Home » cinema, Stiri cinema

Lansare trailer “Ultimul Zburator”: Motoare si pasiune

27 September 2013 scris de 1 comentariu

ultimul-zburator-kh1Un nou film romanesc. “Ultimul Zburator” incearca o reteta hollywoodiana in cinematografia romaneasca, acaparata de filme de autor (bune) si productii la limita dintre direct pe DVD si Hallmark romance. Foarte bine face!

Pe pagina de Facebook  –https://www.facebook.com/ultimulzburator – aflam ca este vorba de o incercare de a transpune pe marele ecran mitul Zburatorului – adica pentru cei care isi mai amintesc de la scoala de Ion Heliade Radulescu. “In mitologia romana Zburatorul este un demon de o frumusete rapitoare, care, tulbura mintile si simturile fetelor tinere facandu-le sa tanjeasca dupa iubire.

El este considerat de asemenea, o semidivinitate erotica ce simbolizeaza toate formele de sexualitate , a femeilor care tanjesc dupa placerile trupesti. Zburatorul, patrunde prin mijloace oculte in casa si in viata victimei, activitatea sa transpunandu-se in initiere sexuala. In literatura universala, Zburatorul este cunoscut si sub numele de “Incubus” – aceasta este descrierea “oficiala”. Undeva intre teen romance movie si film cu tenta gotica.

ultimul-zburator-kh2

Ideile outside the box in cinematografia romaneasca nu sunt usor de transpus intr-un scenariu concret. Se spune ca nu au public – adica sutele, miile de fani si fane Twilight, The Vampire Diaries si nu numai n-ar gusta o poveste scrisa si jucata bine made in Romania?

Realizam foarte multe filme bune in Romania, filme premiate, filme muncite, filme pentru care echipa adunata in jurul proiectului a luptat pentru fiecare leu din pasiune. Pasiune, nebunie, multa munca. Se vede acest lucru si la “Ultimul Zburator”.

ultimul-zburator-kh3

Ne plac avanpremierele si lansarile de trailers din strainatate. Ne uitam si speram sa vedem asa ceva si in Romania. Nu este usor. Sa schimbi mentalitatile, sa schimbi sistemul, sa te lupti pentru fonduri, sa faci ceva neconventional intr-un spatiu apatic.  Schimbarile sunt binevenite si avem nevoie de ele.

“Ultimul Zburator” se va lansa pe 14 februarie 2014. De Valentine’s Day nu de Dragobete. Astept carcotelile de serviciu dar inca odata spun, bravo echipei pentru concept si strategia de marketing pusa in miscare.

Avem un trailer nou nout, un teaser si Holograf a lansat videoclipul “Roua diminetii” cu imagini din “Ultimul Zburator”. Un sound fresh, o intoarcere la radacinile rock ale formatiei. Rar gasim o astfel de promovare. Nu suntem obisnuiti, costa, nu este piata pregatita sau este dezinteresata. Fals. Personal am apreciat cateva exercitii de acest gen. “Vlad Nemuritorul” a beneficiat de o melodia superba, “Dragostea mea” care s-a bucurat de promovare la vremea respectiva, “Numai ea” din “Orient Express”. Soundtrack-ul nu ar trebui sa ramana o notiune valabila pentru filmele occidentale, este cazul sa devina o realitate si in Romania.

ultimul-zburator-kh4

Trailer-ul la “Ultimul Zburator” s-a lansat la Terasa Berarilor, dupa o coloana de 110 motociclisti au traversat Bucurestiul pe traseul: Bd. Kiseleff – Pta. Charles de Gaulle – Pta. Victoriei – Sos. Stefan cel Mare – Sos. Mihai Bravu – Garden Pub Terasa Berarilor. Cluburile Chopper Academy, Slow Riders ?i Free Riders au fost cele care au raspuns afirmativ manifestului.

Petrecerea a inceput cu lansarea trailerului oficial in prezenta echipei si a actorilor din film: Gabriel Dutu, Iulia Verdes, Constantin Cotimanis, Constantin Cojocaru, Marius Bodochi si George Ivascu. Trailerul oficial poate fi urmarit aici : http://www.youtube.com/watch?v=SwOjFveN3Ks. 

Un alt element de noutate il reprezinta live-streaming-ul realizat: http://ultimulzburator.live2web.ro/ , prima initiativa de acest gen din Romania.

ultimul-zburator-kh5

Filmul “Ultimul Zburator” este o frumoasa poveste de iubire ce transcede timpul si spatiul, prezentand o lume fascinanta, demult uitata de o societate atat de cufundata in intunericul materialismului. Asta aflam de pe pagina de Facebook “Ultimul Zburator” si site-ul http://www.ultimul-zburator.ro/. Eu va spun sa pregatiti pentru premiera de la anul din primavara. Nu veti regreta.

Fotografiile au fost realizate de Mirela Husaru la evenimentul de lansare a trailerului filmului “Ultimul Zburator”, pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

1 comentariu »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*