Home » Cofetarii, Magazine

Minunata poveste a cheesecake-ului

30 November 2013 scris de Niciun comentariu

Christmas Cheesecake 3 articol_Cheesecake RomaniaInainte  sa ajunga la New York in cautarea desavarsirii, cheesecake-ul era servit sportivilor la primele Jocuri Olimpice, in Grecia Antica. Apoi in jurul, anului 1000 a ajuns in Europa de Vest, in Italia si Anglia. Gratie imigrantilor, la sfarsitul secolului XIX, New York-ul gusta acest delicios desert. De atunci, restaurantele americane au in meniu propria varianta de cheesecake. Acesta se gaseste si in Europa conceput dupa retete diferite, in functie de specificul tarii.

Urmeaza o frumoasa incursiune pe meleaguri straine, sa vedem cum fiecare tara isi aduce elemente diferite si isi creeaza propriul cheesecake

strawberry_french_cheesecakes_lg articol_Cheesecake RomaniaAmerica de Nord

Astfel, vorbim de New York cheesecake care are o consistenta bogata, densa, neteda si cremoasa.

Pennsylvania Dutch cheesecake care foloseste o branza usor picanta si cu un continut scazut de apa si se numeste cheesecake-ul fermierului

Philadelphia cheesecake are o textura mai usoara, dar mai bogat in aroma decat cheesecake-ul New York.

Chicago  cheesecake este acel cheesecake ferm la exterior, dar cu o textura moale si cremoasa la interior.

cheesecake polonez articol_Cheesecake RomaniaEuropa

Cheesecake-ul Italian este facut cu ricotta si miere , fiind mult mai dietetic.

Cheesecake-ul frantuzesc este foarte usor, cu gelatina si are 3-5 cm inaltime. De obicei este facut cu branza  Neufchâtel

Polonezii se mandresc cu propriul lor cheesecake, c are este una dintre cele mai populare prajituri in Polonia si poarta numele de sernik.

Desi Grecia a inventat aceasta delicatesa, multi greci cred ca este o prajitura  americana si o numesc cheezz cake. Cheesecake-ul  grecesc este facut cu o  branza proaspata, nepasteurizata numita mizithra.

english Banoffee cheesecake articol_Cheesecake RomaniaIn Anglia si Irlanda, cheesecake-ul se gaseste foarte des in meniurile restaurantelor, iar sortimentele cele mai des intalnite sunt cele cu cirese negre, coacaze negre, capsuni, fructul pasiunii, zmeura si lamiae.

Pe langa aceste sortimente clasice, Anglia sa mandreste si cu sortimente afrodisiace precum: banoffee(banana, crema si toffee), cafea, ceai, irish cream, ciocolata alba si chiar cu marshmallows.

cheesecake cu somon2 articol_Cheesecake RomaniaIar Scotia se mandreste cu cheesecake-ul cu somon afumat si cimbru.

Cheesecake Romania are in portofoliu o varietate de sortimente si in plan sa dezvoltealte produse, realizate si cu aportul clientilor nostri, prin feedbackul si recomandarile lor.

Asadar, este locul unde iti vei putea elibera poftele dulci adunate de peste zi, care asteapta linistite dezlegarea cu un cheesecake pe placul tau.

Si pentru ca tot se apropie sarbatorile, va inspiram cu niste cheesecake-uri imbracate in haine de sarbatoare.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*