Home » Dezvoltare personala, Evenimente

La Bucuresti va avea loc prima Conferinta despre Fericire din Estul Europei!

27 September 2013 scris de Niciun comentariu

conferinta-comunicat-presaPe 5-6 octombrie, la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, Asociatia Initiativa pentru Fericire va organiza prima Conferinta despre Fericire din Estul Europei. Cu 4 speakeri internationali si o persoana publica ce urmeaza a fi anuntata, Conferinta doreste sa prezinte unele dintre cele mai recente descoperiri in materie de studiu al fericirii. Fericirea a devenit un domeniu de studiu inca din anii 80, in prezent fiind o materie predata la universitati de renume precum Harvard University, Stanford University sau Pennsylvania University. Stiinta care studiaza fericirea si comportamentele comune ale persoanelor fericite este denumita psihologie pozitiva, iar parintele ei fondator este considerat a fi Martin Seligman.

Intr-un studiu facut de Gallup World Poll pentru Organizatia Natiunilor Unite in 2012, Romania este cea mai nefercita tara din Uniunea Europeana, fiind surclasata la nivel mondial de state precum Kuwait, Vietnam, Myanmar sau Kosovo. Astfel, o Conferinta despre Fericire pare bine venita in acest mediu.

Printre vorbitori se numara consultanti ai Guvernului Britanic sau ONU. Vorbitorii conferintei au in spate ani de experinta in ONG-uri sau organizatii care promoveaza si studiaza fericirea. Eiji Shimizu este producatorul Happy Movie, unul dintre cele mai aclamate documentare despre fericire din lume. Vanessa King este cofondatorul ONGului britanic Action for Happiness si una dintre putinele persoane care lucreaza direct cu Martin Seligman, parintele fondator al psihologiei pozitive. Vanessa este, de asemenea, consilier in Guvernul Marii Britanii pe probleme de fericire, ajutandu-i pe membrii guvernului sa creasca indicatorul pe care au inceput recent sa-l monitorizeze: fericirea pe cap de locuitor.

Randy Taran este cofondatoare al ONGului american Project Happiness si membru de administratie in consiliul fundatiei Dalai Lama, iar Wenceslao Unanue este profesor de economie la o universitate din Chile, consultant pentru Guvernul Regal al Bhutanului (prima tara care isi bazeaza deciziile economice pe nivelul de fericire al populatiei) si consultant ONU pentru probleme de economie bazate pe fericire si bunastare.

Acestora li se vor alatura cativa speakeri romani: Hedi Hoka, doctor in pshilogie si leadership coach, Anca Ghinea, autoarea cartii „Arborele sperantei”, Laura Ducu, regizor si trainer in comunicare, actorie si terapie prin arta, Florin Ghinda, trainer si fondatorul Romaniapozitiva.ro, Malina Chirea, cofondatoarea Asociatiei Initiativa pentru Fericire si o persoana publica ce urmeaza sa fie anuntata.

Conferinta, care se va intinde pe 2 zile, va cuprinde atat discursuri, cat si ateliere de lucru pe diferite teme conexe fericirii: Munca din pasiune, 10 solutii pentru o viata mai fericita, Tehnici pentru o viata implinita, Secretele Fericirii si Noul model de dezvoltare a societatii bazat pe fericire si starea de bine.

Programul Conferintei despre Fericire si informatii despre bilete pot fi gasite pe site-ul conferinta.ipf.ro.  Biletele sunt disponibile prin Eventim si in retelele partenere: magazinele Orange, Vodafone sau Domo, librariile Carturesti si Humanitas. Ele au preturi pornind de la 175 RON pentru o zi de eveniment, iar membrii ONGurilor beneficiaza de reduceri speciale.

Asociatia Initiativa pentru Fericire reprezinta o organizatie non-guvernamentala care are ca obiectiv cresterea gradului de fericire al romanilor. Organizatia activeaza din septembrie 2012, desfasurand pana in prezent peste 20 de evenimente la nivel national, la care au participat peste 3.500 de persoane interesate de dezvoltarea personala si despre factorii care ii pot ajuta sa fie mai fericiti.

Sustinatori: Humanitas, Lente, Libraria Bastiliei, Muzeul Taranului Roman, Centrul Seeds for Happiness.

Parteneri media: 9AM, Blogal Initiative, Calendar Evenimente, Cariere, CSRevolution, Didactic, Incubator107, Kudika, Manager Express, Revista de Povestiri, Romanian Insider, Romania Libera, Romania Pozitiva, Sunt Parinte, Sapte Seri, Stiri ONG, Wall-Street, Ziare.com

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*