Home » Carti

Harry Potter and the Deathly Hallows

29 July 2007 scris de 2 comentarii

Pe data de 21 iulie 2007, cand a avut loc si premiera oficiala a filmului Harry Potter and the Order of Phoenix, a fost lansata noaptea, la ora 1:00 (ora Romaniei), simultan in toata lumea si cea de-a 7-a carte a seriei Harry Potter: Harry Potter and the Deathly Hallows. Cartea cea de-a 7-a este si cea care termina seria, cea in care aflam daca reuseste Harry Potter sa il invinga pe Lord Voldemort.

Titlul cartii va fi tradus in limba romana Harry Potter si Relicvele mortii, iar cartea se anunta a fi lansata pe 1 decembrie 2007 in limba romana. Desi in ultima saptamana nu am mai putut sa scriu pe blog, tocmai pentru ca am citit in fiecare moment liber si aseara am si reusit sa termin cartea de 700 de pagini (manuscris, cum ar spune unii), nu voi incepe sa va stric surpriza si sa va spun ce urmeaza sa se intample.

Va pot spune doar pareri si impresii. Harry Potter si Relicvele Mortii este mult mai infricosatoare decat celelalte 6 carti, dar si mult mai spectaculoasa. Ma indoiesc oarecum de faptul ca ar mai fi o carte pentru copii, dar sunt totusi convinsa ca este de un suspans potrivit pentru adulti.

Numarul de personaje ranite sau care mor de-a lungul cartii este destul de mare – sincer, cred ca este posibil ca multi sa se intristeze pe parcurs – iar vestea proasta este ca nici unul dintre cei morti in cele 7 carti nu invie :( (asta o spun pentru cei care sperau ca si mine ca Sirius si Dumbledore sa reinvie).

Ca si parti bune, va pot anunta ca seria Harry Potter se termina bine si se lasa loc si de o continuare in final. Speram ca urmatoarele carti ale J.K.Rowling sa fie la fel de bune si sa ne tina la fel de mult in priza.

Ca si planuri pentru viitor, J.K.Rowling a declarat ca isi va dedica timpul familiei si vietii personale pentru o perioada de vreme, desi a inceput sa lucreze deja la doua proiecte – o carte pentru copii (mai mici decat publicul target al lui Harry) si o carte pentru adulti.

Urmatoarele filme din seria Harry Potter sunt anuntate pentru 2008 si 2010 – totusi, poate ca pana in 2010 il schimba si pe Harry. Va voi tine la curent si cu anunturile despre viitoarele carti ale J.K.Rowling.

2 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*