Home » Filme

Oscar 2007 – old vs new

27 December 2007 scris de 2 comentarii

Mi-a spus un prieten ca s-au anuntat nominalizarile la Oscar 2007. Intrebandu-l cum sunt mi-a raspuns “Perimate. Numai babaciuni. Multe a doua sau a treia sansa.”. Mi-am zis ca exagera si era putin rau. Mai apoi, citind nominalizarile, am realizat ca era doar rau. Nominalizarile Oscar 2007 imi par intr-un cuvant fade si nu ma fac sa dau buzna la cinema sa vad filmele nominalizate.

Cocktail de nominalizati
Meryl Streep este inscrisa in cursa pentru cea mai buna actrita, avand deja doua Oscaruri la activ? Oare va primi si un al treilea?

Peter O’ Toole care. dupa multe nominalizari la Oscar, nu a obtinut (total strigator la cer, de altfel) decat un Oscar onorific, este inscris din nou in cursa pentru cel mai bun actor.

Martin Scorsese este a multa oara nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun regizor. Totusi, are mari sa fie devansat de Clint Eastwood, deja castigator a doua premii Oscar pentru Cel mai bun regizor. Ca actor nu a primit Oscarul, bineinteles ca incearca si ca regizor.

Leo si Kate s-au inscris din nou simultan in curs pentru cel mai bun actor, cea mai buna actrita, lucru normal intr-un an in care amandoi au tras tare, dupa o perioada in care nimeni nu mai stia de ei…

Si pana la urma unde sunt noile talente?
Inteleg tot mai putin unde au disparut noile talente actoricesti? Will Smith si Eddie Murphy nominalizati la Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal, secundar… ok, cam ciudat?!

Cursa pentru cea mai buna actrita in rol principal se da intre Judi Dench, Meryl Streep, Kate, Penelope si Helen Mirren (aka Regina Elisabeta). Oare se ia in considerare experienta sau talentul? Voi inceta sa mai fiu rea si va spun ca sper din tot sufletul sa castige Kate sau Penelope, amandoua jucand excelent si meritand un Oscar de multa vreme.

Oare este pana la urma suficient sa faci un film istoric greu la care nu are chef nimeni sa se uite (deci e destept), un film biografic greoi despre un personaj marcant al culturii americane (uneori, chiar unul de care nu a auzit nimeni) sau un film de aventura cu multe efecte speciale si sa obtii in mod garantat un Oscar? Sper ca totusi ma insel…

Cert este ca voi ajunge direct la cinema sa vad Babel, Little miss Sunshine, The Queen, Dreamgirls, Blood Diamond si Little children, in speranta ca premiile Oscar inca mai sunt ce erau pe vremuri (suna ca un fel de “unde sunt zapezile de altadata?”). Ne vedem la cinema si la comentariile de dupa pe blog!

2 comentarii »

  • palomyta said:

    Dintre filmele nominalizate am vazut Little Miss Sunshine si The Queen. Amandoua sunt destul de bune, ceea ce nu ma asteptam dupa titluri.
    Sa te uiti la ele, merita.
    Eu acuma le caut pe restul dar nu prea am noroc, vreau sa le gasesc ca sa pot sa imi formez o opinie solida inainte de Oscaruri.

  • KoolHunt.ro – Coolhunting in Bucuresti » My Sister’s Keeper – said:

    […] Breslin. Eu una pot spune ca o ador pe aceasta micuta actrita si m-am bucurat foarte mult pentru nominalizarea ei din 2007 la Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol secundar cu ocazia capodoperei Little Miss Sunshine. Pentru cei […]