Home » Filme

I Love You Phillip Morris – Jim Carrey si Ewan McGregor indragostiti lulea

7 August 2010 scris de 2 comentarii

i-love-you-phillip-morris1CoolRank: 8/10

atmosfera & entertainment: 9/10

regie: 8/10

actori: 10/10

scenariu: 8/10

montaj: 9/10

Nota IMDb: 6.8/10

I Love You Phillip Morris este un film minunat realizat, extraordinar jucat, care reuseste sa ne tina in priza, sa ne distreze, sa ne induioseze si care, daca am reusi sa trecem peste faptul ca ne infatiseaza o poveste de dragoste intre 2 barbati, este si deosebit de romantic. I Love You Phillip Morris este cu siguranta un film istet, neasteptat si deosebit de entertaining.

Based On A True Story… No, Really It Is

Povestea din I Love You Phillip Morris este una cu totul si cu totul neobisnuita. Steven Russell (interpretat de Jim Carrey) este un barbat obisnuit care are o viata aparent normala alaturi dei-love-you-phillip-morris2 sotia sa, Debbie (interpretata de Leslie Mann), si de copilul lor. Lucrurile insa se abat de la fagasul obisnuit in momentul in care Steven are un accident de masina si refuza sa se mai prefaca si sa mai duca o viata dubla. Cu aceasta ocazie recunoaste ca este homosexual si isi da in vileag relatia cu Jimmy (interpretat de Rodrigo Santoro), divortand. Pentru ca insa viata unui cuplu gay implica fashion, localuri scumpe, petreceri luxoase si in general cele mai inalte standarde de consum, Steven se va simti nevoit cat de curand sa apeleze la mici furtisaguri si inselatorii, cum ar fi carti de credit false si fraude de asigurari, pentru a mentine standardul de viata cu care ei 2 erau obisnuiti. Cum insa niciodata ulciorul nu merge de prea multe ori la apa, inselatoriile lui vor iesi in curand la iveala si Steven va ajunge la inchisoare. In aceeasi perioada Jimmy moare avand SIDA.

In inchisoare Steven il va cunoaste pe Phillip Morris (interpretat de Ewan McGregor) si se va indragosti la prima vedere. Sentimentele vor fi reciproce si ceea ce va urma va fi o inlantuire de scene romantice gay in inchisoare si dovezi de iubire pasionala intre cei doi. Curand insa povestea lor se va complica atunci cand Steven va fi mutat in alta inchisoare. Dar cum dragostea adevarata nu cunoaste piedici, din acel moment Steven va face tot posibilul pentru a fi impreuna cu Phillip si pentru a-l face pe acesta fericit. Ce daca asta va implica evaziune fiscala, inselatorii corporatiste sau fraude noi de asigurari? Nimic nu poate opri un delincvent talentat sa faca ce se pricepe mai bine sa faca.

The Conman who wouldn’t go straight

Un rol important in film il joaca muzica deosebit de vesela si culorile optimiste in care pelicula este filmata. Ceea ce ne va frapa pe toai-love-you-phillip-morris3ta durata filmului este mix-ul dintre gravitatea faptelor povestite si modul optimist si colorat in care acestea sunt ilustrate. Vom avea parte de mult roz, mult soare, tonuri vesele si cateva inselatorii si mici drame pe banda. In plus, subiectul in sine al filmului este deosebit de entertaining. Numarul de inselatorii ale lui Steven si stilul de nestavilit al acestuia sunt pur si simplu incredibile.

Cel mai spectaculos lucru in cazul I Love You Phillip Morris in afara de realizare este jocul actoricesc al actorilor. Jim Carrey joaca senzational asa cum ne-a obisnuit, iar pentru Ewan McGregor pot spune cu mana pe inima ca este cel mai bun rol pe care l-a jucat vreodata pana in prezent actorul. Daca nu ma credeti, nu ramane decat sa vedeti filmul si dupa discutam…

Despre actori si regie ce se poate spune?

Regizorii si scenaristii I Love You Phillip Morris sunt Glenn Ficarra si John Requa, cei care au scris si Cats & Dogs si Cats & Dogs: The Revei-love-you-phillip-morris4nge of Kitty Galore. Ca regizori cei 2 sunt semi-debutanti, dar va asigur ca acest lucru nu se simte nicio secunda in realizarea filmului. Chiar pot spune ca pelicula este deosebit de original realizata. Deci numai bile albe.

In ceea ce priveste actorii, ma repet deja spunand ca Jim Carrey si Ewan McGregor au jucat pur si simplu extraordinar. Amandoi au fost deosebit de credibili si de potriviti cu rolurile, cu povestea si unul cu celalalt.

Ce spun criticii despre I Love You Phillip Morris?

Pe RottenTomatoes.com I Love You Phillip Morris a obtinut un procentaj de 82% fresh pe tomatometer.

John Anderson de la Variety caracterizeaza I Love You Phillip Morris ca fiind mai degraba o tragedie amuzanta decat o comedie in adevaratul sens al cuvantului. Duane Byrge de la Hollywood Reporter spune ca filmul este mai degraba o capodopera estetica, ceea ce va induce multi spectatori in eroare.

Verdictul KoolHunt.ro

I Love You Phillip Morris este un film original, amuzant si foarte bine realizat. Un numar mare de oameni care au vizionat filmul mi-au spus ca nu l-au putut viziona datorita prejudecatilor lor legate de gay. Cu toate acestea, eu una zic sa treceti peste si veti vedea ca filmul este excelent si deosebit de entertaining, iar dragostea homosexuala aflata in centru are la fel de mult farmec ca si oricare alta poveste de dragoste.

2 comentarii »

  • m4ri4n said:

    Poate ca noi vedem partea buna a acestui film, dar din cate stiu eu premiera acestuia a fost amanata in SUA de 2 ori pentru ca la preview-uri a fost considerat prea gay. Referitor la E. Mcgregor, cred ca rolul din big fish a fost mai bun.

  • Ioanina said:

    Magdaaa, esti grozava! In primul rand pentru ca incerci sa deschizi mintile oamenilor (romanilor, ce sa mai), si of course pentru ca scoti la rampa asa un film fe-no-me-nal – care, ca atatea alte productii controversate, chiar merita mai multa promovare decat a primit. Way to go, girl!

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*