Home » Dezvoltare personala, Timp liber

Galapagos – caci dictia e cartea ta de vizita

8 May 2012 scris de Niciun comentariu

Acum 7 saptamani am inceput sa frecventez cursurile de dictie organizate de scoala Galapagos. Nu stiam ce anume vor presupune aceste ore si care vor fi rezultatele, dar pasiunea pentru dezvoltare personala si curiozitatea nativa m-au determinat sa imi asum cele 7 sedinte desfasurate la aceeasi ora, in fiecare zi a saptamanii.

Ce mi-a placut e ca la cursurile de la Galapagos inveti dictie si putin mai mult. Pe langa exercitiile de repetare a diferitelor litere si cuvinte care erau vesnic o provocare pentru toate organele implicate in procesul de pronuntie, la Galapagos am invatat exercitii de comunicare, relationare si feedback onest.

Exercitiile folosite sunt diverse, impartite pe module si abordand subiecte variate. Un alt plus este ca fiecare participant primeste atentia trainer-ului si ca grupele sunt formate din maxim 10 persoane.

Cred insa ca cel mai mare avantaj cu care am plecat de la Galapagos este, intr-adevar, chiar dictia. Cand faci cursul si dupa ce il termini, s-ar putea sa nu simti vreo diferenta, mai ales daca problemele tale de pronuntie sunt micute. Totusi, eu – de pregatire trainer – am inceput un atelier de lucru la doar cateva zile dupa ce am finalizat cursurile la Galapagos. Si, in fiecare seara, dupa atelier, colegii trainer-i imi spuneau in cadrul sedintelor de feedback pe care le organizam de obicei, ca dictia mea este impecabila.

Discutand cu ei, mi-am dat seama ca gratie acestui – aparent – mic detaliu, numit dictie, eu ca trainer emanam un aer diferit, mai increzator, asertiv, clar. Si totul, datorita unei pronuntii corecte.

Din acel moment, am inteles importanta dictiei si rezultatele pe care imbunatatirea ei le are la nivel de relationare si interactiune. In consecinta, va invit pe toti sa faceti un curs de acest gen. Galapagos este o scoala bine pusa la punct, cursurile sunt accesibile, iar ziua si ora la care se desfasoara sunt stabilite de comun acord cu participantii. Spor!

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*