Home » Filme

Nanny Diaries – o Mary Poppins schematica intr-un film fara substanta

27 December 2007 scris de Niciun comentariu

Mama imi cumparase de Craciun romanul The Nanny Diaries. Mai intai ne bateam care il citeste. Dupa ce am vazut filmul, ne-am batut intre noi care il arunca prima la gunoi.

The Nanny Diaries se defineste ca fiind o comedie despre “viata de sus, vazuta de jos”. Este vorba despre o studenta care se angajeaza ca dadaca a unei familii foarte bogate, avand ocazia astfel sa invete in cateva luni ca banii nu aduc fericirea si, cu atat mai putin, dragostea.

Desi am citit ca romanul fusese o satira inteligenta, se pare ca filmul nu reuseste sa fie o adaptare pe masura. Regizorii si scenaristii filmului American Splendor, Shari Springer Berman si Robert Pulcini, nu reusesc sa scoata filmul la liman, astfel incat pana in final nu intelegem exact ce au vrut de la noi. Incepe ca o comedie, continua ca o comedie romantica, trece printr-o drama de familie si ramane la o lectie de viata palida.

Criticii au compatimit-o pe Scarlett Johansson pentru decizia ei de a juca in acest film schematic, film mult prea mic de altfel pentru talentul ei. Filmul se vrea a fi o satira, dar personajele abia conturate, superficiale fac din acest film un fel de caricatura simpatica si dragalasa. Iar motto-ul ca banii nu aduc fericirea, desi este inscriptionat in intregul film, nu reuseste sa ne induioseze suficient.

Scarlett nu reuseste nici macar sa ne arate ce o recomanda pentru titlul de Mary Poppins, deoarece relatia ei cu copilul de care are grija trece de la ura la dragoste printr-un borcan cu dulceata deosebit de in goana calului.

In film mai joaca Laura Linney, Chris Evans si Paul Giamatti. Dar nici unul nu face un rol deosebit sau iese in evidenta prin ceva neobisnuit.

Nu va recomand sincer sa va pierdeti vremea cu acest film, dar in cazul in care o faceti, macar nu o faceti la cinema. Caci de acolo nu mai aveti scapare.

Nota: 5/10

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*