Home » Localuri, Restaurante

Restaurant coreean Seoul – portii atat de generoase incat este bine sa vii in gasca

16 September 2013 scris de 2 comentarii

restaurant-coreean-seoul0KoolRank: 8/10

atmosfera & design interior: 7/10

meniu: 8/10

servire: 9/10

preturi: 8/10

Stradutele din Bucuresti ascund restaurante la tot pasul. Daca te afli in zona Casin si n-ai mancat niciodata mancare coreeana, sortii tocmai ti-au zambit. Restaurantul coreean Seoul te asteapta cu preparate asiatice care aduc a cele din bucataria chinezeasca, dar folosesc altfel de condimente. Preparatele coreene sunt mai toate cu diferite niveluri de iuteala si te provoaca prin combinatiile propuse. In plus, la Seoul ai parte de consultanta culinara oferita de o doamna care stie preparatele din meniu la fel de bine precum primele strofe din Luceafarul.

restaurant-coreean-seoul1Care-i atmosfera in restaurantul coreean Seoul  si cum sta la capitolul design interior?

Restauranul Seoul se afla pe o straduta linistita din zona Casin. N-ai cum sa nu vezi vila impunatoare ce gazduieste localul, este printre cele mai mari din zona. La intrare te intampina un picolo si te invita sa urci cele 2 etaje pana cand ajungi la restaurantul Seoul.

Restaurantul se afla in locul unui fost salon de nunta cu iz comunist, asa ca pe langa cele cateva elemente de decor asiatic (picturi mari si mici accesorii) ochii ti se vor opri pe candelabrele care lumineaza localul si arcadele care-l definesc. Localul este in forma de L si are si cateva separeuri delimitate cu paravane de lemn. In fiecare separeu ai cate un vitraliu colorat si o masa cu plita.

restaurant-coreean-seoul2Este foarte cald in local si atunci iti dai seama ca nu exista aer conditionat si nici geamuri care se pot deschide, iar singurul mod de asigurare a unei temperaturi decente sunt ventilatoarele, care strica si mai mult decorul anapoda al localului. Per total localul iti da impresia de lux in casa unei bunici, iar, in plus, ca in mai toate localurile asiatice, muzica pop de la radiourile locale asigura fundalul sonor.

Ce mancam si bem bun in restaurantul coreean Seoul?

Voi incepe prin a specifica de la inceput ca bucataria coreeana este o impletire intre cea chinezeasca si cea japoneza, cu specificatia ca cea coreeana se bazeaza mai mult pe carnea de vita, fata de cea chineazeasca, care foloseste mult porc.

Un meniu mai anapoda si mai intortocheat nici ca am mai intalnit. Apertivele sunt aruncate pe toate paginile, supe gasesti si la ultima pagina. Pe scurt, e de-a dreptul bulversant meniul lor. In plus, un alt lucru deranjant este faptul ca multe preparate le poti comanda doar daca esti alaturi de inca 3 persoane. Asta bineinteles, daca nu ai tu o foame de lup si crezi ca poti duce. Totusi un lucru care te mai scoate din buimaceala sunt pozele aferente fiecarui preparat si chelnerii care isi cunosc bine meniul si sunt in stare sa faca o poveste pentru fiecare in parte.

restaurant-coreean-seoul3Dupa ce in sfarsit reusesti sa dai comanda, la cateva minute primesti din partea casei 4 feluri de aperitive, sau cel putin asta credeam eu, pana sa citesc pe site ca daca-ti comanzi felul principal, primeste cele 4 antreuri. Am inceput cu supa Tengeang Cighe (35 RON), o supa din pasta de soia cu legume si putin picanta. Gustul greu am incercat sa-l domolesc cu orezul care o insotea. Trebuie sa ai ceva experienta cu condimentele mai exotice sa-ti placa supa asta.Daca vrei ceva mai neutru, ia-ti Rajoghi (59 RON – 2 portii), pui pane preparat cu legume si sos de stridii. Chiar iti vine o farfurie cu o portie pentru 2 persoane, cu legume taiate julien, scaldate in sosul gelatinos de stridii si presarata cu  fasii de pui fraged.

restaurant-coreean-seoul4

Am vrut sa iau si desert, dar nu l-am gasit in meniu, asa ca am intrebat de existenta lui. Cand am auzit descrierea lui: 10 bilute din orez dulce, acoperite cu un sos dulce, tavalite prin dulce, am zis pas. La bauturile coreene am gasit si Welch, o bautura carbogazoasa pe baza de struguri pe care scria intr-o limba asiatica, dar despre care am citit ca se produse din America. Alte bauturi coreene ar mai fi Macali, Soju (comparabila cu vodca, dar dulce) si Hite (bere).

Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul coreean Seoul?

restaurant-coreean-seoul5

Preturile sunt medii spre mari, un meniu de o persoana cu aperitiv din partea casei, supa si fel principal te duce la 100 RON. Aperitivele sunt 24 – 45 RON, o supa este 35 – 40 RON, iar felurile principale (pui, porc, vita, fructe de mare) incep de la 29 si ajung pana la 50 RON. O apa este 6 RON, o bere 7- 10 RON, iar bauturile coreene incep de la 15 si ajung la 40 RON. Pe meniu, vei intalnice si service 5 RON, detaliu de care m-am mai lovit doar la restaurantele turistice din afara tarii.

Cum suntem serviti in restaurantul coreean Seoul?

restaurant-coreean-seoul6

De la intrare esti asaltat de o armata de chelneri, plus managerul localui, care te ia la povesti incepand de la mancarea coreeana in general si pana la felurile de mancare pe care ti le-ai ales si ce ti-ar recomanda ea. Mi se pare foarte OK sa fie o astfel de persoana in fiecare restaurant care iti propune o bucatarie exotica, dar doamna mi-a dat senzatia ca se straduieste totusi un pic cam mult. Pentru a limita orice inconvenient legat de asteptarea comenzii, cei de la Seoul au accesorizat fiecare masa cu cate un buton, care anunta chelnerii din local la fiecare dorinta a ta de a-i intreba ceva.

Cand sa venim la restaurantul coreean Seoul si pentru ce fel de ocazii este potrivit?

restaurant-coreean-seoul7

Trebuie sa mergi macar o data sa experimentezi bucataria coreeana, si cel mai bine mergi cu prietenii sau familia pentru ca au foarte multe preparate care sunt servite la pachet de 3 – 4 portii.

Unde gasim restaurantul coreean Seoul?

Restaurantul se afla in zona Arcul de Triumf, la adresa strada Locotenent Aviator Mircea Zorileanu numarul 89. Pentru rezervari suna la numerele de telefon 0725 498 366 sau 021 667 21 19.

Fotografiile au fost realizate de Sorin Florea in restaurantul coreean Seoul din zona Arcul de Triumf pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

restaurant-coreean-seoul14restaurant-coreean-seoul9restaurant-coreean-seoul11restaurant-coreean-seoul13restaurant-coreean-seoul16restaurant-coreean-seoul22restaurant-coreean-seoul20restaurant-coreean-seoul15restaurant-coreean-seoul9restaurant-coreean-seoul27restaurant-coreean-seoul26restaurant-coreean-seoul25restaurant-coreean-seoul24restaurant-coreean-seoul23restaurant-coreean-seoul12restaurant-coreean-seoul8restaurant-coreean-seoul10restaurant-coreean-seoul18restaurant-coreean-seoul19restaurant-coreean-seoul21restaurant-coreean-seoul17

2 comentarii »

  • Mara said:

    Noi am ramas f confuzi de acel service de pe nota. Mai trebuia sa lasam oare si bacsis? Sau ala era bacsisul?
    In alta ordine de idei, mancarea a fost scumpa, dar f buna.

  • Bogdan D. said:

    Pe la sfarsitul lui septembrie, fiind, culmea, preospat revenit in tara de la o conferinta din Seoul si vazand review-ul dvs., mi-am zis ca e momentul oportun pentru o comparatie. Restaurantul, prea mare si dichist, nu arata ca un restaurant traditional corean; chiar si plita electrica de pe unele mese e prea moderna fata de cele de “la mama lor”, insa nu e prevzuta cu aspirator de fum;
    Surpriza placuta vine totusi la capitolul mancare – am vrut neaparat sa-mi gatesc ceva la plita asa ca am fost nevoit sa comand fripturi de prajit pt. 2 persoane (minimul posibil ca sa le poti prepara tu). Am cerut selectiuni de vita si porc, dar, vita nefiind tocmai corespunzatoare din spusele ospatarului, am ales porc cu porc (adica muschi si piept de porc) – care au fost proapete si bune; micuta plita electrica duduie, astfel incat mancarea se prepara mai repede decat poti manca – e bine s-o opresti la un moment dat.
    Side-dish-urile, au fost la fel de multe si impresiionante ca si in tara lor, mai mult decat atat, spre bucuria mea cel putin, nivelul de iuteala este sensibil diminuat; de exemplu kimchi – pe care la Seoul il evitam, aici am reusit sa-l dovedesc integral… si la fel si cu restul.
    Fara sa ma stresez prea tare am dovedit mancarea asa zis pt. 2 persoane; n-am mai cerut aperitiv sau desert; nici o grija, si in Coreea eu si sotia (mai ales eu) dovedeam felurile pt. 3-4 persoane;
    Servirea a fost ireprosabila, la un moment dat m-a salutat si un coreean (patronul sau altcineva) – dragut. Preturile nu sunt mici, dar nici exagerate – e chiar putin mai ieftin ca in Seoul.
    In concluzie, chiar daca la capitolul atmosfera mai are de lucrat, din punct de vedere culinar este chiar ceea ce cred eu ca ar trebui sa fie un restaurant coreean.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*