Restaurant italian Grano – hrana pentru ochii bucurestenilor mondeni
– atmosfera & design interior: 8.5/10
– meniu: 7/10
– servire: 9/10
– preturi: 7/10
Posh-spot-ul din zona Pietei Floreasca unde se aduna bon-vivant-ii bucuresteni ofera o paleta larga de bucatarii: japoneza, franceza, italiana, romaneasca, orientala, vegana… si asteptam cu mare interes noi intrari. Dornica de o lasagna autentica si artizanala m-am oprit pe terasa la restaurantul Grano.
Care-i atmosfera in restaurantul Grano si cum sta la capitolul design interior?
Atmosfera in restaurantul Grano este rustica si conviviala, cu accente discrete glam: alaturi de borcanele cu felurite legume uscate la soare, paste artizanale si branzeturi “tari” se rasfata (si ne rasfata) sticle de prosecco. Ce mai, bon-vivant-ii si gurmanzii sunt la ei acasa, mi-am zis.
Ce mancam si bem bun in restaurantul Grano?
Asa ca am cautat cu infrigurare meniul pentru a incepe prospectarea. Ca in toate localurile artizanale, meniul este scris cu creta pe o tabla (pentru ca probabil se schimba in functie de inspiratia bucatarilor). Gama de preparate este restransa la aperitive pe baza de branzeturi , legume marinate in arome si carnuri uscate, paste, supe si “dolci”.
Am deschis “festinul” cu o “torta” cu mozzarella: am primit, cu ceva suprindere, o felie de quiche insotita de rucola si rosii. Gustoasa, nimic de zis, dar destul de silfida chiar si pentru un aperitiv, asa ca m-am bucurat ca urma sa vina o portie de lasagna. Care a venit ceva mai putin silfida decat tarta, in sensul ca era bine scaldata in grasime.In ceea ce priveste aroma, frematam de pofta pentru ceva busuioc proaspat sau macar ascuns prin carnea dintre foile de lasagna. Sau pentru un sos alb mai cremos. Probabil sunt eu prea exigenta si poate nu am ales piesa de rezistenta a meniului, mi-am zis. Judecand dupa doar aceasta “degustare”, preparatele nu mi-au parut cu nimic mai “rasarite” decat cele servite intr-o trattoria (al carui nume nu-l spunem aici) sau intr-un restaurant la fel de anonim cu specific italian.
La capitolul bauturi, am ales o limonada buna, dar mica si ea. Poate ca in acest local principiul guvernant este ‘ce e mult strica’ sau poate sunt eu exagerat de pricinoasa, recunosc, insa atunci cand se face economie la apa devin aricioasa. Poate data viitoare gust direct un prosecco, sa vad lucrurile mai “rose”.
Cum suntem serviti in restaurantul Grano?
Servirea este prietenoasa si prompta, nimic de reprosat personalului. Ar fi fost poate util sa ni se ofere niste recomandari despre preparatele-cheie, dar cum probabil majoritatea clientilor de acolo sunt ca “de-ai casei”, au considerat ca nu e necesar.
Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul Grano?
Preturile sunt maricele in raport cu ceea ce primim, asa ca pregatiti cardul: o limonada (cam mica) costa 15 RON, o felie de tarta sarata 20 RON, o portie de paste sau lasagna in jur de 30-35 RON, o friptura 65 RON.
Daca zaboviti acolo mai mult si consumati si aperitiv si fel principal si desert si cafeaua digestiva, asteptati-va sa platiti in jur de 100 lei de persoana. Nota Bene sa adaugati la sfarsit si 8 lei pentru coperto, adica painea si parmezanul pe care le primiti de cand va asezati la masa. Ar fi fost dragut ca acest coperto sa fie mai creativ, cum am vazut prin alte locuri: morcovi cruzi, masline si grisine (de exemplu).
Cand sa mergem la restaurantul Grano si pentru ce fel de ocazii este potrivit?
Chiar daca mancarea de la Grano nu va taie respiratia, ocaziile pentru care sa mergeti acolo sunt numeroase: cand vreti sa admirati bon-vivant-i si oameni de lume, celebritati si antrepenori de succes, pentru o intalnire de afaceri sau chiar si pentru o masa intre prieteni. Pentru o intalnire romantica e cam prea inghesuit si convivial ca sa va puteti auzi declaratiile soptite.
Unde gasim restaurantul Grano?
Restaurantul Grano va asteapta la adresa strada Putul lui Zamfir, la numarul 40, vis-à-vis de noua locatie Budoir (despre care v-am povestit acum ceva timp). Faceti musai o rezervare la numarul de telefon 021 231 23 86 daca vreti sa ajungeti acolo la pranz, caci e aglomeratie mare.
Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in restaurantul Grano de pe strada Putul lui Zamfir pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.
Am venit aici intr-o vineri seara din octombrie; am fost confundati probabil cu nicte straini si ni s-a vorbit in engleza – o vreme am tinut-o si nou tot asa… haios; oricum o data intrat ai senzatia ca esti intr-un bistro de peste hotare.
Am gasit masa libera, tot fara rezervare, si am citit cu greu meniul adus de chelnerita pe un mare panou si am cerut:
– o salata cu carne de vita si alte verdeturi si sosuri – a fost chiar buna;
– un fel prinipal care speram eu sa contina o friptura de vita cu garnitura sofisticata, insa m-am ales doar cu un soi de prosciutto crudo, bun, nimic de zis – a fost insa mai mult ca un al doilea aperitiv; noroc ca am mai ciugulit din portia de penne quattro formaggi de la nevasta-mea, care au fost excelente.
Toate astea, dublate de un vin rose onorabil au incheiat o masa mai frugala, ca pentru seara.
Servirea a fost in regula, atmosfera occidentala, iar preturile de destul de mari, ca la italieni (desi nu se numeste trattorie).
Desi de obicei recomand evitarea restaurantelor italienesti (sau macar a celora care se numesc Trattoria…), aici este un loc aparte pt. atmosfera cvasi identica cu bistro-urile omoloage din orasele turistice si unde se manca bine, mai ales daca nu ai stomacul prea dilatat si cauti “putin dar bun”.
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.