Iron Man 2 – din nou Marvel, dar mai putin Marvelous
– atmosfera & entertainment: 8/10
– regie: 8/10
– actori: 9/10
– scenariu: 6/10
– montaj: 8/10
Nota IMDb: 7.9/10
Trebuie sa recunosc ca am fost sa vad Iron Man 2 fara sa fi vazut primul Iron Man inainte. Nu l-am vazut nici dupa, dar asta nu stirbeste cu nimic meritele ultimului blockbuster cu Robert Downey Jr. Spun asta pentru ca eu una m-am distrat la acest film. Nu am avut mari pretentii de la film, deci probabil ca din cauza asta mi-a si placut. Si apropo de pretentiile mele scazute sa nu uitam cum se numeste filmul… Adica, ce as putea cere de la un film care se numeste Iron Man si chiar Iron Man2? Mi-e greu sa inteleg ce critica cei care spun ca Iron Man2 este “cel mai prost film ever” – via Facebook – pentru ca nu este un film prost in comparatie cu standardul asteptarilor pe care ar trebui sa le avem de la acest gen de pelicula.
I am Iron Man. The suit and I are one.
Ca de obicei, filmul se desfasoara pe mai multe planuri, dar per ansamblu ramane povestea clasica a unui super-erou cu twist-urile si conflictele inerente. Tony Stark (interpretat de Robert Downey Jr.) este presat de senatorul Stern (interpretat de Gary Shandling), sa predea arma-costum numita Iron Man guvernului Statelor Unite in vederea inarmarii si cercetarii militare, asta in ciuda faptului ca Tony reusise de unul singur (dar cu “armura” Iron Man) sa readuca pacea intre marile puteri ale lumii.
Adevaratul conflict al filmului este introdus prin aparitia lui Ivan Vanko (interpretat excelent de Mickey Rourke) fiul unui fost asociat al lui Howard Stark (John Slattery, cunoscut din serialul Mad Men) care participase la inventarea costumului Iron Man. Ei bine, Ivan vine tocmai din Siberia pentru a-si razbuna tatal si pentru a-l face sa sufere ‘big time’ pe Tony Stark si intr-o oarecare masura si reuseste. In ceea ce-l priveste pe Ivan Vanko, am inteles ca Mickey Rourke s-a pregatit intens pentru rol si s-a documentat intr-o inchisoare Betyrka ruseasca, a stat de vorba cu un fost detinut de acolo care i-a aratat toate tatuajele pe care si le facuse in inchisoare. Ba chiar a facut cursuri de limba rusa timp de 3 luni, de 5 ori pe saptamani. Rezultatul? Un autentic rus, tatuat, plin de manie si dornic de razbunare.
Avem in Iron Man 2 cam tot ce iti poti dori: batai, armuri cu puteri incredibile, rasturnari de situatii, pericolul iminent al mortii, intrigi politice, tradari, dar si doua fete frumoase – Pepper Potts, fosta asistenta a lui Tony, acum CEO al Stark Industries (interpretata de Gwyneth Paltrow) si Natalie Rushman/Romanoff, noua asistenta a lui Tony (interpretata de Scarlett Johansson sau ScarJo, dupa cum i se spune in presa americana). N-am putut sa nu remarc ca si in ceea ce le priveste pe fete, producatorii s-au straduit sa satisfaca cat mai multe gusturi: avem o domnisoara blonda, foarte feminina si stilata, dar si una mai sexy care stie sa se bata si arata foarte bine cand o face (chiar foarte bine :) ).
It’s good to be back!
Personal cred ca punctul forte al filmului nu este povestea (din motive evidente), ci mai degraba interpretarile celor doi actori Downey Jr. si Rourke, dialogul pe alocuri atipic si foarte amuzant intre protagonisti, plus elemente de ordin vizual care nu aveau cum sa nu iti incante ochiul: scenele futuristice de lupta cu Iron Man, performantele computerului cu voce umana Jarvis, Scarlett Johansson intr-un costum mulat care bate tot ce prinde.
Eu una am plecat de la film absolut fermecata si incantata de computerul personal al lui Tony, minunantul Jarvis, care ii face lui Tony machete virtuale 3D in cateva secunde, ii spune cum sta cu sanatatea si mai sta si la taclale cu stapanul pe varii subiecte. De armura nu-mi fac probleme, dar nu pot sa nu ma intreb cam cat de aproape suntem de inventarea unei astfel de tehnologii… retoric vorbind, evident.
Ce spun criticii despre Iron Man 2?
Nu spun lucruri bune, asta e clar. Pe RottenTomatoes.com Iron Man 2 a obtinut un scor de 72% fresh pe tomatometer. Pe MetaCritic.com acelasi Iron Man 2 a obtinut un metascore de 52/100.
Cei de la Hollywood Reporter il reclama pentru: “noise, confusion, multiple villains, irrelevant stunts […]” (zgomot, confuzie, prea multe personaje negative si cascadorii irelevante”, in vreme ce Daily Mirror il proclama drept “[…] the ultimate masterclass in how not to make a movie” (cel mai tare curs despre cum sa nu faci un film).
Verdict KoolHunt.ro
In ciuda criticilor, va pot spune ca cele doua ore ale filmului au trecut pe nesimtite. M-am lasat purtata de film, in aceeasi masura in care m-as apuca acum sa citesc Alba ca Zapada. Adevarul este ca daca incerci sa treci dincolo de replici si vrei sa gasesti un sens mai adanc, o coerenta, mai bine las-o balta si du-te la alt film. Daca vrei sa te distrezi si n-ai ce face timp de doua ore, Iron Man 2 este o alegere potrivita.
[…] anul acesta, mai precis pe 4 mai, ne vom putea delecta simturile cu eforturile super-eroice ale lui Iron Man, Hulk, Thor, Captain America & Co, in filmul The Avengers, redenumit de curand Avengers […]
[…] El conchide: “Intrebarea care se impune e: si acum…? Mai putem sa vedem un alt film Iron Man fara sa ne gandim ‘De ce nu-i da un telefon lui Banner? Natasha e odihnita si pregatita. De Thor […]
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.
Tinem legatura?
Vrei sa scrii pentru Koolhunt.ro?
Ultimele articole pe Koolhunt.ro
Must-see la cinema
Sunt O Baba Comunista
Riddick
Must-avoid la cinema
2 Guns
This is the End
Must-visit in Bucuresti
Restaurant frantuzesc Voila
Corks Cozy Bar
Must-read pe Koolhunt.ro
Topul restaurantelor din Bucuresti
Topul cafenelelor din Bucuresti
Topul ceainariilor din Bucuresti
10 filme hot pentru o noapte incendiara
Top 50 replici celebre din filme
My top 30 favorite movies
Top 20 filme cu final neasteptat
Top 12 filme cu si despre dans
Top 12 filme muzicale
Trailere filme nominalizate Oscar 2013
Nominalizarile pentru premiile BAFTA 2013
Parteneri Koolhunt.ro