Home » Localuri, Restaurante

Incearca un business lunch in Restaurantul Noblesse

22 April 2013 scris de 1 comentariu

restaurant-noblesse1Business Lunch – acea mutare de afaceri pe care o faci fie in deschidere, cu intentia de a “seduce” un potential partener intr-un cadru mai putin formal, fie atunci cand vrei sa “deblochezi” o negociere. Caci, daca e sa “bati palma” si sa sarbatoresti in stil decadent, iti inviti partenerul de afaceri la o cina, care se intinde pe mai multe ore, discutia curgand mai mult in directii hedoniste decat profesionale. Cel putin asa cred eu.

In spiritul de mai sus, restaurantul Noblesse a lansat recent 3 variante de meniu pentru Business Lunch. In decorul elegant si rafinat al unei superbe vile de pe strada Paris, va puteti invita acum clientii la discutii de tatonare si explorare. Atmosfera locului este mai mult decat propice unei astfel de intrevederi, intrucat discretia este la pret de cinste, muzica este delicata si mesele nu sunt inghesuite una in alta ca sa creeze o atmosfera “prea” conviviala.

restaurant-noblesse6Cele 3 meniuri pentru pranzul de afaceri sunt gandite pentru a satisfice toate gusturile si buzunarele.

Astfel, pretul lor incepe de la 36 lei si ajunge pana la 55 lei, ceea ce nu inseamna insa ca primul este mai putin satios sau gustos ca cel de-al treilea.

Prima combinatie (Meniul 1) este cel mai aproape de sufletul papilelor mele, intrucat contine piept de rata afumat cu sos de fructe de padure. O carne pregatita cu atata grija si pricepere incat textura este frageda iar gustul afumat vine sa completeze simfonia, fara sa socheze. Mare plus si pentru faptul ca sosul de fructe de padure nu “lesina” cu dulceata lui, ci din contra, da o nota usor acrisoara fripturii.

restaurant-noblesse3Chiar daca rata este insa piesa de rezistenta (in subiectiva mea viziune), nici supa crema de rosii nu e rea deloc, iar aranjamentul de clatite de la final te incita in primul rand sa descoperi ce se ascunde in respectivul cuib. Crema de rosii pastreaza dulceata si parfumul unor rosii coapte natural si nu aduce cu bulionul condimentat care este servit in alte locuri drept supa crema de rosii. Accentul de crutoane din telina fiarta poate fi usor deconcertant, pentru ca gustul lor este putin cam prea dulce pentru combinatia respectiva.

Al doilea meniu combina un aperitiv de legume acoperite cu mozzarella si date putin de tot la cuptor, ca se topeasca unele spre altele. Vedeta aperitivului este broccoli-ul, care are o textura minunat de crocanta, deloc apos sau dulceag, ceea ce ne arata din nou ca bucatarul stie ce face. Antricotul de vita de la felul principal a venit bine facut, asa cum imi place mie, si insotit de o revelatie: piure de telina. Adica acea textura a piureului de cartof, dar cu o aroma absolut minunata si, bineinteles, fara bataile de cap asociate cartofului (pe care nu prea e indicat sa il consume persoanele atente la silueta). Sosul de gorgonzola a completat cu success combinatia, insa mi-as fi dorit poate sa primesc un polonic mai mare de sos :) Desertul acestui meniu este si el bine gandit in combinatie cu celelalte preparate: dupa copioasa friptura de vita, merge numai bine o portie proaspata de inghetata. Nu artizanala, adevarat, insa extrem de laptoasa si aromata cu fructe adevarate.

restaurant-noblesse4Al treilea meniul alterneaza prospetimea unui caprese cu mult pesto cu o portie satioasa de carne in duet (pui si porc) si termina pe note inalte cu Nougat glacé. Vedeta acestui meniu, dupa parerea mea, este desertul. Daca aperitivul si felul principal sunt asa cum te astepti sa fie si tare bune, pe deasupra, Nougat glacé-ul de la final este o supriza placuta: nu prea dulce, dar nici fada, cu nuci ascunse pervers in amestec si miere cat sa intensifice dulceata pentru cei care vor o doza de adrenalina dulce.

Oricare dintre meniuri poate fi insotit de un pahar de vin (caci, totusi, e ora pranzului) iar recomandarea din partea distinsului Maitre este un vin rosu Pristis Merlot. Din pozitia unui neofit in ale vinurilor nu pot decat sa spun ca mi-a placut parfumul sau si ca mergea bine de tot cu oricare dintre carnuri.

restaurant-noblesse5Preturile sunt mai mult decat rezonabile si, sper eu, sa aduca pranzul de afaceri in limite mai rezonabile in ceea ce priveste nota de plata. Daca, in cele mai multe cazuri pe care le-am trait si auzit, nota de plata pentru un astfel de pranz pentru doua persoane putea sa ajunga si la trei-patru sute de lei, la Noblesse veti cheltui in jur de 120 lei, in functie de ce alegeti sa beti, tot pentru doua persoane. Plus ca, fiind un meniu gandit pentru oameni ocupati, preparatele sunt servite cu rapiditate si poti termina, daca doresti, desigur, in maxim o ora.

Serviciile sunt ireprosabile: personalul reuseste sa atinga si sa mentina acel echilibru intre atentie si discretie, astfel incat sa nu faci entorsa incercand sa ii atragi atentia, dar nici sa vorbesti prin semne cu interlocutorul din cauza ca cineva sta aplecat in permanenta asupra mesei voastre. Bravo lor!

Restaurantul Noblesse se afla pe strada Paris, la numarul 47A, foarte aproape de piata Quito. Faceti o rezervare musai la numerele 230.54.06 / 0721.855.333 sau chiar prin email la rezervari@noblesse.ro. Bon appétit!

Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in Restaurantul Noblesse pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Restaurant {$surname} Restaurant Noblesse
    Program: zilnic: 12:00 – ultimul client
    Adresa: Strada Paris 47 A
    Bucuresti , Sector 1 , Romania
    Telefon: 021 230 54 06; 021 230 54 28; 0721 855 333
    Map of <b>Program</b>: zilnic: 12:00 – ultimul client
    Yahoo Map - Live Map


1 comentariu »

  • Bogdan D. said:

    Astazi s-a ivit ocazia sa vizitez si acest local, pt. o (mica) business dinner cu o fosta colega de liceu. Ne-am asezat pe terasa si, trecand peste aerul usor parasit de marti seara, am comandat:
    -un aperitiv cald cu diverse branzeturi si rosii, de care n-am avut parte, ca l-a preluat din greseala colega mea; oricum, parea ca i-a placut;
    -supa crema de sparanghel – foarte buna; e prima oara cand am gasit asa ceva;
    -medalion de caprioara cu garnitura de orez thailandez si salata de rucola – carnea proaspata, frageda – ce sa zic, delicios, iar garnitura aidoma;
    Ambianta e foarte linistita, in spatele cilei, depate de traficul (moderat) de pe strada Paris. Servirea a fost foarte atenta, demna de un local cu staif. Preturile sunt peste medie, in concordanta cu locatia, meniul si calitatea mancarii, dar nu trebuie sa fie un impediment pr. o masa reusita. Daca la pranz mai este oferta pe care o descrie Andreea mai sus, atunci e chiar ok.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*