Home » Baruri, Cafenele, Localuri, Puburi

J’ai Bistrot – Din gradina boema in local pseudo-hipsteresc

11 December 2013 scris de 2 comentarii

j-ai-bistrot00KoolRank: 7/10

atmosfera & design interior: 7/10

meniu: 6/10

servire: 9/10

preturi: 7/10

Mai nou, J’ai Bistrot e inauntru. Au renuntat la terasa din tufisuri si la hamace si si-au incropit un inauntru dragut. Genul de bar din inox cu insertii de lemn si aceleasi “creative” table de scris meniul pe ele. Iluminarea barului este exceptionala, cum nu in multe baruri se intampla. O serie de lampi facute din tevi si un cerb traforat transformat in lampadar fac atmosfera calda si placuta fara sa pice in capcana des intalnita de semiintuneric care te obliga sa recunosti oamenii de langa tine dupa voce sau cu ajutorul luminii de la telefon. Overall o atmosfera foarte ok. Localul este impartit in doua: partea din spate delimitata de doua trepte este locul unde poti sa stai la masa in niste fotolii micute sau pe banci de lemn ca alea de din curte de la tara.

Cand am dibuit noua intrare in bar am fost lovit din prima de un val de oameni zgomotosi care se distrau. Exact la ce te astepti atunci cand ajungi intr-un bar sambata seara. Ne-am inghesuit printre ei si ne-am gasit un loc langa scarile care duceau la subsolul care inca nu era amenajat, dar care pana acum cred ca este.

j-ai-bistrot0

Care-i atmosfera in J’ai bistrot si cum sta la capitolul design interior?

De design interior v-am povestit la inceput si e de bine. E un loc bine gandit. Se incadreaza in noul trend si o fac bine. Si pentru ca ma ocup de imagine foto/video/new media de cativa ani sunt foarte atent la iluminare. N-au reinventat roata si nici n-au investit tot bugetul in asta, dar este bine balansata: este calda, destul de uniforma si suficienta cat sa nu ai senzatia de sala de cinema, dar sa te poti scufunda in atmosfera de party.

j-ai-bistrot000

In partea din spate au facut chiar si un fel de biblioteca, arata bine, dar este saracacioasa si citind titlurile iti dai seama ca nu e menita chiar sa aduca clienti pentru asta. E mai mult genul de biblioteca incropita din carti gasite la 1 leu la anticariat. Nu vorbeste despre gusturile sau cunostintele posesorilor, e mai degraba un: “eu si carti, alea… am”.

Candva, in vara, eram cu niste prieteni sambata pe terasa la J’ai Bistrot si i-am intrebat ce o sa se intample cu ei cand o sa fie frig. Ne-au povestit ceva cu un loc in centru unde se vor muta. Acum sunt tot acolo, dar in interior. E mai bine pentru ei ca au pastrat locatia, dar baia este tot afara. Si poate e bine sa mai iei o gura de aer, dar nu sa fii obligat sa stai la coada in frig.

j-ai-bistrot0000Si pe cat de mult mi-a placut lumina si am apreciat cat de corect si bine e facut un Mojito, muzica m-a dezamagit. Intr-un colt al barului era un domn cu o chelie impresionanta pe care l-am identificat ca fiind un soi de DJ. Poate era ziua lui sau tocmai ii intrase nepotul la facultate si de asta era beat si punea melodii de parca era ’96 si asta era motivul pentu care punea “L’Ombelico del mondo” la maxim. Mi-a dat senzatia de petrecere de apartament din anii aia si nu in sensul bun. Atunci mi-am dat seama ca media de varsta din bar era 30-35+, dar care inca se tin bine. Sperasem mai mult cand intrasem si-l vazusem pe barmanul imbracat exceptional si cu o mustata aproape la fel de stufoasa ca a mea.

Deci daca nu vrei sa asculti un amestec nasol de radio Guerilla cu pseudo manele italiene de acum 15-20 de ani sau daca nu esti 40+ and single in speranta de a agata ceva un pic mai proaspat, nu te duce in nou J’ai Bistrot.

j-ai-bistrot1Ce mancam si ce bem bun in J’ai bistrot?

Aveam J’ai Bistrot pe lista de ceva vreme. Prima data cand ne-am dus ne-am uitat pe site, am vazut ca eu ceva sandvisuri, am ajuns acolo dar nu le aveau si-am plecat. Pentru noi era important sa-ti putem oferi o experienta completa. Dupa, a urmat un sir de sunat si intrebat daca au sandvisurile respective si de raspunsuri negative urmate de ceva explicatie indrugata. Cand ne-am convins ca sunt un mit sau ceva ce se va propaga ca povestea cu “acum nu au, dar am eu un prieten, care acum cativa ani chiar a venit si a mancat un sandvis si a fost cel mai bun din lume, dar nu mai stiu pe altcinveva sa fi reusit”, am decis ca nu merita asteptarea si am mers chiar daca nu sunt.

Ne-am luat Mojito (15 RON), Zombie, Bitter Moon si Long Island.

Mojito bine facut, dar cu o concentratie foarte scazuta de alcool, la fel ca si Long Island. Zombie am sperat sa fie ceva minunat cu suc de ananas, dar era cea mai dulce bautura pe care-am incercat-o vreodata la fel ca si Bitter Moon. Poate a fost o gresala, au scapat borcanul de zahar in ele. Poate nu toata lumea care incearca bauturile astea pleaca de acolo cu un inceput de diabet.

j-ai-bistrot4Cum suntem serviti in J’ai Bistrot?

Nu e mult de spus peste ce puteti presupune din ce-am scris pana aici. Un barman excelent imbracat si doua barmanite mult prea tinere pentru barul asta. Ca sa-ti iei ceva trebuie sa treci prin multimea de oameni care stau la bar, dar sunt simpatici si se misca repede. Scrumierele se schimba ca prim minune fara sa-ti dai seama. Cum mancarea nu exista si noi am fost sambata seara, povestile despre servirea la masa sunt inexistente.

Cash or credit? Cum sunt preturile in J’ai Bistrot?

Preturile sunt cam aceleasi ca peste tot. Un pic prea mari pentru salariile noasre si nesustinute de excelenta sau eleganta. Exceptie face pretul la cafea 5 RON. Cocktailurile sunt in jur de 15-18 RON, berea este 7-10 RON. Si sandvisul… daca afla cineva care chiar reuseste sa-l incerce sa ne scrie si-l adaugam.

j-ai-bistrot2Cand sa venim in J’ai Bistrot si pentru ce fel de ocazii este potrivit?

In J’ai Bistrot este de venit ziua la cafea, atunci cand poate nu e aceeasi muzica, cu cineva sau singur daca-ti aduci cartea de acasa. Chiar e in plan sa fac asta sau sa lucrez de acolo intr-o zi. Sau daca vrei sa dai un party si sa-ti inviti suficient de multi prieteni cat sa-ti aduci si un DJ sau propriul playlist.

Unde gasim J’ai Bistot?

j-ai-bistrot5J’ai Bistrot poate fi gasit la adresa Calea Grivitei nr. 55, iar rezervari se fac la numarul de telefon (031) 426 20 47. La 200 de metri de renumitele muncitoare sexuale de pe Grivitei in partea stanga si 300m de facultatea de arta in partea dreapta. Daca totusi vi se face foame, la 100 de metri in stanga cum iesi din bar, se afla restaurantul chinezesc Hong Kong unde se mananca cel mai bun pui crocant din Romania.

Fotografiile au fost realizate de Sorin Florea in J’ai Bistrot din zona Grivitei pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

j-ai-bistrot7j-ai-bistrot3j-ai-bistrot9j-ai-bistrot6

 

2 comentarii »

  • Bogdan D. said:

    Nu inteleg ce cauta localul asta la categoria restaurante. Bautura-i fudulie dar mancarea-i temelie… asa ca mult mai bine alaturi, la Hong Kong.

  • Raluca Georgescu said:

    A fost o scapare, multumim pentru sesizare.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*