Restaurant Casa Jienilor 2 – noua locatie de pe Agricultori
– atmosfera si design: 8/10
– meniu: 8.5/10
– preturi: 8/10
– servire: 8/10
Restaurantul meu romanesc preferat din Bucuresti – Casa Jienilor – si-a deschis un al doilea restaurant-frate extrem de aproape de zona in care locuiesc. Motiv de veselie si sarbatorire frecventa. Unde anume? La Casa Jienilor. Vestile bune nu sunt insa legate de amplasamentul noului local, ci in special de spatialitatea acestuia, de multele locuri de parcare si de faptul ca serviciile si mancarea nu sunt mai slabe. Numai motive sa vizitati noul restaurant cu specific romanesc din Bucuresti – Casa Jienilor Agricultori.
Care-i atmosfera in Casa Jienilor Agricultori si cum sta la capitolul design interior?
In acelasi ton cu restaurantul dintai – Casa Jienilor Fainari – Casa Jienilor Agricultori este decorat in stil rustic. Traditional cu tablouase din perioada interbelica in creion din loc in loc. Mese si scaune de lemn, covorase din paie pe care se mananca, ospatari imbracati elegant. Muzica este mai degraba italiana sau playlist de blues-uri decat traditionala, dar nu imi dau seama daca mi-as fi dorit cu adevarat sa fie altfel. Am prins de cateva ori si muzica romaneasca si recunosc ca asa cred ca este normal sa fie. Un pic de termopan neinspirat si toaletele foarte nefericite strica din pacate capitolul design la Casa Jienilor Agricultori, asa cum stricau si Casa Jienilor Fainari.
Ce plusuri avem insa? Restaurantul are de aceasta data pe langa un parter foarte generos, o crama la subsol si un etaj la fel de spatios. V-am spus deja ca restaurantul este dotat si cu o curte extrem de generoasa care poate gazdui peste 20 de masini parcate. Spatiile sunt mari si, spre deosebire de Casa Jienilor Fainari, Casa Jienilor Agricultori lasa suficient de mult spatiu intre mese incat sa te ajute sa te simti comfortabil.
Ce mancam si bem bun in Casa Jienilor Agricultori?
Ca si in cazul restaurantului Casa Jienilor Fainari, meniul Casa Jienilor Agricultori este aproape in totalitate romanesc, ceea ce face din acest restaurant locatia perfecta pentru o masa ca la mama acasa.
Pentru gustari, va recomand sa incercati platoul traditional romanesc (compus din branza de burduf, urda, sunculita ardeleneasca, muschi tiganesc, sorici si cruditati) sau gustarea taraneasca (alcatuita din fasole batuta, telemea oaie, jumari, sorici, sunca de casa afumata, zacusca si legume proaspete). Atentie! Atat platoul, cat si gustarea, sunt mai degraba potrivite pentru 2 persoane, asa ca nu are rost sa va razboiti singuri cu ele. Daca nu optati pentru gustare sau platou, puteti incerca la suta de grame lebar, babic, cascaval Rucar, ardei gras umplut cu pasta de branza si marar sau slanina ardeleneasca. Daca nu sunteti ahtiati dupa carnuri, va recomand din toata inima sa incercati salata de vinete cu rosii sau zacusca picanta cu ciuperci – ambele avand gust traditional ce va va reaminti imediat de copilarie. Miam. Bulzul ciobanesc cu afumatura sau portia de dovlecei, conopida si vinete pane cu sos de rosii si usturoi sunt alte gustari, de aceasta data calde, ce merita incercate.
La capitolul ciorbe puteti incerca orice ciorba traditionala de care va este pofta. Preferata mea, foarte bine facuta la Casa Jienilor, este ciorba de fasole cu afumatura si ceapa rosie servita alaturi.
La capitolul peste, cel mai bun este, dupa gustul meu – dupa incercarea tuturor preparatelor din meniu – rasolul de salau cu legume. Somonul la gratar nu este foarte reusit aici, dar salaul cu sos de lamaie, vin, capere, patrunjel si legume este deosebit de nimerit. Daca preferati pastravul si ceva mai multicele oase, aveti 2 posibilitati la Casa Jienilor: pastrav in pergament la gratar cu sos de patrunjel si lamaie sau pastrav copt in varza murata cu sos si hrean. Cel de-al doilea este preferatul meu. Crapul si doraba nu lipsesc nici ele din meniul de peste.
Mancarurile sunt foarte variate si ne trec prin intreaga bucatarie romaneasca – de la preparate la cuptor la preparate la gratar, trecand si prin mancaruri de post, pentru cei interesati. Ciulamaua de pui cu ciuperci, smantana si mamaliguta este foarte savuroasa, genul pregatit asa incat sa ti se topeasca in gura. Tigaia picanta cu porc, vaca, pui si afumatura nu este nicidecum grasa – cum ati putea crede la inceput – ci este mai degraba condimentata si excelent pregatita. Limba de vaca cu sos remoulade si limba de vaca cu sos de vin si masline sunt minunate, iar pentru mine una care nu am mai mancat mancare de limba de ceva vreme a fost o adevarata placere. Din pacate, pastrama de oaie cu mamaliguta nu e prea reusita si nici tochitura cu mamaliguta. In rest, puteti incerca orice fel de mancare cu incredere. Ah, si era sa uit de minunatul ciolan afumat cu iahnie de fasole. Must-try.De post, mancarea de fasole verde si mancarea de spanac sunt delicios pregatite. Mai putin romanesti, din meniul Casa Jienilor aveti posibilitatea de a comanda si paste – milaneze, carbonara sau arabiata. Dar, hey, aici ati venit pentru mancare romaneasca, nu uitati asta.
Deserturile sunt si ele traditionale si destul de reusite la Casa Jienilor. Papanasii moldovenesti cu smantana si dulceata sunt minunat. Clatitele sunt si ele destul de bune si puteti alege intre umpluturi ca ciocolata, dulceata de fructe, branza de vaci cu stafice si nuci, miere si smantana. Un alt desert foarte reusit este pepene galben cu inghetata, frisca si coniac.
De baut puteti incerca orice fel de bauturi alcoolice, vinuri romanesti sau racoritoare. Chiar va recomand tuica fiarta si palinca, ambele de casa si reusite.
Cash or credit? Cum sunt preturile in Casa Jienilor Agricultori?
Servirea este foarte ok in Casa Jienilor, chelnerii sunt prompti si atenti sa nu va lipseasca ceva. Puteti cere si recomandari, sunt destul de sinceri si va spun care sunt, dupa gustul lor, cele mai ok sau cele mai putin reusite. In Casa Jienilor sunt si foarte multe receptii de nunta organizate, cei de aici avand experienta si in acest domeniu.
Cum suntem serviti in Casa Jienilor Agricultori?
Preturile sunt si ele foarte ok in Casa Jienilor, iar raportul calitate pret este supraunitar, mai mult decat multumitor. O gustare merge intre 7 RON si 25 RON in functie de preparat si de gramaj. Un fel de mancare costa intre 20 si 40 RON cu tot cu garnitura, iar o ciorba este aproximativ 9 RON. 2 mancare mananca cu o suma undeva intre 80 si 150 RON in functie de daca beau si vin si cate feluri incearca.
Cand sa venim la restaurantul romanesc Casa Jienilor Agricultori?
Casa Jienilor este ideala pentru o duminica in familie, pentru orice fel de reuniui cu prietenii, pentru mese de 1 Decembrie, Craciun sau de Paste sau pentru orice alte ocazii traditionale. Este si un loc bun de vizitat impreuna cu strainii, de preferat variantelor gen La Mama.
Unde gasim restaurantul romanesc Casa Jienilor Agricultori?
Daca v-am convins sa incercati o masa traditionala romaneasca, restaurantul Casa Jienilor este situat la adresa str. Agricultori nr. 12, sector 2, Bucuresti. Rezervari se pot face la numerele de telefon 021 – 252 03 08 si 0735994 994. Programul restaurantului Casa Jienilor Agircultori este zilnic intre orele 12:00 si 01:00 noaptea.
Fotografiile au fost realizate in restaurantul romanesc Casa Jienilor Agricultori de catre fotografa Dana Roteanu pentru KoolHunt.ro. Preluarea neautorizata de echipa KoolHunt.ro a acestor poze este interzisa.
Da, si mie mi-a placut Casa Jienilor ala clasic. Am mincat bine si cred sincer ca e o varianta foarte buna ptr. straini.
casa jienilor de pe agricultori lasa mult de dorit (mancarea ajunge rece la masa, chelnerii scapa din mana apa pe clienti, timp f lung de asteptare inclusiv pt un suc, nu se respecta zona de nefumatori) Cu siguranta un loc de evitat!!!
am participat la o nunta pe 24 iulie la casa jienilor din agricultori si a fost fantasic.personalul o.k.am retinut o ospatarita elisa super de treaba.curat<prompt,si personal cu fete vesele .pacat ca unii arunca vorbe urate la adresa lor.
Am fost recent la acest restaurant. Am fost 10 persoane +3copii.
Au loc de joaca pentru copii, ceea ce este ok (vara cel putin). La terasa acoperita a fost super OK. Chelneri amabili (exceptie unul care mi-a luat farfuria desi nu terminasem si eram dupa un copil), mancare buna (parere generala, mai ales ca fiecare a luat altceva), portii generoase la un pret OK. Nici vorba de mancare adusa rece sau altceva. Oricum dupa cat de plina era parcarea si evident si terasa nu cred ca se plang prea multi de acest local. O sa mai revin.
eu am facut nunat la acest restaurant, pe 08.05.2010, am facut in locatia din str. aricultori, nu la cea veche din fainari. vreau sa va spun ca nu cred ca puteam sa gasesc o locatie mai buna ca acest restaurant. totul a fost extraordinar. personalul s-a purtat nemaiasteptat de bine, servirea impecabila, mancarea multa si foarte buna, iar restaurantul arata fff frumos, au si terasa si parcare. cand s-a terminat nunta au adunat tot ce a ramas( mancare, bautura, aranjamente florale) si vroiau sa ni le puna la pachet sa le luam acasa. dar noi nu am mai luat decat cateva sticle de baututa si putin din tort. tin sa specific ca nu mi-au perceput absolut nici o taxa. adica nici macar pentru ospatari care se percepe la orice alt restaurant.
va recomad cu mare drag sa mergeti acolo. toata lumea de la nunta a vb numai de bine despre restaurant si personalul de acolo
Pentru geanina chivu:
Cate persoane ai avut invitate la nunta?
Vream sa te intreb daca ringul este destul de mare pentru 100 persoane?
Multumesc
Salut ,
am fost de curand la CJ de pe Agric si n-as putea spune ca ne-a placut:
– preturi f mari (dar macar pe astea le stii de la inceput )
– ciorba de vacuta : ciorba de legume + carne fiarta de vita
– saramura de crap : un crap cu grasime cu tot ,aproape ca nu era carne acolo . Cand am spus celor de la CJ , raspunsul lor a fost ca asa e crapu… am zis deacord dar voi , pt voi asa l-ati fi facut ? Nu cred ….
Concluzia : inca un local unde esti pe riscul tau ….specific “romanesc”. De evitat !
am fost impreuna cu prietenii acolo. Eu am mancat papanasi care NU au fost buni deloc, fata de cei la ce Caru’ cu Bere sau City Grill, care sunt minunati. Papanasii aici aveau gust de peste si aveau foarte mult zahar pe deasupra, exagerat de dulci, nu simteai gustul specific al aluatului.
Un prieten de-al meu a comandat o inghetata, dupa care a petrecut 25 de minute la toaleta…
M-au dezamagit papanasii, de aceea nu o sa mai merg niciodata la casa jienilor.
[…] Vestile bune nu sunt insa legate de amplasamentul noului local, ci in special de spatialitatea acestuia, de multele locuri de parcare si de faptul ca serviciile si mancarea nu sunt mai slabe. Numai motive sa vizitati noul restaurant cu specific romanesc din Bucuresti – Casa Jienilor Agricultori. Citeste mai mult. […]
Am fost ieri la pranz la Casa Jienilor si am mancat:
– salata Boeuf cu piept de pui – buna, asemanatoare cu cea gatita in casa de o gospodina acceptabila;
– coaste de porc inabusite cu usturoi – ok, dar fara vreun gust special, cam putine, iar mamaliguta de insotire a fost realmente minuscula;
– salata de muraturi (am cerut gogosari si castraveti) – foarte buna;
– tortul casei cu ciocolata si nuca – bun, dar nu peste nivelul unei cofetarii decente de cartier;
-servirea a fost de calitate;
-decorul este potrivit pentru un restaurant romanesc; atmosfera a fost cam galagioasa datorita unor mese de grup, de firma, etc;
-preturile sunt relativ piperate;
In concluzie, il recomand daca esti fan mancare romaneasa, daca esti invitat la o masa organizata preplatita sau esti turist strain dornic de o (pseudo)masa romaneasca. In rest sunt alternative mult mai bune si multe chir in zona (Sultan, Steak House, Les Ottomans)
Am participat pe 7 martie 2013 la o lansare de carte ce a avut loc la Casa Jienilor si am fost placut impresionata de ceea ce am vazut acolo. Un loc intim, rustic, unde oricine s-ar simti ca la mama acasa. Despre preparatele oferite, vinul de casa si designul restaurantului, ce sa mai vorbim…
Preturile sunt pentru toate buzunarele, mancarea si bautura, pentru toate gusturile, incepand de la clientul rafinat, pretentios, la cel simplu care-si doreste un preparat preferat, ca acasa, toata lumea e multumita si bine dispusa, isi incarca bateriile pentru un nou consum cotidian. Cel care a venit o data aici cu siguranta si-a propus sa recidiveze.
Am o curiozitate – de ce Casa Jienilor? ar fi interesant ca cel care intra pe pagina aceasta sa afle si un mic istoric al acestui local.
Felicitari intregului colectiv al Casei Jienilor!
ave
[…] Terasa restaurantului romanesc Casa Jienilor 2 Agricultori – KoolRank: […]
Am fost de doua ori la Casa Jienilor de pe Agricultori, insa nu mai revin. Mancarea scumpa si portile minuscule, servirea a fost buna. Nu gasesti loc de parcare.
Astepti foarte mult dupa mancare, mancarea lasa de dorit iar personalul nu stie sa comunice. Am fost cu cativa oaspeti din strainatate si totul a lasat de dorit. Nu recomand acest restaurant, sunt alte restaurante cu specific romanesc mai bune ca acesta.
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.
Tinem legatura?
Vrei sa scrii pentru Koolhunt.ro?
Ultimele articole pe Koolhunt.ro
Must-see la cinema
Sunt O Baba Comunista
Riddick
Must-avoid la cinema
2 Guns
This is the End
Must-visit in Bucuresti
Restaurant frantuzesc Voila
Corks Cozy Bar
Must-read pe Koolhunt.ro
Topul restaurantelor din Bucuresti
Topul cafenelelor din Bucuresti
Topul ceainariilor din Bucuresti
10 filme hot pentru o noapte incendiara
Top 50 replici celebre din filme
My top 30 favorite movies
Top 20 filme cu final neasteptat
Top 12 filme cu si despre dans
Top 12 filme muzicale
Trailere filme nominalizate Oscar 2013
Nominalizarile pentru premiile BAFTA 2013
Parteneri Koolhunt.ro
Tags
Most Commented
Recent Comments