Home » Filme

My Best Friend’s Wedding – Cameron, Julia sau doar o comedie buna?

27 September 2009 scris de Niciun comentariu

mybestfriendswedding4CoolRank: 8/10

atmosfera & entertainment: 9/10

regie: 8/10

actori: 8/10

scenariu: 7/10

montaj: 7/10

Nota IMDb: 6.2/10

Una din cele mai reusite comedii romantice, de-a dreptul inspirationala pentru o pleiada de filme cu acelasi subiect (27 Dresses, Made of Honnor, Sweet Home Alabama, Lucky 7), My Best Friend’s Wedding ramane de departe cea mai reusita.

mybestfriendswedding5

Cu o distributie perfecta filmul ii reuneste pe Julia Roberts, Cameron Diaz, Rupert Everett si Dermot Mulroney, intr-o comedie romantica amar – dulce despre granita subtire care desparte prietenia dintre o femeie si un barbat de o relatie de dragoste in devenire.

Does she really love him or is this about winning?

In My Best Friend’s Wedding, Julia Roberts joaca rolul unui critic culinar de succes, mybestfriendswedding7o femeie independenta care nu are nevoie de complicatii sentimentale. Cel mai bun prieten al Rupert Everett, care intamplator joaca rolul unui gay, plin de carisma.

Eroina a avut o scurta poveste de dragoste cu Dermot Mulroney, in urma careia au ramas prieteni si pentru ca se intelegeau foarte bine si-au promis sa se casatoreasca, daca nici unul dintre ei nu isi va gasi pe cineva inainte de a implini 28 de ani.

Osciland intre prietenie si dragoste, sentimentele Juliei Roberts se clarifica brusc cand este invitata la nunta acestuia cu Cameron Diaz, tanara, bogata si frumoasa. Juliei Roberts ii raman cateva zile sa il recastige, asa ca porneste o campanie disperata, cu toate armele din dotare plus Rupert Everett, in rol de logodnic.

Julia Roberts buna de rea

Problema consta in faptul ca Julia Roberts l-a avut pe Dermot Mulroney la indemanamybestfriendswedding1 mai multi ani, dar niciodata nu a fost capabila sa faca primul pas sau sa-i ceara sa ia o decizie. “It’s amazing the clarity that comes with psychotic jealousy.”

Angajata acum intr-o lupta murdara “This is my one chance at happiness. I have to be ruthless!“, Julia Roberts incearca sa profite de Cameron Diaz, aici draguta, dulce, amabila si indragostita pana peste urechi.

Viitoarea mireasa nu este pregatita pentru lupta si nu prevede pericolul, ea privind-o pe Julianne ca pe cea mai buna prietena a viitorului sau sot si nicidecum ca pe o rivala in dragoste. “He’s got you on a pedestal and me in his arms.

mybestfriendswedding6Fermecatoarea Julia Roberts joaca rolul unei scorpii care trebuie sa faca orice pentru ca aceasta nunta sa nu mai aiba loc. Si totusi te lasi manipulat de argumentele ei “Getting what you deserve is totally unfair.” si nu poti sa nu fii de partea ei…

Lucrurile vor scapa de sub control iar sirul de evenimente care urmeaza, datorate in mare masura mintii intortocheate a lui Rupert Everett, vor fi pline de haz si comic pana la loc comanda. Iar finalul atipic este de milioane: “Maybe there won’t be marriage, maybe there won’t be sex, but by God there’ll be dancing!

Despre actori si regie ce se poate spune?mybestfriendswedding3

My Best Friend’s Wedding reuseste sa imbine miraculos situatiile comice, cu dragostea si cu o muzica desavarsita, pentru care a si fost nominalizat la Premiul Oscar. Beneficiind de o regie inspirata, P.J. Hogan filmul a mai cistigat premii pentru cea mai buna comedie a anului 1998, a fost nominalizat la 3 sectiuni pentru Globul de Aur si la tot atatea cateorii la MTV Movie Awards.

Rolul de mica scorpie fermecatoare si insinuanta pe care Julia Roberts il joaca in film i se potriveste de minune. Modul in care incearca sa faca fata provocarilor, mimand reciprocitatea sentimentelor si lasandu-se curtata de Rupert Everett, provoacmybestfriendswedding8a un comic de situatie si de limbaj de-a dreptul exploziv. Filmul pune in evidenta talentul si naturaletea jocului Juliei Roberts dar readuce in atentia spectatorilor si imaginea ei de pretty-sexy woman.

Rupert Everett, actor britanic carismatic si la inaltime, in fapt si din punct de vedera al jocului, are o prestatie plina de umor, iar cuplul pe care il face cu Julia Roberts are o chimie cu totul speciala.

Dermot Mulroney isi face datoria este frumos si pe rol, surpriza este Cameron Diaz , care in rolul tontutei dulci si blonde, nu se lasa eclipsata de Julia Roberts. Nu poti decat sa-i multumesti pentru prestatia exuberanta din scena de karaoke pe muzica lui Dusty Springfield’s “I Just Don’t Know What to Do With Myself.”

Ce spun criticii despre My Best Friend’s Wedding?

My Best Friend’s Wedding a avut in general cronici foarte bune, criticii apreciind ummybestfriendswedding2orul fin al acestui film, care reuseste sa aduca ceva nou, emotionant si cu adevarat comic in peisajul comediilor romantice.

In aceeasi idee Peter Travers, de la Rolling Stone, apreciaza cuplul plin de stralucire si carisma Julia Roberts – Rupert Everett, pretty women and the gay men, care da sarea si piperul pentru My Best Friend’s Wedding. Naturaletea jocului si replicile pline de umor care curg una dupa alta, comicul de situatie fac din aceasta comedie una foarte reusita in spiritul comediilor din anii de aur, vezi Carole Lombard/Cary Grant.

Filmul este o revenire pentru Julia Roberts in simpatia publicului, dupa o serie de filme, gen Mary Reilly, Michael Collins, in care imaginea de frumusica, din anii ’90, fusese grav deteriorata.

Verdictul KoolHunt.ro

Plina de umor de situatie si limbaj, comedia My Best Friend’s Wedding a ramas una dintre preferatele mele, in special pentru personajul lui Rupert Everett si pentru scena in care acesta interpreteaza la masa “A little prayer for you” a Arethei Franklin care este un must-see. Sigur va veti amuza si veti rade in hohote.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*