Home » Filme

Old Dogs – nu toti cainii ajung in Rai

15 January 2010 scris de Niciun comentariu

old-dogs1CoolRank: 5/10

atmosfera & entertainment: 5/10

regie: 5/10

actori: 9/10

scenariu: 5/10

montaj: 7/10

Nota IMDb: 4.9/10

Si nici orice film cu John Travolta si Robin Williams in distributie nu ajunge in top. Old Dogs a fost in opinia mea un film facut degeaba. Nu spun ca nu a avut cateva momente distractive (cel putin cateva minute de pe la jumatatea peliculei au fost deosebit de amuzante). Dar filmul nu aduce, in opinia mea, nimic nou, nimic memorabil si, cu siguranta, nimic demn de mentionat. Singura ratiune pe care am putut-o intui in spatele prezentei lui John Travolta in film a fost faptul ca a dorit sa isi scoata familia putin pe ecran – Kelly Preston este si ea prezenta in distributie, impreuna cu fiica familiei Travolta. Nu sunt convinsa care a fost motivatia lui Robin Williams, dar banuiesc ca s-a legat de stransa sa prietenie cu Travolta din viata de zi cu zi.

Sit. Stay. Play Dad.

Subiectul Old Dogs este unul arhicunoscut. Avem 2 prieteni si partold-dogs2eneri de afaceri vechi, Dan (interpretat de Robin Williams) si Charlie (interpretat de John Travolta), trecuti de momentul la care mai pot fi numiti “in floarea varstei”, fara ca vreunul dintre ei sa isi fi intemeiat o familie sau sa isi fi modificat statutul de burlac. Chiar atunci cand cei doi sunt pe cale sa incheie o afacere importanta cu un partener japonez, viata lor este data complet peste cap prin reaparitia in viata lui Dan a unei iubiri vechi, Vicki (interpretata de Kelly Preston).

Vicki ii da lui Dan vestea cea mare: este tatal a doi copii de 7 ani, gemeni monozigoti, Zach si Emily. Ca si cum asta nu ar fi suficient, Vicki este pe cale de a intra 2 saptamani la inchisoare si il roaga pe Dan sa aiba grija in acest rastimp de cei doi copii ai lor. Cum se vor descurca cei doi burlaci cu doi copii si ce aventuri vor aparea de aici pe fundalul incheierii unei afaceri cu partenerii japonezi ramane sa vedeti urmarind Old Dogs.

Despre actori si regie ce se poate spune?

John Travolta si Robin Williams joaca la fel de bine ca intotdeauna. Duold-dogs3pa parerea mea, jocul lor nu este sub nicio forma parte a problemei filmului. Problema este in mod evident scenariul si in mare parte regia. Subiectul este perimat, filmul nu aduce chiar nimic nou, iar regia nu reuseste sa evite niciun cliseu sau sa creeze vreun pic de suspans.

Travolta ii aduce cu sine in distributie si pe sotia sa, Kelly Preston, si pe fiica, Ella Bleu Travolta. De unde deduc ca Old Dogs a reprezentat pentru John Travolta un film de familie in adevaratul sens al cuvantului. Un film de terapie in familie dupa tragedia recenta prin care au trecut -moartea fiului lor.

Familia Travolta pare a-si dori deci sa se distreze putin pe ecrane pentru a trece mai repede peste drama familiala. Daca acesta a fost scopul, mi se pare sincer laudabil. Si imi va ramane doar sa ma intreb care a fost ideea care a stat la baza participarii lui Robin Williams la realizarea Old Dogs – oare o mai usoara si fara consecinte trecere peste recenta sa tragedie personala, divortul? Si daca aceasta ar fi explicatia, cum reusim sa motivam aparitiile lui Seth Green, Matt Dillon, Rita Wilson, Bernie Mac, Lori Loughlin sau Ann Margaret in Old Dogs? Din pacate Bernie Mac a murit in 2008 in timpul filmarilor Old Dogs, motiv pentru care lansarea filmului a si fost intarziata. Acesta a fost deci ultimul film al simpaticul actor american de 51 ani.

Nu putem deci sa ne legam foarte mult de discernold-dogs4amantul actorilor Robin Williams si John Travolta, acestia avand se pare scuza foarte buna a tragediilor personale prin care au trecut recent si Old Dogs parand a fi o ocazie excelenta pentru ei de a se distra putin. Dar nu ma retine nimeni sa critic regia lui Walt Becker. Dupa catastrofalul Van Wilder, despre care recunosc ca a mers pentru un anume target, a urmat demi-catastrofalul Wild Hogs. Iar acum dezastrul Old Dogs se pare ca va fi urmat de regizarea Wild Hogs 2: Bachelor Ride. Sunt eu oare singura care incep sa devina sceptica la orice regizeaza Walt Becker? Sper sincer ca nu.

Ce spun criticii despre Old Dogs?

In general, review-urile Old Dogs au fost deosebit de defavorabile filmului, notele acordate acestuia nefiind mai niciodata unele de trecere.

Claudia Puig de la USA Today spune despre Old Dogs ca old-dogs5nu aduce niciun fel de trucuri noi, ci foarte multe clisee perimate. Singura bila alba pe care Puig o acorda filmului este aceea pentru chimia evidenta dintre Travolta si Williams, foarte buni prieteni si in viata de zi cu zi, chimie care reuseste sa aduca cateva momente amuzante in film.

Roger Ebert spune si el in review-ul Old Dogs din Chicago Sun-Times ca filmul este unul complet neoriginal, in care regizorul se straduieste foarte mult sa aduca momente amuzante, dar esueaza in mod dramatic.

Si Ty Burr este acid cu Old Dogs, afirmand in Chicago Tribune ca filmul este o comedie de familie demna de mila si ca nu gaseste motive reale pentru care ar trebui sa platim pentru a vedea un asemenea dezastru cinematografic.

Verdictul KoolHunt.ro

Pe scurt, nu merita sa va pierdeti vremea cu Old Dogs. Este un film facut degeaba, complet lipsit de noutati si total inundat de clisee. Daca ati fost totusi fani ai lui Bernie Mac (asa cum am fost eu, spre exemplu) este o idee buna sa vedeti ultimul film al actorului de comedie. Si, ca vesti bune, va pot spune ca exista si cateva momente de umor delicios, desi poate prea putine pentru a suporta un cliseu cinematografic de 90 de minute.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*