Restaurant L’ecrevisse Bistrot – encore une fois!
– atmosfera si design interior: 7.5/10
– meniu: 7.5/10
– servire: 7.5/10
– preturi: 7/10
Pe o straduta cu batrane case, in vecinatatea Bulevardului Ferdinand, s-a deschis recent un locsor extrem de primitor si boem pe nume L’ecrevisse Bistrot. Un local (ca) de familie ce promite a gati si servi gurmanzilor pasionati de a manca bun si bine tot felul de specialitati frantuzesti preparate cu branzeturi fine si creaturi acvatice (doar numele localului inseamna langusta:)).
Care-i atmosfera in L’ecrevisse si cum sta la capitolul design interior?
Atmosfera la acest mic bistro este extrem de intima: localul este amenajat in livingul unei frumoase si vechi case, avand numai 5-6 mese. Cand intri acolo te simti ca intr-o vizita la o matusa stabilita in Franta: aerul retro al micilor obiecte de mobilier, floricelele din pervaz si sansonetele in surdina te fac sa te prelingi intr-o dispozitie pentru viata si mancare buna.
Ce mancam si bem bun la bistroul L’ecrevisse?
Meniul extrem de restrans este scris in fiecare zi cu creta “la tabla” si acopera in general cateva clase esentiale de preparate: antreuri si supe, feluri principale si desert. Antreurile pot fi salate cu melci sau cu paté de rata, “pachetele de primavara frantuzesti” sau carpaccio de ton. Daca doriti o supa, atunci aveti de ales intre supa de ceapa sau crema de ciuperci. Felurile principale sunt toate niste specialitati, in sensul ca probabil sunt putini acei “mancaciosi” care si-ar prepara asa ceva acasa. Vorbim despre genul de preparate pe care un gurmand le-ar gati atunci cand isi invita socrii la masa si vrea cu orice pret sa ii impresioneze: ficat de gasca la gratar, melci, somon la gratar, ravioli cu scoici, dorada, jigou de miel sau file de vita. Deserturile sunt tot putine, dar fine: nougat glacé, tort de ciocolata (foarte) neagra si, fireste, crème brûlée.
Supa de ceapa este delicioasa, desi, ca peste tot, este servita clocotind, astfel incat esti nevoit sa astepti pana se raceste iar felia de paine cu cascaval aproape se dizolva in supa. Nici prea acra, nici prea dulce, iti incalzeste si stomacul si sufletul.
La capitolul antreuri, “pachetelele de primavara” – pe numele lor din meniu aumônières – sunt de departe cea mai buna alegere pentru un impatimit al branzeturilor frantuzesti (ce ma aflu). Daca nu sunteti efectiv indragostiti de branzeturi si de senzatiile delicate pe care le pot da papilelor in combinatii cum ar fi nuci sau stafide, mai bine optati pentru altceva. Aumônières sunt bucati de branza de capra, invelite diafan in bacon, apoi ascunse in foietaje extrem de fine si coapte pana foile devin crocante, pentru ca la final sa primeasca si selecta companie a unui sos Roquefort cu stafide. Delicios!!
Salata simpla pe care am servit-o langa a fost o explozie de frunze si legume proaspete: salata, rosii, ceapa, ridichii, ciuperci. O adaugire perfecta langa un fel cremos si consistent ca pachetelele mai sus amintite.
Desertul nu ne-a suprins prin nimic spectaculos, ci a fost pur si simplu bun :) Nougat glacé, servita cu un sos fin de vanilie, a fost extrem de crocanta si nu a depasit masura la capitolul dulcegarie.
Daca doriti sa beti, va puteti alege un vin sau un cocktail cu alcool. Sau, de ce nu, un suc proaspat stors: de mere, morcovi, gref sau portocale.
Cash or credit? Cum sunt preturile in bistroul L’ecrevisse?
Preturile nu sunt mici, dar reflecta calitatea preparatelor (nu neaparat si cantitatea). O supa costa intre 15 si 17 lei, un antreu intre 25 si 30 de lei iar felurile principale graviteaza in intervalul 50-70 lei. Deserturile costa si ele 16-17 lei, dar finetea iti da repede de inteles ca s-au folosit ingrediente de foarte buna calitate. Bauturile sunt pozitionate mai bine decat oriunde pana acum: iata, deci, ca pentru a bea o apa de 250 ml nu trebuie sa platim 12 lei, ci aici putem sa ne hidratam daca simtim nevoia (si o veti simti daca veti comanda branzeturile) cu 750 ml de apa pentru numai 6 lei.
Cum suntem serviti in bistroul L’ecrevisse?
Ca si cum am fi in vizita la niste prieteni. Doamnele gazde ne-au povestit foarte frumos tot meniul de pe tablita, ne-au facut recomandari sau marturisiri (de genul “castravetii nu sunt prea buni, nu o sa vi-i pun la salata”) si au fost foarte prompte in a ne aduce de baut sau a ne aduce felul urmator. O ospitalitate adevarata!
Cand sa mergem la L’ecrevisse si pentru ce ocazii este potrivit?
Pentru cine sau pranzuri romantice. Date fiind dimensiunile sale, L’ecrevisse nu este potrivit pentru grupuri prea mari sau pentru intalniri cu caracter mai formal. Ba mai mult, daca muzica nu are volumul potrivit, v-ati putea trezi participand un pic prea activ in conversatia indragostitilor de la cealalta masa din salon.
Unde gasim bistroul L’ecrevisse?
Pe strada Gheorghe Pop de Basesti, la numarul 48. Mergand acolo veti intelege poate de ce motto-ul lor este “La bonne cuisine est la base du veritable bonheur” (Mancarea buna este de baza in a avea o viata buna). Cu alte cuvinte, aceia dintre dvs. care traiesc pentru a manca ar trebui sa vada putin daca ei au sau nu dreptate:)
Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in bistroul L’ecrevisse pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.
[…] L’ecrevisse Bistrot – KoolRank: […]
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.