Home » Teatru, Timp liber

In ce spectacole il vedem pe Dan Puric

9 March 2011 scris de 2 comentarii

In ultimii ani, spectacolele care il au cap de afis pe Dan Puric reprezinta garantia succesului de casa. Piesele sale se joaca cu casa inchisa, iar conferintele sustinute la Ateneul Roman strang admiratori din toate colturile tarii si categoriile sociale.

In stagiunea 2010 – 2011 poate fi vazut in cateva piese de pe scena Teatrului National din Bucuresti. Iar In one man show-ul Vis, Dan Puric poate fi vazut fie pe scena de la Sala Rapsodia, fie la Palatul Copiilor. Oriunde are loc acest spectacol, trebuie sa cumperi din timp biletele.

De asemenea, daca esti fan inrait, nu trebuie sa ratezi nici conferintele de la Ateneul Roman.

Idolul si Ion Anapoda

Idolul si Ion Anapoda este o comedie amara despre cautarea fericirii, scrisa de unul dintre cei mai importanti dramaturgi interbelici. Eroul piesei isi construieste personalitatea prin iubire, delicatete si printr-o incredere neclintita in puritatea valorilor morale.

Piesa se joaca de 6 ani pe scena Teatrului National din Bucuresti. Alaturi de Dan Puric, ii vei mai vedea pe scena si pe Ileana Stana Ionescu, Ileana Olteanu, Irina Cojar, Mimi Branescu sau Afrodita Androne.

Pretul unui bilet la acest spectacol este de 30 de lei.

Don Quijote

Spectacolul lui Dan Puric, Don Quijote, este complet si te va face sa revii de mai multe ori pentru 80 de minute de buna dispozitie.

Celebrul personaj al romanului lui Cervantes vine sa se mai lupte o data cu morile de vant. Spectacolul ne infatiseaza un Don Quijote plecat din carte, care trece pe langa noi, ca singura sansa de mantuire a sufletului, intr-o civilizatie agonica.

De la step la arte martiale, la dansuri populare romanesti, Don Quijote va traversa cu lejeritate barierele de cultura si mentalitate, intrand in sufletele oamenilor de pretutindeni.

Don Quijote este clar un spectacol pe care nu trebuie sa il ratezi. Alaturi de Dan Puric, pe scena evolueaza Constantin Dinulescu, Carmen Ionescu sau Ileana Olteanu.

Pretul unui bilet la acest spectacol este de 30 de lei.

O noapte furtunoasa

Onoarea de familist a lui Jupan Dumitrache si universalitatea artei lui Caragiale sunt aparate cu argumentele unei teatralitati mai presus de culoarea locala. Prinsi inca o data in vartejul intrigilor amoroase si ale ambiturilor, Rica, Zita, Veta, Chiriac, Ipingescu si Spiridon te incanta cu povestea lor.

Piesa de teatru este si acum la fel de actuala ca la 1878, atunci cand I.L. Caragiale a asternut-o pe hartie. Cu ajutorul unor actori remarcabili, piesa are un farmec aparte.

Daca ai chef de o piesa de teatru clasica, insa cu un suflu proaspat, O noapte furtunoasa este o alegere potrivita. Alaturi de Dan Puric, care ii da viata lui Rica Venturiano, pe scena vor mai urca si Mircea Rus, Orodel Olaru, Mihai Calin, Irina Movila, Ileana Olteanu si Medeea Marienscu.

Pretul unui bilet la acest spectacol este de 30 de lei.

Sinucigasul

Sinucigasul este unul dintre spectacolele Teatrului National unde cumpararea biletelor este o chestiune delicata. Daca vrei sa il vezi pe Dan Puric in aceasta piesa trebuie sa te trezesti cat mai devreme ca sa ajungi primul la casa de bilete.

Sinucigasul este o comedie amara pe care au vrut sa o puna in scena mari regizori ca Meyerhold si Stanislavski, dar pe care a interzis-o insusi Stalin. Autorul, un scriitor de geniu, a fost deportat in Siberia si condamnat sa ramana un anonim. Dupa moartea sa, aceasta piesa i-a adus dramaturgului celebritatea internationala. Sinucigasul se joaca astazi peste tot in lume.

Piesa este un rechizitoriu tragicomic la adresa egoismului feroce, o farsa in care viata nu face nici doua parale, iar moartea este speculata in folosul interesului propriu. Alaturi de Dan Puric, din distributie fac parte si actori precum Costel Constantin, Adela Marculescu, Ileana Olteanu, Marius Bodochi sau Marius Manole.

Pretul unui bilet este de 50 de lei.

Vis

Vis este one man show-ul unui maestru al pantomimei si al expresivitatii corporale. Intr-o lume ce isi inhiba reactiile emotionale in public sau mimeaza reactii contrare, spectacolul lui Dan Puric aduce emotia proaspata, tulburatoare a artistului, care ni se infatiseaza sincer.

Spectacolul este construit dintr-o serie de imagini gestuale, dans si expresivitate. Vis este un spectacol pe care trebuie sa il bifezi in agenda ta culturala.

Spectacolul se joaca pe scena Companiei de Teatru Passe Partout, de la Sala Rapsodia.

Conferinte la Ateneul Roman

Pe Dan Puric il mai poti vedea si intr-o serie de conferinte care au loc la Ateneul Roman din Bucuresti. Omul Frumos, Despre Corp sau Despre Martiri sunt cateva dintre aceste conferinte car aduna sute de admiratori.

La sfarsit inca o veste buna, Dan Puric mai pregateste inca o conferinta: Suflet Romanesc.

2 comentarii »

  • Restaurant Terasa Bucuresti said:

    Restaurant Terasa Bucuresti…

    In ce spectacole il vedem pe Dan Puric | KoolHunt.ro – Filme, restaurante, cafenele, ceainarii, baruri din Bucuresti…

  • NAE GEORGE said:

    Spectaco;e;e cu Dan Puricsunt o adevarata delectare si un mod impresionant de a te imbogati sufleteste !!! Unde mai putem vedea spectacole si conferinta in 2013 in apropiere de PLOIESTI ?? Vreau, daca se poate, o agenda de spectacole in 2013. Va multumesc mult!!!

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*