Home » Dezvoltare personala, Timp liber

Primii pasi spre Oscar – cursuri de actorie pentru copii!

8 May 2012 scris de Niciun comentariu

Pe vremea gradinitei mele, cursurile de actorie pentru copii lipseau nu doar din curriculum, ci din peisaj cu totul. Acum, desigur, mamicile au sansa sa-si inscrie copilul la tot felul de activitati – o alternativa preferabila fata de un maraton fara cap sau coada (sau miez) de Cartoon Network… credeti-ma pe cuvant! Insa, mai mult decat orice alte intreprinderi extra-curriculare, actoria pentru copii este probabil singurul mod de a te asigura, ca parinte, ca micutul se va integra fara probleme, complexe sau handicapuri printre semenii lui.

Caracterul de mic se creste, creativitatea de mica se cunoaste

Cursul de actorie pentru copilasi propus de Studio Galapagos si impartit pe grupe in functie de varsta (4-7 ani, 7-10 ani, 10-13 ani) vrea sa le modeleze si sa le cultive imaginatia prin joc si improvizatie. Dar nu e vorba numai de distractie: aici copiii vor invata sa joace, nu doar jucandu-se, ci si intelegand cum merge lumea. Daca vor interpreta momente din fabule, poezii sau basme, in acelasi timp isi vor explora sensibilitatea fata de personaje, fata de necuvantatoarele din poveste si fata de colegii de scena.

Tot mecanismul care se afla la baza cursurilor se sprijina intr-o latura ludica, dar are un scop clar, indrumarea copilasului pentru a creste cat mai frumos. Carevasazica, liber sa-si exprime personalitatea intr-un mod artistic si, nu in ultimul rand, capabil sa se exprime corect in limba romana. Aceasta a doua directie va fi parcursa prin intermediul unor exercitii de dictie si al unui logoped profesionist.

Cat despre adolescen-talentatii care au depasit nivelul povestilor cu zane si zmei, iata ca si liceenii (14-17 ani) au ocazia sa invete teatru la Galapagos. Pentru grupa lor, cea “mare”, trainer-ii vor urma o programa care va pune accentul tot pe jocuri – insa mai specifice si revelatoare pentru personalitatea fiecarui participant. In plus, invitatii Studioului – de la personalitati ale teatrului pana la profesori de dans si desen – vor completa experienta cursantului cu ocazii de-a “ciupi” inspiratie si de la alte minti, si din alte zone ale artei.

Copilul tau, actor in devenire – cand incepe sa devina?

Cursul de actorie pentru copii se desfasoara joia si vinerea de la ora 19 la 20 (2 sedinte pe saptamana, de cate o ora fiecare) si dureaza pe tot parcursul anului scolar – fiind incluse si doua momente de actorie “cu public”, doua spectacole unde micutii cursanti vor straluci cum au invatat ei mai bine, sub privirile mandrilor parinti.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*