Home » Filme

Patrick Swayze – No one puts Baby in a corner

16 September 2009 scris de 1 comentariu

PatrickSwayzeActor dotat cu remarcabil talent Patrick Swayze a fost unul din cele mai populare staruri in perioada de la sfarsitul anilor ’80 si inceputul anilor ’90. Filmele de debut, gen The Outsiders (1983) i-au asociat imaginea cu cea de erou dur, dar sensibil.

Adevaratul succes va veni in pasi de dans odata cu Dirty Dancing (1987). Pelicula din 1987 ii va aduce faima mondiala, iar in amintirea publicului va ramane imaginea chipesului profesor de dans, care ii da lectii de viata lui Jennifer Grey. Si ce stil de dans sexy avea… Stilul s-a pastrat asa cun s-a vazut intr-un scurt episod din Dirty Dancing: Havana Nights (2004).

dirtydancing_Statutul de vedeta i l-a adus alt film celebru Ghost (1990), drama romantica despre speranta ca iubirea adevarata dureaza vesnic. Acest film emotionant si tulburator, la care plangi si razi, are una din cele mai celebre si magice scene de dragoste, avand ca fundal sonor Unchained Melody, iar ca protagonisti pe Patrick Swayze si Demi Moore.

Filmele urmatoare ii cultiva in continuare cu succes imaginea de dur, ajutat de o forma fizica de invidiat. Asa se intampla si in Point Break unde pletele blonde si aptitudinile de sportiv desavarsit, il eclipseaze aproape pe eroul principal, in persoana lui Keanu Reeves.

In continuare refuza sa ramana cu imaginea de sex simbol si isi alege filme coPatrick Swayze sexyntroversate, cu mai putin succes de casa dar in care poate sa-si exploreze si alte fete ale personalitatii sale, Road House (1989), Father Hood (1993), Too Wong Foo (1995), Donnie Darko (2001) , King Solomon’s Mines (2004) .

Pe 15.09.2009 in varsta de 57 de ani, cel care si-a vrajit admiratoarele cu zambetul sau bland si felul magic in care dans, a a murit inconjurat de prieteni. Sa ne reamintim cu placere cateva din filmele care ne-au impresionat.

The Outsiders (1983)

Dirty Dancing (1987)

Road House (1989)

Ghost (1990)

Point Break (1991)

1 comentariu »

  • 2009 – retrospectiva cinematografica | KoolHunt.ro - Coolhunting in Bucuresti said:

    […] 2009 a fost anul in care am ras cu lacrimi la The Hangover. Doar ca peste cateva luni sa rad in hohote la adevarurile gol-golute, exprimate pe sub mici poante, in The Ugly Truth. A fost anul in care This Is It a depasit incasarile asteptate de un concert Michael Jackson. Pentru ca, da, industria muzicala l-a pierdut pe genialul Michael Jackson, iar industria cinematografica l-a pierdut pe talentatul Patrick Swayze. […]

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*