Home » Localuri

Galeria Occidentului – cuibul unde ne cresc aripi

22 June 2013 scris de Niciun comentariu

DSC_0451Viata secreta a unui oras rezida in modul in care locuitorii lui isi ingrijesc sufletele (si aripile). Arareori acea viata secreta transpira in intregime in ghiduri de calatorie sau ajunge prin paginile ziarelor. Si nici nu are prea mare nevoie de asta, caci frumusetea se trasmite contagios. Da la un om frumos la altul, de la un suflet la altul. Unul din incubatoarele de frumos din Bucuresti este Galeria Occidentului: un loc cu  o energie absolut incantatoare, unde artele isi fac cuib asteptandu-si vizitatorii.

Care-i atmosfera la Galeria Occidentului si cum sta la capitolul design interior?

De cum pasesti in Galeria Occidentului, incep sa ti se intample lucruri: fie vrei sa zburzi ca un copil prin incaperile in care exponatele momentului isi asteapta interlocutorii pentru conversatii imaginare, fie vrei sa te pierzi intr-un gand si sa reflectezi asupra frumusetii din lucruri si din oameni, fie vrei sa chemi si pe altii sa fie martori, fie… Cu siguranta fiecare are trairea sa proprie atunci cand se intalneste cu arta.

Culorile Galeriei sunt calde , mobilierul simplu dar cu poveste, iar pianina isi asteapta cuminte intr-un colt maestrul care s-o mangaie melodios.

Cum ne bucuram la Galeria Occidentului?

“Intamplarile” de la Galerie sunt dintre cele mai diverse, dar numitorul lor comun este intotdeauna frumosul si trairea deplina si intensa. Concerte de pian si vioara, vernisaje de fotografie, degustari de specialitati culinare, vernisaje de pictura… iar lista continua. Galeria este un spatiu viu, care viseaza, mananca bunatati, savureaza din cand in cand un pahar de prosecco, asculta muzica si calatoreste catre sine admirand pictura si fotografie. Asa cum suntem (sau ar trebui sa fim) noi toti. Dar invitatiile la bucurie nu se rezuma la posibilul ce incape intre peretii fizici ai cladirii. Galeria Occidentului ne asteapta si la picnic-uri cu prosecco si tarte home made sau la dupa-amieze lenese de lectura in iarba. Ca sa ne bucuram mai mult de orasul in care traim si sa ne dam mai aproape de oamenii frumosi din el. Ca sa strangem randurile si sa dam frumusetea mai departe.

In perioada 6-20 iunie Galeria Occidentului gaduieste expozitia de fotografie “Silent Light” a domnului Matei Hablinschi. Conform spuselor autorului, lucrarile din aceasta colectie isi doresc sa fi surprins starea de pace interioara. Daca au reusit sau nu sa capteze acea senzatia de nemiscare si detasare suspendata intre lumina si umbra ramane sa vedeti cu ochii si sufletul propriu

Unde gasim Galeria Occidentului?

Minunata locatie unde se intampla atatea lucruri cu si despre frumos se afla pe strada Occidentului la numarul 11. Faceti-i o prima vizita pentru a va convinge. Veti descoperi ca intoarcerea acolo va fi ceva de la sine inteles.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*