Home » Dezvoltare personala, Evenimente

Flowers Garden – Ateliere florale duminicale

30 September 2010 scris de 2 comentarii

atelier-flowers-garden1Ce au in comun o cosmeticiana, un expert contabil, un traducator si un medic intr-o duminica dimineata? Nu, nu este vorba de servitul micului dejun la pat si leneveala pana spre orele amiezii, ci despre un alt tip de relaxare, unul prin realizarea aranajmentelor florale.

La ateliere florale organizate de Flowers Garden vin persoane care nu au nicio legatura cu domeniul, care vor sa se destinda intr-un mediu placut, calm si inmiresmat de prospetime florilor, dar si persoane cu un business in domeniul florilor. Ca sa va dati seama ca inseamna pasiunea aflati ca exista o persoana care vine de la Medgidia si una tocmai de la Cluj pentru a participa la ateliere.

Stefan Ditu este designerul florist care iti arata pas cu pas cum sa faci un aranajment floral, iti spune din secretele lui in ceea ce priveste compozitia si te sfatuieste cum sa pastrezi aranajmentul proaspat cat mai mult timp.

atelier-flowers-garden2Aranjament de toamna – flori si ustensile

Tema atelierului la care am participat a fost aranjament floral de toamna iar pentru acesta designerul florist Stefan Ditu a adus cele mai proaspete crizanteme romanesti, cele mai colorate crizanteme santini si cele mai vesele tufanele. Pentru ca aranjamentul sa arate cat mai bogat a fost nevoie si de frunze de feriga, cicoblat si aspidistra (planta cunoscuta popular si sub denumirea de pana cocosului).

La accesorii am folosit un cosulet din nuiele cu toarta, o bucata de celofan, burete pentru flori, o bucata de panglica din satin, un fluturas decorativ si spray pentru luciu folosit pe frunze. Foarfeca si cutter-ul au fost ustensilele de care am avut nevoie.

Reguli pentru crearea aranjamentelor florale

atelier-flowers-garden3Alegerea florilor se face dupa bunul plac si dupa propriul simt estetic, trebuie intai sa-ti placa tie florile si paleta coloristica. Pentru ca florile sa reziste cat mai mult ele trebuie taiate sub apa, apoi puse in apa calduta. Spray-ul pentru luciu se foloseste doar pe frunze.

Intr-un aranajment floral echilibrat niciodata frunzele nu trebuie sa fie mai inalte ca florile iar cand te uiti la aranajment de sus sau dintr-o parte, nu trebuie sa se vada buretele.

Informatii utile despre atelierele de aranjamente florale

atelier-flowers-garden4Atelierele Flowers Garden se tin de regula de doua ori pe luna, duminica intre 11 si 13 la Lente Cafe, cafeneaua de pe straduta linistita General Praporgescu la numarul 31.

Costul unui astfel de atelier este de 100 de lei, cost in care intra florile, accesoriile si ustensilele necesare realizarii aranjamentelor florale si consumatia. In plus, la final aranjamentul se poate lua acasa.

Temele abordate de-a lungul atelierelor au fost: aranjament floral de toamna, arajament floral in vas de sticla, cos cu flori, aranajment cu flori si fructe, buchet de mireasa, arajament pentru masa in stil romantic si buchete din flori de camp. Daca vreti sa fiti la curent cu urmatoarele ateliere, urmariti pagina de Facebook a florariei Flowers Garden.

2 comentarii »

  • Gloria said:

    Ce-mi place!
    Si pe mine ma relaxeaza sa fac “lucru manual” de orice fel. Daca implica flori e si mai frumos.
    E de recomandat aceasta activitate pt duminica :D

  • classiq said:

    Ce mod frumos si util de a-ti petrece o parte din duminica

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*