Home » Localuri, Restaurante

Restaurant La Cucina – cum e sa cinezi intr-o bucatarie de lux

3 May 2012 scris de 1 comentariu

KoolRank: 7.5/10

– atmosfera si design interior: 7.5/10

– meniu: 7.5/10

– servire: 7.5/10

– preturi: 7.5/10

Desi nu chiar nou in peisajul gurmand bucurestean, restaurantul La Cucina se bucura de un val de popularitate cel putin la fel de intens, daca nu chiar mai intens, ca al unui restaurant  “proaspat” aparut pe harta. Dat fiind trecatorul interes pe care majoritatea restaurantelor bucurestene il acorda crearii unei experiente (macar) placute pentru clientii lor, a fi stabil in ceea ce priveste calitatea serviciilor si  a atentiei pentru client este realmente ceva demn de un premiu cu statuie.

Sunt putini cei care reusesc macar sa respecte ingredientele din meniu pentru mai mult de cateva luni – maxim un an de zile: o biata salata cu rucola si radicchio se poate transforma, de la cine nu te astepti macar, intr-o biata salata verde cu urme mult prea discrete de rucola si radicchio. Mai rau chiar, daca ii intrebi de ce s-a intamplat asa, se vor incapatana sa iti explice diferenta dintre radicchio si salata verde pana cand vei regreta momentul  in care ai inceput sa vorbesti. Prin urmare, un restaurant in care standardul de servire este constant si ridicat de-a lungul mai multor ani, asa cum este La Cucina, merita ceva atentie.

Care-i atmosfera la La Cucina si cum sta la capitolul design interior?

Atmosfera La Cucina este eminamente rustica, cu multe plante, mobilier din lemn si multe-multe borcane si sticle cu mirodenii, muraturi si delicateturi felurite. Te simti ca intrat intr-o bucatarie de tara, acolo unde incepe adevarata experienta gastronomica si unde te-ai furisa mereu ca sa sterpelesti o bucatica de paine calda inaintea celorlalti musafiri :) Fundalul sonor este fie italian, fie clasic, iar, atunci cand seara incepe sa se transforme in noapte, incep si acordurile de pian.

Ce mancam si bem bun in restaurantul La Cucina?

Fiind vorba despre un restaurant cu specific italienesc, raspunsul este previzibil: aperitive, paste, fripturi si pizza. Aperitivele sunt printre cele mai gustoase pe care le-am incercat intr-un restaurant italienesc: focaccia, ciabatta si grisine alaturi de cuburi de parmezan, platouri cu mezeluri felurite, rosii uscate, anghinare murata sau orez cu creveti, muraturi romanesti, masline verzi sau ciuperci umplute. O paleta generoasa cu care sa iti deschizi apetitul :)

La capitolul fel principal, fie ca optezi pentru paste, friptura sau pizza, vei fi la fel de multumit. Pastele sunt facute in bucataria localului si prospetimea lor se simte, mai ales in combinatie cu sosurile de smantana, pesto sau rosii. Cantitatea este absolut coplesitoare, deci nu va aventurati sa comandati de la inceput si aperitiv si paste. Despre desert putem vorbi doar daca impartiti pastele cu cineva :)

La capitolul fripturi, puteti opta pentru vita, puisor, vanat sau peste, insotite de diverse garnituri. Vanatul este gatit cu sos bogat de ciuperci si vine insotit de o garnitura de mamaliguta (deci nu doar romanilor le place acest minunat preparat). Portia nu este pantagruelica, dar este potrivita pentru un apetit deja ostoit cu un antipasto.

Fripturile sunt gatite asa cum ne asteptam, adica vita este de soi bun si fraged, puisorul este “natural” si nu o miniatura de pui indopat cu “vitamine”, iar somonul file pe care l-am incercat m-a incantat peste masura, fiind mai gustos decat m-as fi asteptat de la un peste (ceea ce ma desconspira, desigur, ca pe o consumatoare cel mult ocazionala de astfel de feluri, dar face cinste bucatarului daca pana si unui ne-impatimit pestele i s-a parut bun).

Mi-ar fi placut sa existe un segment mai bine reprezentat de salate, cu multa rucola, radicchio sau spanac. Dar am trecut peste aceasta “lipsa” intrucat persoana care ne servea a fost extrem de binevoitoare si mi-a oferit o salata custom-made cu rucola, taitei thailandezi si somon la gratar. Mai rar asa rasfat!

Deserturile sunt de-a dreptul spectaculoase, o alchimie de gusturi si texturi cum mai rar ai placerea: panacotta cu compot de portocale si rozmarin sau mousse de ciocolata cu crocant de migdale, clasicul tiramisu sau placinta cu mere si sos de vanilie. Sau, de ce nu, spaghete de inghetata. Daca tiramisu si placinta mai puteti degusta si in alte locuri, mousse-ul de ciocolata este de neratat!  :)

Cash or credit? Cum sunt preturile in La Cucina?

La prima strigare as spune ca preturile sunt mari, pentru ca un platou cu aperitive costa in jur de 40 de ron, o salata  sau o portie de paste tot in jur de 40 de ron, o pizza in jur de 30 lei, iar o friptura intre 60 si 140 lei, in functie de tipul de carne dorit (peste, pui sau vita). Deserturile costa in jur de 25 de lei, iar bauturile sunt mai scumpe decat in mod obisnuit: o cafea costa intre 8 si 17 lei, ceea ce e putin cam mult. Bauturile racoritoare sunt si ele in gama superioara de pret, dar nu cu mult in afara grilei intrucat un fresh de portocale sau gref costa 14 lei. Vinul are un pret absolut rezonabil, mai ales comparativ cu alte restaurante scumpe (unde doar un pahar de vin costa 25 lei): o sticla de Terra Romana rose costa aici doar 100 lei, iar daca doriti un sortiment alb sau rosu de vin romanesc veti plati in jur de 150 lei, in functie de sortimentul si varsta vinului. Per total, pentru o masa indestulatoare, o persoana ar trebui sa cheltuiasca in jur de 110 lei (pentru un aperitiv, un fel principal, un desert si ceva de baut, dar nu alcoolic).

Cum suntem serviti in restaurantul La Cucina?

Pe scurt: asa cum trebuie! Am observat – oare sunt singura??? – ca in ultima vreme ca sa primesti servicii bune si foarte bune trebuie sa platesti mai mult. Asa ca am ajuns ca un pret mai mare pentru o mancare buna, dar nu spectaculoasa, sa nu mi se mai para foarte exagerat. Oare asta sa fie tendinta? Platim aproape 20 de lei pentru o cafea doar pentru ca ne este adusa repede, cu un zambet necontrafacut, iar acest serviciu este constant in timp? Aceasta este noua mea dilema. Pana cand voi gasi raspunsul, sau macar cateva restaurante care sa ofere servicii bune alaturi de o mancare “obisnuita”, nu musai haute-gastronomie, ma voi resemna sa cred ca da, in Bucuresti trebuie sa platesti mult si foarte mult pentru a fi servit cum trebuie. Si poate nu este neaparat rau sa iesim mai rar si atunci in locuri unde suntem respectati si tratati asa cum este firesc.

Cand sa mergem la La Cucina si pentru ce ocazii este potrivit?

As recomanda La Cucina pentru masa de seara, intr-o companie numeroasa. Fiind un loc rustic, atmosfera este cu precadere conviviala iar locul este asezonat cu un “freamat” de oameni care mananca si se simt bine unii cu altii. Nu mi se pare potrivit pentru intalniri de afaceri, dar poate ca amplasarea sa in incinta Mariott contrazice la nivel empiric aceasta parere. Cu siguranta este potrivit pentru mese cu multe persoane, chiar si cu copii, intrucat personalul este deosebit de amabil si atent cu micutii si mai ales pregatit cu o recuzita interesanta (foi si creioane de colorat) pentru a face fata acceselor de nerabdare sau plictiseala ale copiilor.

Unde gasim restaurantul La Cucina?

La etajul 1 al Grand Hotel Marriott. N-ar fi rau sa faceti o rezervare daca vreti sa mergeti acolo seara la  numarul: 021 403 19 02.

Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in restaurantul La Cucina pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of La {$surname} La Cucina
    Program: L-S: 12:30 - 23:30, D: 12:30 - 23:00
    Adresa: Calea 13 Septembrie 90 (JW Marriott Bucharest Grand Hotel)
    Bucuresti , Romania , 050726
    Telefon: 021 - 403 19 02
    Map of <b>Program:</b> L-S: 12:30 - 23:30, D: 12:30 - 23:00
    Yahoo Map - Live Map


1 comentariu »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*