Megamind – bbbbbbad to the bone
– atmosfera & entertainment: 8/10
– regie: 8/10
– actori: 8/10
– scenariu: 7.5/10
– montaj: 8/10
Nota IMDb: 7.2/10
E adevarat ca in ultima vreme nu am mai avut parte nici de comedii nici de filme de animatie, cel putin nu asa cum mi-as fi dorit. Nu as vrea ca doar din dorinta de a lansa pe piata filme dedicate copiilor si adultilor pe ici pe colo, filmele de animatie sa capete o nota monotona, sa inceapa sa se incadreze intr-un tipar anume, pentru ca, zau asa, ar fi pacat. Filmul de animatie ofera inca posibilitati neexplorate, mixt de genuri, revolutia personajelor principale, schimbarea decorurilor.
Asa ca, chiar daca fundamental ne uitam cam la acelasi genuri de filme: ceva umor, victoria binelui, dragostea care dureaza o vesnicie si ceva, uite ca Megamind ma surprinde si pe mine, si ne aduce ceva nou.
Because I’m Bad, I’m Bad… Who’s Bad?
Un pusti care nu reuseste sa se adapteze lumii in care traieste, avandu-l competitor pe grozavul Metro Man, Megamind decide sa fie personajul negativ al orasului Metro City, si astfel sa ii fie recunoscute calitatile. Fiind un personaj inventiv, o minte sclipitoare, Megamind incearca prin diverse metode sa isi invinga adversarul, Metro Man detinand titlul de aparator al orasului Metro City. De-a lungul timpului Metro Man reuseste cu succes sa protejeze orasul, el fiind un adevarat erou, recunoscut de toata lumea.
Megamind inventeaza un plan extraordinar, care da roade si intr-adevar, reuseste sa il omoare pe adversarul sau Metro Man, insa nu dupa multa vreme, Megamind isi da seama ca de fapt toata viata lui a gravitat in jurul acestei competitii cu Metro Man, si ca intrecerile ii faceau mare placere, pentru ca il provocau, ii stimulau mintea sclipitoare, ii puneau in valoare calitatile, iar singurul care era in masura sa le aprecieze era chiar adeversarul sau. Pus intr-o asemenea situatie, in imposibilitatea de a indrepta greseala facuta, Megamind „reinventeaza” un alt super-erou, atribuindu-i calitati si puteri de neimaginat. Insa o prima mare surpriza a filmului este aceea ca Titan, nu este un super-erou care vegheaza asupra orasului, ci mai degraba isi vede propriile interese, de a cuceri o jurnalista si de a stapani orasul. In scena apare un nou personaj, foarte simpatic, Bernard, ce ii face curte minunatei jurnaliste (scotandu-l din sarite in felul asta pe Titan), personaj care este nimeni altul decat Megamind „reincarnat” datorita jucariilor sale magice. Realizand greseala pe care a facut-o, Megamind vrea sa indrepte totul, pentru ca el in realitate nu vrea sa aduca prejudicii orasului si incepe lupta impotriva lui Titan.
Finalul va rezerva ceva surprize, chiar daca fundamental… da, e la fel. El ramane cu fata, orasul e salvat, etc. Dar o sa va convingeti cat de mult conteaza si cum se fac toate acestea, asa, ca prin magie.
Despre actori si regie ce se poate spune?
Cum e deja o traditie, chiar si in filmele in care actorii „nu se vad”, intalnim tot personaje celebre, ori prieteni de-ai prietenilor lor. Asa ca si aici veti da peste nume grele, cele patru personaje care definesc actiunea sunt nu numai actori cunoscuti ca Will Ferrell (Megamind), Tina Fey ( Roxanne –jurnalista) pe care chiar anul asta ati revazut-o in „Date Night”, Ben Stiller ii da glas timidului Bernard, ci si mega-cunoscuti – Brad Pitt este vocea lui Metro Man, aparatorul orasului.
Cred ca Megamind este dovada faptului ca inca se pot face filme bune, dragute daca vreti, fara ca jumatate din valoarea lor sa fie data de sex-simbolurile care invadeaza ecranul. Asadar, si cele mai indragite vedete se pot descurca admirabil, fara sa apeleze la farmecul personal, pentru a cuceri o lume intreaga.
Tom McGrath, regizorul filmului va este cunoscut datorita seriei Madagascar, iar acum scriind ma gandesc la faptul ca are o afinitate catre productiile ce incep cu litera „M”. Nu-i nimic, atat timp cat ii ies de-a dreptul delicioase, nu pot decat sa ii urez „Bafta!”
Ce apreciez in mod deosebit la filmul acesta, este ca dincolo de fantezismul specific animatiei, transmite mesaje demne de luat in calcul, nu numai pentru cei mici, pentru ca filmul nu le este dedicat. Marturisesc ca l-am vizionat impreuna cu o prietena care nu e fan animatii, dar care insa la sfarsitul acestuia, mi-a spus ca e numai bun de oameni mari, pentru ca te remonteaza si te indeamna sa lupti, no matter what.
Ce spun criticii despre Megamind?
Megamind primeste un scor de 71% fresh pe tomatometerul de pe RottenTomatoes.com iar pe Metacritic.com vedem ca Megamind a adunat 64 de puncte din 100. Nu-i rau, pentru o animatie de abia lansata.
Verdict KoolHunt.ro
O noua traditie ia forma zilele astea in ceea ce priveste filmele de animatie: personajul principal este prezentat ca si personaj negativ (Despicable Me, de ex), lucru care imi surade, fiind o noua abordare, mai ales ca da si roade in Box Office. Mi-a placut intruchiparea lui Megamind si a lui Bernard, ambii foarte simpatici, foarte delicata si Roxanne, frumos conturat orasul si in mod special actiunea. E un film lejer, fara „obigatii”, adica nu te uiti ca sa descoperi ceva revolutionar (un nou mod de a sparge o banca sau o noua formula chimica), te uiti ca sa te reasiguri ca binele invinge, ca dragostea e peste tot, ca adevarul te elibereaza…
Ce m-a cucerit de-a dreptul… a fost coloana sonora. Imposibil sa iti scape, sa nu o apreciezi, sa nu admiri potrivirea si simetria perfecta intre desfasurarea actiunii si coloana sonora ce o insoteste. Aaa, sa nu uit, si Brad Pitt are un cantecel de interpretat in filmul asta, o sa va placa! Asadar, daca Megamind e prezentat spectatorilor pe melodia „Bad to the Bone” , spre final el face ceva piruete pe melodia „Bad” a lui M.J. As vrea sa imi spuneti voi „Who’s Bad” in filmul asta?
[…] Megamind – bbbbbbad to the bone Wed Dec 15, 2010 3:39 am CoolRank: 8/10 – atmosfera & entertainment: 8/10 – regie: 8/10 – actori: 8/10 – scenariu: 7.5/10 – montaj: 8/10 Nota IMDb: 7.2/10 E adevarat ca in ultima vreme nu am mai avut parte nici de comedii nici de filme de animatie, cel putin nu asa cum mi-as fi dorit. Nu as vrea ca doar din dorinta de a lansa pe piata […] […]
[…] Recenzia animatiei Megamind […]
Despicable me nu mi-a placut in mod deosebit, chiar m-a plictisit pe alocuri spre deosebire de Toy Story 3 say Up. Este acesta un film mai antrenant si amuzant decat Despicable Me sau nu?
Nu prea mi-a placut. Poate nu eram eu intr-o zi buna.
[…] avand la activ contributii ca actori, scenaristi, producatori in diferite proiecte animate: Megamind, Antz, Puss in Boots, The Penguins of Madagascar. Lor li s-a alaturat alt membru din aceasta mica […]
[…] mentionez in cate filme a jucat Ferrell si ce gen sunt, nu-i asa? Ok… poate cateva referinte: Megamind (cu vocea, si totusi… funny), The Other Guys, Step Brothers, Stranger than Fiction (cu toate […]
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.
Tinem legatura?
Vrei sa scrii pentru Koolhunt.ro?
Ultimele articole pe Koolhunt.ro
Must-see la cinema
Sunt O Baba Comunista
Riddick
Must-avoid la cinema
2 Guns
This is the End
Must-visit in Bucuresti
Restaurant frantuzesc Voila
Corks Cozy Bar
Must-read pe Koolhunt.ro
Topul restaurantelor din Bucuresti
Topul cafenelelor din Bucuresti
Topul ceainariilor din Bucuresti
10 filme hot pentru o noapte incendiara
Top 50 replici celebre din filme
My top 30 favorite movies
Top 20 filme cu final neasteptat
Top 12 filme cu si despre dans
Top 12 filme muzicale
Trailere filme nominalizate Oscar 2013
Nominalizarile pentru premiile BAFTA 2013
Parteneri Koolhunt.ro
Tags
Most Commented
Recent Comments