Home » Evenimente

La degustare de vinuri Principe di Corleone

14 February 2014 scris de 1 comentariu

principe-di-corleone1Miercuri, 12 februarie, koolhunterii au fost la o degustare de vinuri din podgoria Principe di Corleone. Vinuri noi pe piata romaneasca, Principe Di Corleone se bucura deja de succes in America, Anglia, Japonia, Germania si Austria. De la culegerea strugurilor, producerea si maturarea vinului, pana la imbuteliere este vorba de pasiune si dedicatie. Cu o traditie cladita in timp, bautura promite o experienta excelenta, eleganta si rafinamenta. Unde gasim vinurile Principe di Corleone? Momentan doar in cele mai dosebite locatii: winehouse, restaurante si hoteluri de 4 si 5 stele.

principe-di-corleone2Evenimentul a avut loc la showroom-ul Principe di Corleone, intr-o atmosfera restransa si intima. Degustarea s-a facut in crama, o alegere ce ne-a placut foarte mult pentru promovare. Acest detaliu, alaturi de gustarile cu specific italian, au adus o amprenta de autenticitate. Gazda noastra, Jimmy D. Ferradino – Sales Manager Romania, ne-a spus povestea fiecarei sticle de vin.

principe-di-corleone3Deschiderea a fost facuta de Goce Di Luce. In traducere se numeste Picaturi De Lumina si este un vin alb din struguri negri. Un vin aperitiv cu o culoare galbena cu reflexii argintii. Deoarece pigmentul este concentrat in coaja strugurilor, pentru un astfel de vin boabele zdrobite sunt presate inainte de fermentare, fermentarea mustului avand loc fara cojite. A urmat Bianco Alcamo, o bautura cu un parfum fin, ce evidentiaza nuante de flori albe. La capitolul vinuri rosii, Narke a fost vedeta serii. Acesta a castigat in noiembrie 2013 medalia de aur la Expo drink and wine. Nerello Mascalese, un vin proaspat si echilibrat, de o culoare rosu stins a incheiat seara.

Platourile au fost generoase, pline cu branzeturi, peste si faimosul prosciutto crudo. Totusi atractia serii a ramas vinul. Noua ne-a placut Bianco Alcamo si din categoria de vinuri rosii Nerello Mascalese.

1 comentariu »

 • jimmy said:

  multumim mult pentru cuvinte frumose.
  Doar o corectare ;)

  – picaturi de lumina

  Vinul alb ca a fost pe placul dvs Bianco Alcamo a fost castigator de medalia de Argint la Concurs Mondial din Bruxelles

  Va mai asteptam pentru alte degustari cu mare placere.

  Cu stima,
  Jimmy

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*