatare exista pe meleagurile capitalei. Dar sa mergem mai departe…

Mai sunt si lucruri bune de spus despre decorul interior La Bonne Bouche. Pe pereti sunt asezate nimerit imagini cu aer frantuzesc, desene in ton, etichete de vin, iar obiectele de decor sunt potrivite in imaginea de ansamblu si alese cu mare grija.

la-bonne-bouche7

Nu voi uita sa va spun ca la toaleta aveti in mod haios o biblioteca in spatele lavoarului. Haios, ciudat… oricum macar este ceva inedit. Si are si carti in ea in caz ca va ajuta… cumva. De apreciat ca la toaleta gasim si crema de maini si in general totul este curat si cochet.

Tot de apreciat la nivel de ambianta ar fi muzica frantuzeasca de pe fundal, la un volum placut si in ton cu La Bonne Bouche.

Ce mancam si bem bun in restaurantul frantuzesc La Bonne Bouche?

Asta ma intreb si eu. Eu una am venit aici in 2-3 randuri si de fiecare data inarmata cu un buget generos – veti avea nevoie de un buzunar larg si suficient de plin pentru a va bucura de o masa la La Bonne Bouche. Din pacate insa, orice am incercat din meniu si oricat m-am straduit sa imi conving papilele gustative ca este de bine ceea ce se intampla, dezamagirea mi-a fost mare.

la-bonne-bouche11

Preparatele din meniu suna bine, elaborat si frantuzesc. Frantuzesc in sensul de portii mici si cat de cat dietetice sunt. Mai departe de aici insa, bogata imi va fi gura in a desfiinta preparatele La Bonne Bouche.

Voiajul gastronomic neinspirat incepe cu un aperitiv din partea casei format din paine tare ca piatra care ma face sa cred ca cei de la La Bonne Bouche tin la dieta oaspetilor. Caci de painea asta nu ai avea de ce te atinge, nici macar mort de foame…

Ajungem insa si la meniu unde lucrurile suna bine, felurile de mancare fac sa iti lase buna gura apa, iar preturile ridicate te fac sa ai asteptari mari. Si asta zau ca nu e bine. Nu de alta, nu zic ca toate sunt rele. Dar efectiv nu au nimic deosebit, nici un “quelque chose” care sa te faca sa iti doresti sa revii sau care sa te ajute sa intelegi de ce sa platesti dublu decat pentru acelasi fel intr-un alt restaurant. Pe scurt, o mancare anonima la un pret imens, care cu siguranta nu te va face sa iti doresti sa revii. Mai iti amintesti si painea tare ca piatra sau untul fad ca sageata cu care ai fost intampinat in restaurant, si te convingi ca poti cheltui banii de pe La Bonne Bouche in alte 2 localuri mult mai bune si in care te vei simti mult mai bine.

la-bonne-bouche2

Din seria aperitivelor am incercat o duzina de midii gratinate, despre care nu pot spune ca au fost rele, dar per total simteai doar un gust usor sarat de pesmet. Ca orice pesmet era OK. Unde era gustul midiei… bine ascuns. Tot ca sa continui cu aperitivele, foie gras nu era foie gras. Deci nu mi-as comanda sub nicio forma terine de foie gras gatita in casa cu dulceata de ceapa dulce si Courvoisier pentru ca efectiv mi-as arunca banii pe fereastra. Am facut-o o data si nu o voi mai repeta. Melcii (escargots) cu unt si verdeturi erau pur si simplu fazi.

la-bonne-bouche10

Supa de ceapa gratinata cu Gruyere nu aminteste deloc de minunatia frantuzeasca, ci este ca si restul preparatelor marca La Bonne Bouche, deosebit de insipida, inodora, incolora. La propriu si la figurat. Am incercat pastravul somonizat cu legume fondant si sos de lamaie Provancale si pot spune ca am avut parte de un soi de somon fiert cu multe legume fierte pe langa, toate fara niciun gust sau noima. Mai bun si mai bine asezonat a fost lupul de mare cu praz si sos de Champagne. Coq au vin cu tagliatele din cartofi noi a fost o alegere la fel insipida, care face de ras preparatul frantuzesc de care toti ducem des dorul odata ce l-am incercat undeva bine preparat.

la-bonne-bouche4Din seria desert, mi s-a parut buna creme brulee cu parfum de trandafir si o recomand. Din pacate insa La Bonne Bouche s-a facut total de ras cu esecul total al tartei de lamaie, al carei blat din biscuit era din seria “cu bucata mea de paine am rupt dintii unui caine“. “Tare ca piatra, iute ca sageata“. Sau contrazicand ceea ce invatam la Master Chef cum ca tot ce exista pe farfurie trebuie sa se poata manca. Bunicica a fost crema de vanilie cu piure din fructe de padure. Nu m-a dat insa nimic pe spate. Si credeti-ma ca sunt nebuna dupa dulciuri.

Ca lucru bun de spus despre meniu, as merge la zona de lista de vinuri care este cu adevarat impresionanta si oarecum inedita in peisajul bucurestean. O parte buna ar fi ca vinurile pot fi incercate si la pahar.

la-bonne-bouche6Cum suntem serviti in restaurantul frantuzesc La Bonne Bouche?

Nu as zice ca am fost tratata rau sau ca cei care serveau nu au fost prompti. As zice mai degraba ca se simteau fitele si ca erai masurat din cap pana in picioare inca de cum treceai pragul. Daca erai acceptat, erai servit cat de cat repede. Dar aerul romanesc se simtea in aer, nu asa cum te-ai fi asteptat la un restaurant de talia de care se vrea La Bonne Bouche.

Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul frantuzesc La Bonne Bouche?

Mari. Rau. Si nejustificate. O supa de 250 ml costa 23 RON. Cele 12 midii costa 34 RON. Aperitivele in general merg intre 28 si 62 RON. Un fel principal trece de 40 RON si mai ajunge si pe la 110 RON. Un desert se invarte in jur de 20-23 RON. Iar asortimentul de branzeturi frantuzesti, gem de smochine, struguri si nuci costa 75 RON. Un espresso costa 10 RON si cafelele ajung si la 20 RON. Si tot asa…

la-bonne-bouche3Cand sa mergem la restaurantul frantuzesc La Bonne Bouche si pentru ce fel de ocazii este potrivit?

Sportul pentru care as merge la La Bonne Bouche ar fi acela de impresionare a snobilor. Daca vrem vreodata sa dam pe spate un prieten plin de fite si lipsit de cultura, aici e o idee buna sa il aducem. Si putem sa ne radem un pic in barba cand va laude minunatele preparate vechi si tari ca otelul.

In rest, daca va e dor de preparate frantuzesti, mai avem si alte optiuni in Bucuresti. Tot scumpe, dar macar bune.

la-bonne-bouche5Unde gasim restaurantul frantuzesc La Bonne Bouche?

Restaurantul frantuzesc La Bonne Bouche poate fi gasit in Centrul Vechi la adresa str. Franceza nr. 30. Rezervari pot fi facute la numarul de telefon 0731 247 876. Localul este inchis luni si este deschis zilnic de marti pana duminica intre orele 9:00 dimineata si 23:30 noaptea, cu prelungire in zilele de weekend.

Fotografiile au fost realizate de Georgiana Doba in restaurantul frantuzesc La Bonne Bouche de pe str. Franceza din Centrul Vechi pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*