Home » Teatru

In ce spectacole il vedem pe Marius Manole

6 April 2011 scris de 1 comentariu

Marius Manole este unul dintre cei mai apreciati actori ai tinerei generatii. A fost nominalizat la premiile Uniter, insa a “ratat” premiul in fata maestrului Victor Rebengiuc. In aceasta stagiune, Marius Manole joaca in peste 15 spectacole la unele dintre cele mai importante teatre din Bucuresti: TNB, Bulandra sau Teatrul Metropolis. De asemenea, pe Marius Manole il vei mai vedea si in diverse proiecte independente, organizate in cafenele culturale.

Daca iti place actorul Marius Manole, iata mai jos o lista cu spectacolele in care il poti vedea la teatrele din Bucuresti.

Spectacole la Teatrul National din Bucuresti

In aceasta stagiune TNB, Marius Manole poate fi urmarit in opt spectacole: Iubiri interzise, Visul unei nopti de vara, A patra sora, Inima de caine, Sinucigasul, Burghezul Gentilom, Livada de visini si Avalansa.

Piesa “Iubiri interzise” face parte din compilatia de cinci piese “Mo” a autorului Yukio Mishima. Acesta este unul dintre cei mai importanti autori ai teatrului japonez contemporan. Acest spectacol aduce in prim plan doua povesti de iubire, bantuite de angoase, framantari, sperante si patimi.

Comedia lui Shakespeare, Visul unei nopti de vara, este o alta piesa in care il poti intalni pe Marius Manole, in rolul lui Puck. In aceasta piesa este sarbatorit Teatrul. Spectacolul in regia lui Felix Alexa surprinde starile contradictorii si dramele create de iubire. Marius Manole, in rolul lui Puck, este expresiv si excentric, intr-o interpretare moderna a spectacolului clasic.

Janusz Glowacki, dramaturgul polonez stabilit in Statele Unite ale Americii, face trimitere la opera lui Cehov, Trei surori. In “A patra sora” insa el ne prezinta spectacolul unei Rusii post comuniste. Celor trei surori ale lui Cehov i se alatura a patra. Toate surorile viseaza insa la America si la perspectivele unei vieti noi. Spectacolul aduce astfel in prim plan povesti despre mafia rusa si americana si intorsaturi de situatie ca intr-un veritabil film de actiune.

Spectacol Inima de caine este realizat dupa opera lui Mihail Bulgakov, iar actiunea se petrece in Rusia comunista. Pentru rolul din aceasta piesa, Marius Manole, care ii da viata cainelui Sarik, a fost nominalizat la premiile Uniter.

Sinucigasul este o comedie amara, interzisa chiar de catre Stalin. Pentru curajul de a scrie o astfel de piesa, autorul sau, Nikolai Robertovici Erdman, a fost deportat in Siberia. Spectacolul prezinta o realitate socanta, despre criza unui om afla in plina criza a societatii.

Burghezul Gentilom este o adevarata defilare de forte si… timp. Spectacolul dureaza 3 ore, iar din distributie fac parte peste 60 de actori. O combinatie de teatru, opereta si dans (semnat de Razvan Mazilu), aceasta piesa impresioneaza prin grandoare.

Livada de visini este un spectaol modern, despre doua lumi afla in schimbare. Piesa este o impletire de domedie si drama, un dialog al contrariilor. In acest spectacol, Marius Manole ii are parteneri pe scena pe Maia Morgenstern si Mircea Albulescu.

Avalansa este primul spectacol de pe scena Teatrului National semnat de controversatul Radu Afrim. Asociate de cele mai multe ori cu spectacolele organizate underground, Radu Afrim isi uimeste fanii cu un spectacol puternic. Avalansa este o metafora a cautarii libertatii si un strigat de speranta.

Spectacole la Teatrul Bulandra

La Teatrul Bulandra din capitala, Marius Manole poate fi vazut in Oscar si Tanti Roz, Crima si pedeapsa si Ivanov.

In Oscar si Tanti Roz, Marius Manole ii da viata lui Oscar, un pusti de 10 ani, bolnav de leucemie. Cu toate ca are doar 10 ani, Oscar este scarbit de lasitatea oamenilor mari, care nu au curajul sa ii spuna ca mai are de trait doar 12 zile. Singura lui prietena este Tanti Roz (Oana Pellea), o infirmiera batrana care stie sa spuna povesti minunate.

Iuriy Kordonskiy ofera publicului bucurestean o adaptare moderna a operei lui Dostoievski, Crima si pedeapsa.

In regia lui Andrei Serban, spectacolul Ivanov este o adaptare a piesei cu acelasi nume a lui Cehov. Marius Manole ii da viata lui Borkin, un personaj vulgar, implicat in afaceri aflatel a limita legalitatii.

Spectacole la Green Hours

In spatiul nonconformist de la Green Hours, Marius Manole poate fi vazut in doua spectacole: Sta sa ploua si Nu plange baby.

Despre Sta sa ploua, Cris Simion, regizoare acestei piese spune ca “e momentul ala suspendat in care urmeaza sa se intample ceva, bun sau rau, nu mai are nici o importanta. E starea de dinainte de… asta e sta sa ploua”.

Nu plange baby este un spectacol despre iubirea in toate formele ei. In acest spectacol, aceasta iubire se transforma in obsesie si devine mai primejdioasa decat orice.

Spectacole la Teatrul Metropolis

La Teatrul Metropolis, unul dintre cele mai moderne teatre din capitala, il poti vedea pe Marius Manole in In rolul Victimei si uneori si in Jocul de-a adevarul si Opposites attract.

In rolul victimei este unul dintre primele spectacole care s-au jucat pe scena Teatrului Metropolis. Alaturi de Razvan Vasilescu, Marius Manole ne ofera un spectacol cu un umor debordant.

1 comentariu »

  • Simona said:

    Nu Chris Simon a regizat “Sta sa ploua” ci Lia Bugnar. Chris Simon a regizat Oscar si tanti Roz. De asemenea, nu sunt sigura ca se mai joaca Crima si pedeapsa.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*