Home » Evenimente

Elevii de liceu fac Scoala Altfel la cinema

6 March 2014 scris de Niciun comentariu

cinema-edu-elevi2Intre 7 si 11 aprilie, elevii schimba salile de clasa pentru salile de cinema in cadrul festivalului Cinema-Edu. Aproximativ 4 000 de liceeni sunt deja inscrisi pentru a participa la proiectii de filme de arta si independente, urmate de dezbateri cu invitati speciali din lumea filmului si concursuri cu premii.

Organizatorii proiectului, Asociatia Culturala Macondo, organizeaza constant proiectii de film in cadrul proiectului Cinema-Edu in perioada februarie – iunie 2014. Cu ocazia Scolii Altfel, proiectul cuprinde mai multe filme, proiectii simultane in diverse locatii si concursuri cu surprize pentru liceeni. Liceenii au ocazia sa vada gratuit o selectie de filme alese pe spranceana, printre care doua filme canadiene, Starbuck si Incendies/Incendii, doua filme spaniole recomandate de Institutul Cervantes, El Bola/Bila si Arrugas/Riduri, un film italian, Io e te/Eu si tu si unul romanesc, O lacrima de fata in regia lui Iosif Demian.

cinema-edu-elevi3Diana Cercel, project manager-ul proiectului declara: „Proiectul a crescut in fiecare an datorita profesorilor si elevilor care alaturi de noi experimenteaza un alt tip de ora, la cinema. Filmele vorbesc pe limba lor, iar impreuna cu noi, elevii invata mai mult din vocabularul cinematografic .”
Anul acesta, proiectiile de filme se desfasoara in Bucuresti la Institutul Cultural Cervantes (sala Auditorium), Institutul Italian de Cultura „Vito Grasso”, Cinema Elvira Popescu, Noul Cinematograf Al Regizorului Roman si Biblioteca Nationala. Inscrierile la aceste proiectii sunt deja aproape de incheiere, dat fiind numarul mare de solicitari din partea liceelor partenere din capitala. Filmele vizionate sunt urmate de discutii cu personalitati si specialisti din lumea filmului pornind de la ghiduri educationale special create pentru a incuraja si discutiile de dupa film, in salile de clasa. Nu mai putin de 4.000 de liceeni sunt deja inscrisi.

cinema-edu-elevi1Proiectul Cinema-Edu de educatie cinematografica si sociala se extinde si in alte localitati din tara, precum Toplita, Corabia,Timisoara, Caracal, Moinesti, Moreni, Targoviste, Slobozia, Slatina, Ardud, oferind un program comprehensiv de filme de arta si independente din patrimoniul international si national.

Pe site-ul proiectului, http://cinema-edu.ro/ puteti vizualiza programul de proiectii Cinema-Edu in perioada februarie – mai 2014 si detalii despre filmele selectate, inclusiv ghidurile de discutii pe care elevii si profesorii le pot utiliza.

Parteneri: Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Muzeul National al Taranului Roman, Manifestare realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Institutul Cervantes, Institutul Italian de Cultura „ Vito Grasso”, Biblioteca Nationala a Romaniei, Institutul Francez al Romaniei, Love Plus, ECDL, European Examinations Centre (EEC).

Parteneri media: Kiss Fm, Ring, ROL.ro, Academia Catavencu, Decat o Revista, Ziarul Metropolis, Film Reporter, BRAVO, BRAVO GIRL, Urban.ro, Cafe Gradiva, Psihoo.ro, CinemaRx, All About Romanian Cinema, Societatesicultura.ro, AmDoar18Ani.ro, MemoPlus.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*