Fifty Shades Darker – jocurile devin periculoase
CoolRank: 10/10
Daca as fi ipocrita si as poza intr-o persoana care sta cu nasul numai in cartile lui Dostoievski, Balzac sau Kundera ar trebui sa desfiintez romanul de fata si sa ma lansez intr-o paralela acida intre E.L. James si Sandra Brown, sa amintesc si de alte serii la fel de blamate la vremea lor, apoi sa ma intorc la sus-numitii autori si sa trag concluzia ca gustul pentru literatura de calitate a disparut cu desavarsire.
Nu vad totusi de ce as face asta, doar pentru ca este la moda sa improsti cu noroi orice bestseller? Nu asa s-a intamplat si cu Stephenie Meyer si isteria legata de fenomenul Twilight sau cu Suzanne Collins si recentele Hunger Games?
Consider ca o carte si-a indeplinit misiunea daca mi se lipeste de degete si ma face sa uit de prieteni, de vremea frumoasa de afara, de foame, daca ma tine treaza noptile citind-o pana imi lacrimeaza ochii din cauza oboselii si, chiar si atunci cand reusesc sa ma smulg din actiune, ma tine in mrejele ei chiar si in vise. Si da, mi-am luat chiar o zi de concediu pentru a o termina, nu m-as fi putut concentra la nimic altceva daca nu as fi scapat de viciile domnului Grey.
Pentru mine trilogia Fifty Shades a devenit o obsesie inca de la primul volum, iar urmatoarele doua carti nu au facut decat sa completeze o poveste care ramasese neterminata in prima parte, fara a deveni previzibila sau cumva trasa de par.
From tougher and kinkier to sweet vanilla
Ana il paraseste pe Christian, nu intru in detalii pentru cei care nu au terminat inca primul volum, iar partea a doua debuteaza cu nefericirea, framantarile si toata pleiada de sentimente inerente unei despartiri. Profitand insa de expozitia fotografica a lui Jose, Christian ii propune sa o insoteasca, mai ales ca Ana ii inapoiase masina primita cadou si nu avea cum sa se deplaseze din Seattle la Portland.
Urmeaza mult asteptata impacare, dar asta nu inseamna ca totul devine roz, cu flori si baloane. Christian inca nu este gata sa se impace cu trecutul si sa aiba incredere totala in Ana, iar lucrurile se precipita atunci cand in poveste apare una dintre vechile lui supuse, cu probleme psihice, ale carei intentii nu sunt tocmai clare. Si pentru ca nici Ana sa nu fie lasata in umbra, noul sef de la editura unde se angajeaza incepe sa ii faca avansuri, spre disperarea lui Christian care nu doreste sa piarda controlul nicio clipa.
Despre scenele de sex nu voi comenta, criticii au facut deja asta si este un subiect deja disecat din toate punctele de vedere. Cei care se asteapta la un roman erotic spun ca limbajul nu este destul de explicit, iar ceilalti care urmaresc doar povestea de dragoste si mai putin scenele sexuale au declarat exact contrariul. Eu intru in categoria in care ma declar total satisfacuta de intreaga poveste, nu as schimba absolut nimic.
Indiferent de critici, pro sau contra, Fifty Shades este trilogia despre care toata lumea vorbeste la ora actuala. Macar din acest motiv, si tot trebuie sa o cititi, pentru a va forma propria opinie si a avea despre ce discuta la urmatoarea intalnire cu prietenii.
Fifty Shades Darker nu este inca tradusa la noi. Editura Trei mi-a confirmat ca in septembrie o vor scoate pe piata. Pana atunci, o gasiti in librariile Carturesti sau o puteti comanda pe www.books-express.ro.
Sper ca nu sunt prea off topic, dar se poate foarte bine sa citesti si Dostoievski, Balzac, Kundera si 50 Shades si povesti cu balauri :) Sunt oameni care vor presupune ca daca te vad citind 50 Shades, atunci asta trebuie sa insemne ca citesti doar carti din aceeasi “familie”, dar asta e problema lor… Si mie imi place seria!
Sincer am patit si eu acelasi lucru ca si tine, nu am putut dormi noaptea pana la ora 3(si continuam cu cititul dar sunt constienta ca dimineata incepe si eu sunt rupta de oboseala). Am fost tot cu gandul la povestea celor 2.Doar primul vol l-am citit dar astept cu sufletul la gura celelalte volume, sper sa fie la fel de bune, dar dupa cum ai descris putin din vol.2 cred ca e super . abia astept sa apara.
Intotdeauna vor aparea cusurgii, nu are importanta cat de buna e cartea, cat de mult te tine in priza, pentru ca cam asta e rolul unei carti bine scrisa. Si da, are un limbaj usor, nu are expresii a la Balzac sau Stendhal, dar cati dintre cusurgi au auzit de Flower Duet din opera Lakme. Stiu ca dupa o cautare pe youtube iti dai seama ca ai auzit piesa si in alte filme sau reclame, dar hai sa nu ne dam cunoscatori comentand doar din prisma faptului ca are un subiect cliseic si o actiune previzibila. Dupa ce citesti zeci de carti din diverse arii si dupa ce vezi zeci de filme, cam orice ti se pare previzibil mai mult sau mai putin, dar sincer, cartea asta chiar m-a prins, mai mult decat au facut-o carti considerate capodopere ale geniului.
Oricum, abia astept ecranizarea si din cate vad publicul l-ar vrea pe Matt Bomer in rolul lui Christian, ceea ce nu face decat sa ma bucure. (P.S. uitati-va la White Collar, asta daca n-ati facut-o deja!)
P.S.S. Hai sa fim pozitivi!
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.
Tinem legatura?
Vrei sa scrii pentru Koolhunt.ro?
Ultimele articole pe Koolhunt.ro
Must-see la cinema
Sunt O Baba Comunista
Riddick
Must-avoid la cinema
2 Guns
This is the End
Must-visit in Bucuresti
Restaurant frantuzesc Voila
Corks Cozy Bar
Must-read pe Koolhunt.ro
Topul restaurantelor din Bucuresti
Topul cafenelelor din Bucuresti
Topul ceainariilor din Bucuresti
10 filme hot pentru o noapte incendiara
Top 50 replici celebre din filme
My top 30 favorite movies
Top 20 filme cu final neasteptat
Top 12 filme cu si despre dans
Top 12 filme muzicale
Trailere filme nominalizate Oscar 2013
Nominalizarile pentru premiile BAFTA 2013
Parteneri Koolhunt.ro
Tags
Most Commented
Recent Comments