Home » Carti

Hidden animals – Versuri si proza scurta pentru copilul din fiecare adult

6 February 2014 scris de Niciun comentariu

Screen Shot 2014-02-06 at 9.17.13 PMKoolRank: 9/10

Intr-o perioada in care trendul in literatura este dat fie de romanele politiste (autorii scandinavi trebuie mentionati aici) , fie de genul usor erotic (seriile Fifty Shades, Crossfire etc.), mai exista totusi autori care au curajul sa nu se supuna acestor reguli. Si pentru ca nu vreau sa vorbesc la modul general fara a si nominaliza pe cineva, o voi mentiona pe Anca Rotar, o tanara scriitoare de la noi care si-a facut debutul literar printr-un volum de poezii si proza scurta care nu se conformeaza si nu intra in niciuna dintre categoriile mentionate.

The Birds, the Beasts and the Spirits

Hidden animals este scrisa in engleza, dupa cum se poate observa si din titlu si are putin sub 100 de pagini, fiind impartita in trei parti: the Birds, the Beasts si the Spiritis, fiecare continand cateva poezii si povestiri scurte avand ca tema capitolele respective: Pasarile, Animalele si Spiritele.

Personajele cartii sunt unele mitologice, fantastice (Caladrius, Pandora, Sirrush, Fenrir, Gryphon, Mapinguari) si dincolo de crearea unei atmosfere de basm, ireale, din fiecare poem razbate un mesaj personal si ai impresia ca autoarea este omniprezenta si te priveste peste umar in timp ce citesti. Mi-au placut in special versurile, desi la inceput eram reticenta si recunosc, poezia nu este tocmai domeniul meu preferat. Asta poate si pentru ca e usor sa ne ne recunoastem in ele: The Birds,/ the Beasts,/ the Spirits,/ – or some of them, at least -/are here for you,/ and you are every one of them”, “you are what is always hidden,/ and you are what is always bathed in light”,” And this is me carrying on/ in a world/ where you don’t want me”.

Hidden animals este o metafora a naturii umane, ceea ce tinem departe de ochii celorlalti: Pasarile reprezinta speranta, Animalele – salbaticia, instinctul nostru primar, Spiritele – influentele misterioase care ne dicteaza de multe ori actiunile.

Dintre povestiri mi-au placut The Travelling Monk, The White Wolf si Lucy, dar merita citite toate, nu as spune ca am gasit vreuna care sa ma plictiseasca. Mai ales pentru ca asa cum spuneam, cartea este una subtire si se citeste in cateva ore.

Momentan Hidden Animals este disponibila doar in limba engleza pe Amazon in format digital si poate fi achizitionata la un pret derizoriu.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*