Home » Teatru

Hai sa vorbim despre “Sex” la Teatrul Metropolis!

8 February 2014 scris de Niciun comentariu

sex-teatrul-metropolis1Da, hai sa vorbim despre “sex”. Dar nu oriunde, ci la teatru. De fapt sa discutam despre iubire, despre nefericire, despre implinire si neimplinire, despre viata traita la extrem si moarte, despre succes profesional si nereusita si despre multe altele…Spectacolul pare a fi, asa cum spune insusi autorul piesei, “o combinatie intre amintire si dor”.

“Cred ca, scufundate in adancul constiintei si totusi inca palpabile, se mai pastreaza senzatiile unui armonios odinioara: lumina din camera ta de copil, intunericul de pe coridorul din casa bunicilor, tensiunea plina de asteptare cu care te duceai la scoala in diminetile de vara…”

sex-teatrul-metropolis3Avem 2 cupluri, unul heterosexual si altul homosexual, ce se intalnesc, discuta si incearca sa gaseasca pe rand, ca si cuplu, sau ca persoana, solutii la neimpliniri. Char (interpretata de Emilia Popescu) este femeia realizata din punct de vedere profesional a societatii de azi, care si-a facut un scop din a ajunge femeia de afaceri a anului, insa a pierdut, in goana ei dupa realizare, sensul cuvantului “a trai”. Harco (interpretat de Mircea Rusu) este sotul, profesorul universitar, intelectualul dispus sa renunte la tot si sa caute “in trecut” acel “ceva” pierdut care ar da sens vietii lor anoste. Ralf (interpretat de Gelu Nitu) ecologistul si conservatorul care isi gaseseste jumatatea tocmai in Chile, si anume pe tanarul Speedo (interpretat de Mihai Calota) care, din dorinta de mai bine, il insoteste in Europa. In aparenta, Ralf este fericit si initial pare a fi singurul ce nu-si mai poate dori nimic. Insa Spedoo, pe cat de absent si speriat este la inceput, pe atat de viu si imprevizibil se dovedeste a fi pana in final.

sex-teatrul-metropolis4Claudiu Goga s-a ocupat de tot acest sir de replici, si spun “sir de replici” pentru ca n-am remarcat o actiune si n-am gasit niciun fir de care sa ma prind sau pe care sa-l urmaresc. Un plus pentru ilustratia muzicala care a fost sarcina aceluiasi Claudiu Goga.

Asadar, discutam, vorbim, bem si mai fumam si cate o tigara (mai multe, ce-i drept), dar nu facem si noi ceva in piesa asta…? si nu ma refer la sex, chiar daca titlul promitea multe, ci la acel “ceva” care la final sa te faca sa aplauzi frenetic.

Unde vedem/audiem “Sex”?

La Teatrul Metropolis si trebuie sa marturisesc ca piesa nu-i rea, ci mai degraba nepotrivita, pentru ca la noi, strainii nu cauta paradisul pierdut si e cam nespecific sa vorbesti despre “prototipul barbatului occidental modern indragostit de un baiat dintr-o tara saraca”, cand noi avem cu totul alte prototipuri. Sau poate ar fi fost, mai degraba, o piesa excelenta pentru teatrul radiofonic?! Ramane sa va convingeti. Asteptam opinii!

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*